Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Кой обича приказки

  • 7 241
  • 28
Мили майки и татковци,
Заповядайте в Детско-юношеския отдел на Столичната библиотека.
Там всяка събота от 11 часа се четат приказки и откъси от книжки, подходящи за малки деца.
"Кой обича приказки" е дългогодишна доброволческа инициатива, която има за цел да привлече в библиотеката най-малките - бъдещите читатели.
Тази събота (21 октомври) ще запознаем децата с най-щурия котарак на света - котаракът шапкарак. Доброволец- приказкочетец ще бъде нашата съфорумка Кришка.
Вход свободен.

Юлия Спиридонова, детски писател
Виж целия пост
# 1
За каква възраст деца е подходящо това?
Виж целия пост
# 2
Аз за този котарак не бях чувала. Simple Smile "Лично творчество" ли са приказките?
Виж целия пост
# 3
Аз за този котарак не бях чувала. Simple Smile "Лично творчество" ли са приказките?
Не, доброволецът чете каквото иска. Обявяват се предварително на фейсбук страницата: https://www.facebook.com/%D0%94%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D … -218140545296099/
Тъй като в предишната тема имаше оплаквания, имайте предвид, че детският отдел се намира на втори етаж и не е удобно за качване с количка.
Виж целия пост
# 4
За каква възраст деца е подходящо това?
Тази приказка специално и аз не я знам, така че не мога да кажа.
На самите събития водя сина си от както е бил на около годинка.
Мястото е с малки масички и столове (икейските мамути, ако се сещате), с книжки на достъпно ниво за децата, с меки играчки. Ако са по-големи, може да си носят листове за рисуване, докато слушат Simple Smile
Виж целия пост
# 5
Към оплакването за почти невъзможния достъп с количка да добавя информация за факта, че трябва да се издаде читателска карта преди да ви пуснат, което отнема техническо време при първото посещение и трябва да сте по-рано. Инициативата е прекрасна, надявам се да стигна до вас, когато махна количката на очакваното дете номер 2!
Виж целия пост
# 6
И аз да питам за подходящата възраст. За дете на 6 ок ли е?
Виж целия пост
# 7
И аз да питам за подходящата възраст. За дете на 6 ок ли е?
По принцип - да, за конкретната приказка за днес - не знам:))

Това с картите е вярно, забравих го, защото всъщност 3 години никой не ме е питал имаме ли карта, нямаме ли и изведнъж миналата година се сетиха да искат карти Grinning
Виж целия пост
# 8
Всички деца са добре дошли, понякога идват и деца в начална училищна възраст с по-малките си братчета и сестричета.

За картите - това е сравнително ново решение на библиотеката, което аз също одобрявам - децата така се чувстват важни и пораснали, а най-важното е, че започват да си взимат книжки и да ги четат (разбира се, с помощта на възрастните) у дома. Последният път, когато си поднових картата, струваше пет лева за една година .

Съжалявам, че отговарям чак сега - Котарак шапкарак е един от най-известните герои на д-р Сюс, един от най-обичаните и популярни американски детски писатели. Това е първата му преведена у нас книга, мисля. Има и още една - "Яйца зелени и колбас". Надявам се, че "Сиела" ще издаде и още.

Тази събота (28 октомври) в библиотеката ще има събитие, свързано с европейския ден на езиците, така че приказка няма да има. Другата събота продължаваме, а от 13 часа ще има и "Летящо прасе" за тийнейджърите, посветено на страшните книги. За повече информация следете страниците "Кой обича приказки" и "Летящо прасе" във Фейсбук. Simple Smile
Виж целия пост
# 9
Обичате ли животните? Тази събота психологът Десислава Враджалиева ще чете забавни приказки и интересни факти за познати и непознати животни. Заповядайте на 4 ноември в Детския отдел на Столичната библиотека точно в 11 часа. Вход свободен.
Виж целия пост
# 10
Как е твоят плюшен любимец? Ако се чувства отпаднал, кашля или има температура, доведи го в 11 часа тази събота (18 ноември) в Детския отдел, за да го прегледа доктор Томсън.
Виж целия пост
# 11
Каква каша могат да забъркат един сърдит Дядо Коледа, стадо разсеяни елени и две непослушни мотчета? Ще разберете от нашата специална гостенка - детската писателка Радостина Пеева. Заповядайте в събота (25 ноември) от 11 часа в Детски отдел на Столичната библиотека. Вход свободен.
Виж целия пост
# 12


Внимание! Внимание! Задава се нашествие от финландски джуджета! Ако искате да ги зърнете, елате утре (2 декември) от 11 часа в Детския отдел на Столичната библиотека.
Виж целия пост
# 13
На 9 декември от 11 часа заповядайте на гости на "Горната земя". Това е ателие, което издава български книги за деца от всички възрасти. Ще си поиграем заедно на премиера и ще разберем как се майсторят феи от детската писателка Весела Фламбурари. Място: Детски отдел на Столичната библиотека. Вход свободен.
Виж целия пост
# 14
Имало някога един енот, който мечтаел да получи за Коледа грамофон, но... Ако искате да разберете как продължава тази приказка, елате утре (16 декември) от 11 часа в Детския отдел на Столичната библиотека.
Виж целия пост
Коледа 2018

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия