Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Бебета, родени в чужбина - Нова тема!

  • 42 667
  • 737
ДОБРЕ ДОШЛИ НА ВСИЧКИ ЧУЖБИНСКИ
МАМИ И НА ТЕХНИТЕ БЕБЕТА!


Старата тема http://old.bg-mamma.com/?topic=874021.new#new
Виж целия пост
# 1
 bouquet тъкмо за теб мислих, че ще е чудно да направиш тема  bouquet
Аз не знам дали съм за тук, че вече не сме бебета ама да се запиша
Виж целия пост
# 2
До 2 г са си бебета Simple Smile а и темичката е уютна Simple Smile
Виж целия пост
# 3
И аз да се запиша. Моята мома има още 1м докато стане на 2 😁
Виж целия пост
# 4
Записвам се и аз. Оказа се, че все пак мога да пия аспирин и да кърмя според педиатъра и тукашна консултантка по кърмене. Все пак понеже много ме в шубе от тоя синдром на Рей, мисля да пия хапчето след последното кърмене сутрин, после да цедя и хвърлям една доза след около 6-7 часа и пак вечер да кърмя. И ще се опитам до месец да отбия, мисля, че ще е по-добре, отколкото да го мисля постоянно, а и цеденето не е съвсем препоръчително по време на бременност. Все пак го броя подарено време, месец е много по-добре от 5-6 дни, направо си изплаках очите тая седмица.

Благодаря на всички за съветите и подкрепата, чудесна е тази група  Heart Eyes

Ии сега отбиването, малко успехи, малко провал. През деня спрях да го кърмя, малко се криви на моменти, но опитвам да излизаме повече навън и да е зает и минава времето. Обаче през нощта не става.. Буди се по 2-3-4 пъти с рев и за нула време се успокоява и заспива на гърда, но без.. направо в транс все едно изпада, плаче, пищи. В чудо се виждаме с баща му, но и това ще мине.
Виж целия пост
# 5
Две в едно - съжалявам!  Hug имате ли план за действие от тук нататък? И въобще имате ли сили и желание за действие?

Фиффи - пробвали ли сте с вода или неподсладен чай? Моята дъщеря (голямата) сама се отби от вечерното кърмене на около 10 месеца. Буди се, реве, пищи обаче гърда и шише блъска с ръка. Отказа тотално. И така си я люляхме на ръце посред нощите по 2-3 пъти нощем като ненормални, в ергономична раница я носех и какво ли не. Не беше лесно, но се успокои в един момент и започна даже да спи по цяла нощ. Сега ако се буди понякога си поисква да пие нещо и и даваме вода или неподсладен чай от див копър, уж успокоявал нервната система. Също помага ако мама я няма, от една колежка го чух. До почти 2 години кърми (опита се да отбие още на 1), синът и се събуждаше, помирисва в и край - иска си гърда по навик. Обаче я пратиха в командировка 3 дни и се връща и мъжът и разказва, как детето едната вечер се събудило и заспало, другите две даже не се събудило (или поне той не е разбрал). Малко клише съвети ама знае ли се, може би помагат.
Виж целия пост
# 6
Ех, Две в едно Sad Голямо гуш!

Много благодаря за темата Simple Smile И за мен още са си бебета... Една приятелка добре го описва - уж растат, а са си все бебета... Майка ми каза, че след 3г коренно се променяли и ставало по-лесно. Да видим

Фифи, радвам се, че сте намерили решение Simple Smile За нощното кърмене - ако изтърпиш една нощ на рев, втората ще е по-добре, а на третата нощ ще имаш ново дете. Аз моята я отбих от нощното кърмене още на 9 месеца по една книга. Споделяла съм и преди. Айа и Кала също отбиха така. От тогава не се кърмим изобщо посред нощите, а вече отдавна спи и сама в стая. Но без сълзи да те предупредя, няма да стане. Защото те така са свикнали и ти им го отнемаш, съответно те протестират по единствения начин, който познават - с рев и тръшкане. Бъди упорита - три дни и ще мине.
Виж целия пост
# 7
Привет в новата тема! Илейн  Hug
Две в едно съжалявам!
Анджи няма да ходи на градина за сега. Ще я пусна като стане на 3 и половина като батковците. Тук държавни няма.Децата на нейната възраст са с памперси и няма кой да се занимава с гърнета като мен.Пращам я на бабин дом 3 пъти седмично когато и момчетата са на училище и един от дните когато имат гимнастика пак я карам при баба и,че иска да влиза при батковците и ме побърква,а има допълнителна зала където играя с нея докато ги чакаме,но тя се обърква защото в същата зала има и тя ден за гимнастика и си мисли,че е ок и в другото време.
При нас рязко застудя и вече не е много приятно на вън.Тази есен бих определила като най-малко красива в сравнение с предишни години.До скоро беше лято и листата на 80% са си зелени,но задухаха едни ветрове и буквално си опадват зелени преди да са се променили.
Не знам дали има и друго бебе кат моето,но щом извадя бои,тя е като хипнотизирана.Забравя всичко и не спира да цапа докато не ги прибера,а и тогава е рев. Другото което обожава е музика.
Виж целия пост
# 8
Сноуче а какъв е методът? Ние тази вечер имахме повече успех, веднъж се събуди и баща му го успокои и приспа, вторият уж задряма, но пак се ококори и го накърмих и след това на два пъти проплаква, но аз го бях гушнала, галих го по гръбчето и се размина. Предполагам трябва от раз да спрем, но наистина ако за 2-3 дни е трудното, ще оцелеем.

Две в едно, прегръдки! Докато може би чертаете план за действие, пожелавам нещата да се получат неочаквано като при нас!
Виж целия пост
# 9
Snowche - я сподели пак книгата, моля, за да си я запиша за всеки случай.

Иначе това за трите дни много хора ми го казват и наистина е така. При нас са около 5 де, но така с всичко я свикваме - да заспива сама, да не ни чака нощем да влизаме при нея като се буди и т.н. Първият ден е ужас, всеки следващ е по-добре и след 4-5 е свикнала. Обаче по време на тези дни пречупиш ли се един път и край.
Виж целия пост
# 10
Записвам се в новата тема от италианска земя. При нас има два почивни дни допълнително тази седмица и решихме да се възползваме. Препоръчвам Сицилия за пътуване с деца, много ни харесва.

Нощното кърмене, както е писала Сноучето, го махнахме много бързо януари като беше на 10 месеца, но с дневното сме до под кривата круша. Надявам се като почне ясла да се отбие сам, защото ако не съм до него не се сеща, но види ли ме, напада.
А Сноуче София никога ли не се буди нощем? Рами в началото спеше по цяла нощ, но има периоди, в които се буди, не иска кърма, но плаче и се успокоява по различен начин. Последният такъв период е от септември насам. Няколко нощи спи без събуждане 11 часа и след това пак почва да се буди. Пробвахме да спи при нас в леглото, само стана по-зле, свикнал е сам в леглото и ние му пречим. Но пък като е в неговото легло, иска и ние да сме при него в стаята. Дори последно съседката се оплака, че много плачел и не можела да спи и да не позволяваме това да се случва пак. Сякаш мога да го изключвам с копче като плаче. А уж бяхме в добри съседски отношения, но начинът, по който направи забележката си никак не бе приятелски.
 


Виж целия пост
# 11
Айа, Софи беше започнала да се буди лятото и да реве посред нощ. Така един месец. Наложи се да повторя метода, защото тя вече не искаше и да заспива без мен. Оттогава не се буди посред нощ, но понякога се буди примерно в 4 и започва да мрънка. Изобщо дори не влизам - оставям я и тя след малко си заспива. Но тази сутрин се събуди в 5 с мрънкане. След 10 мин влязох и й казах да заспива, излязох. Избухна в рев, но след 2 мин си заспа. Аз с дневното кърмене процедирах така. Първо й отказвах навън, после започнах да отказвам и вкъщи. Бяхме само на две - преди лягане и сутрин. После махнах сутрешното - то е по-трудно, защото не са изморени, но пък лесно се разсейват. След 3-4 дена махнах и вечерното - то мина без никакви протести. Толкова плавно стана, че дори гърдите ми не се напрегнаха...

Методът не е за отбиване, а за заспиване, но дава насоки и в тази посока. The sleepeasy solution е книката.
Виж целия пост
# 12
Ей, че хубава тема. Записвам се и аз. 🤗Чакам моето първо бебенце да се роди съвсем скоро. Тъкмо влизам в 38гс. Ще се раждаме на студено😉в Копенхаген.
Виж целия пост
# 13
Даниш гърл, добре дошла Simple Smile Твоят мъж българин ли е? То не останало, ти може всеки момент да родиш Simple Smile

Тук май се събрахме пак бременни Laughing Хайде и Две в едно скоро да ни зарадва. Моля се от сърце!!!

Виж целия пост
# 14
Даниш гърл, добре дошла Simple Smile Твоят мъж българин ли е? То не останало, ти може всеки момент да родиш Simple Smile

Благодаря!😊🎈
Българин, българин. 😁 Заедно заминахме пред 4-5 години. Ох, нямам търпение да идва вече мъничето. Чакаме я. Уж всички лекари казваха, че ще се роди по- рано, а ей ме на в 38 гс и никакви признаци за скорошно раждане. 🤗Освен, че корема ми се смъкна ниско още преди 10 дена и толкова. 😬


Виж целия пост
Коледа 2018

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия