Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Детската градина - всичко, което ни вълнува - 20

  • 36 191
  • 748
# 690
Моето също става със зор сутрин.Чака аз да го облека и все ме моли да поспи още малко.
Пандачина,ние този цирк го играхме дълго време.Сутрин ревеше,че не иска да става,че и по пътя до градината и в градината ревеше до миналата година сякаш го колят,но влезеше ли в групата,госпожите го успокояваха магически и вечер го вземах весел.Сега вече не реве,но сутрин не му се става.
Днеска дори отиде с желание,защото каза,че се е затъжил за приятелчетата и иска да се видят и да играят заедно.
Виж целия пост
# 691
Ъхъ,или  да си набуташ здравото дете зорлем да се зарази при болно от шарка с цел да я изкарало като малко как ви се струва ?Smiling Imp

Шарка-партитата са срвн полулярни край мен все още. Аз обмислях навремето, когато се разболя наше приятелче, но като проучих, се оказа, че варицелата започва да повтаря и в крайна сметка се оказах.
Когато се разболяха моите зайци, приятели подпитаха дали приемаме гости. Признавам си, че с радост приехме да ни гостуват, защото беше наистина весело и разнообразие за малките затворници. Имаше един заразен от гостите, за радост на майка му, която предпочете да изболедува преди училищна възраст, където отсъствието е много по-сложно. Всеки сам решава за себе си.


pandachina, зимата е по-трудно ставането и подготовката за градина у дома също :/ Налага се да сме твърди, защото нямаме избор. Родителите ходят на работа, а децата - на градина и на училище.
Виж целия пост
# 692
След като питах как се будите сутрин и се справяте с молбите да няма градина ... На следващия ден ми се обадиха от ДГ да си я взема, че вдигнала Т 37.6 и била отпаднала. Търча аз притеснена да си прибера отрочето, очаквам да я видя болна, а тя не само, че нямаше Т, но и не й беше лошо - весела, игрива, разстрои се, че я прибирам, искала да играе с децата. Open Mouth
Веднага отидохме при педиатърката за всеки случай. Тя се изненада (също като мен) , че детето било отпаднало и с Т педи няма и 1 час време, защото си кипеше от енергия и при прегледа нищо й нямаше. Оставихме я вкъщи за няколко дни, ако има нещо да се прояви, направихме и гърлен секрет за всеки случай, че аз имам едни притеснения здаради нощното запушване на нослето й. Чакаме резултата от секрета и ако е ОК, я връщам на градина. Иначе нищо й няма. Тези дни нито е вдигала Т, нито й е било лошо, не е отпаднала, кипи от енергия, чудя се къде да я водя, за да дивее.
Имат нова учителка от декември. Спорд мен тя нещо се е шашнала прекалено или е преувеличила затоплянето на детето, защото й е по-лесно с по-малко деца, ако ще и едно по-малко да е, пак е нещо. И друг път съм  прибирала малечка гореща от ДГ, защото там й е топло и като играе се сгорещява. И педиатърката каза, че е възможно затова да е вдигнала малко Т. Отделно детето е по-нервно откакто са с новата учителка. Казва, че харесва учителката, но аз свързвам началото на нейния нервен период с появата на новата учителка, може и да е случайно, но не знам.
Виж целия пост
# 693
Пандачина,и на мен ми са се обаждали,че е с 37.5 два пъти досега,но като го взема и нищо му няма.Аз го следя през нощта и на другия ден,ако няма нищо пак го връщам на градина.
Виж целия пост
# 694
pandachina, децата могат да са много чувствителни и понякога реагират дори на дребни промени в ежедневието. Нова учителка е достатъчно обяснение за ситуацията ви. Вероятно ще се понамесят нещата. Обикновено културен добронамерен разговор ускорява наместването.
Виж целия пост
# 695
Пандачина,и на мен ми са се обаждали,че е с 37.5 два пъти досега,но като го взема и нищо му няма.Аз го следя през нощта и на другия ден,ако няма нищо пак го връщам на градина.

И аз мислех да я върна на другия ден, но после педиатърката препоръча да изчакаме резултата от гърления секрет, защото имало стафилококи по някои ДГ в момента, а на нея нощем нослето й се запушва и било възможно да е недоизлекувана от предишния път, слагаме капки. Вече съжалявам, че се съгласих, защото детето наистина кипи от енергия и си е живо престъпление да виси затворено вкъщи с баба и дядо докато аз съм на работа (те не смеят да я извеждат без мен). В понеделник излиза резултата и ако няма гъби, отиваме  на ДГ.


pandachina, децата могат да са много чувствителни и понякога реагират дори на дребни промени в ежедневието. Нова учителка е достатъчно обяснение за ситуацията ви. Вероятно ще се понамесят нещата. Обикновено културен добронамерен разговор ускорява наместването.

Напълно съм съгласна. Мислех си да говоря с учителката, но тя все бърза. А моята хала не е от най-кротките деца. Миналата година постоянно се оплакваха, че разваляла дисциплината. Тази година уж била по-изпълнителна, даже я хвалят колко е променена, но сега се появи нова учителка и не знам при нея как се държи. Може да я попитам създава ли й проблеми, но се боя с този въпрос да не й "навра" детето в очите без да има реален проблем. Ще видя как се наместват нещата след връщането в градината и евентуално ще потърся контакт с учителката по-настоятелно.
Виж целия пост
# 696
Детските психолози съветват да се задават правилно въпросите на децата :не "Лошо ли ти е?" Боли ли те гърло?
Ами просто: Как си,  как се чувстваш?  Иначе му задаваш отговори и го настройваш негативно
Може и към Г-жата така, не "Създава ли ви проблеми моята хала?", ами: "Как се справя моята Ния, как се вписва сред децата и как се чувства в групата и т.н.?, по леко някак
Виж целия пост
# 697
Yangdze , благодаря! В интерес на истината това го спазвам когато задавам въпроси на детето, но не се бях сетила да го ползвам при разговор с госпожата. Явно твърде много съм се вкарала във филма, че е възможно детето да  пробва старите номера дали ще минат при новата учителка.Rolling Eyes
Виж целия пост
# 698
Пандачина,то и моя не е от най-кротките деца в градината,но ако има нещо госпожите ми казват.Понякога,ако не вечерта на баща ми,сутринта на мен казват.
Виж целия пост
# 699
Пандачина,и на мен ми са се обаждали,че е с 37.5 два пъти досега,но като го взема и нищо му няма.Аз го следя през нощта и на другия ден,ако няма нищо пак го връщам на градина.


Днес търчах като луда, в дъжда, и мислено кроя планове как да се занесем на лекар в баш петъчния трафик.
Взех го, прибрахме се, няма температура, 37.2, яде, весел, както винаги.
С измумление установих как само моето и още едно дете бяха невзети в 17:15.
Има някакви тайни помагачи или феи, които са на разположение явно Simple Smile
Виж целия пост
# 700
Ахам, ние живеем точно до градината, като бях майчинство с малката редовно обикалях улицата, още преди 16 часа се почват едни прииждащи баби и майки да прибират деца,. Чудила съм се и аз. Майки, млади, че освен да не работят изобщо друг начин незнам, Баби , ама всеки ли има баба??? Нашите все са последни, да ме убиеш преди 5:30-5:40 не мога да отида. И то аз работя близо в квартала съм. Има едно дете, в групата на малката сега, вземат го всеки ден на обяд. Моята е супер комплексирана. Мечтата й е да я вземе някой на обяд, т.е някой да я обича , така го разбира, Иди й обяснявай, Thinking че все пак я обичаш ама не можеш да идеш на обяд..
Виж целия пост
# 701
Помбер,аз моя го взимам към 17.30,но е все последен в градината.Иначе това в дъжда и замъкването на лекар и аз като ми се обадят все мисля как да се замъкнем.
Янгиз,у дома има кой да го прибере и по рано,защото аз работя на смени,и имаме и баба и дядо,но и те работят,но като съм 1 или нощна мога и по рано,но те до към 17 часа на родителската среща госпожата каза,че имат занимания.Още тогава една майка каза,че работи вечер и след 16.00 часа няма как да взема детето,но пък аз много не и вярвам,защото тя после сама у дома няма как да го остави според мен.
Виж целия пост
# 702
То е ясно че има баби и дядовци, че има работещи на смени. Аз се чудя само колко е масово това. Инак ясно е че има...
Виж целия пост
# 703
В нашата градина масово се вземат около 18 ч. децата, вкл. и аз ходя тогава, хем работя близо. Обаче съм до 17,30, докато стигна, то си стане 18 ч. Ако някои родители работят до 16 или 17 ч., може да ходят по-рано, обаче такова работно време е по-скоро изключение.  Peace
Виж целия пост
# 704
Аз съм на график. Два дни работя от 9 до 21 ч и два дни почивам, включително уикендите. Когато съм на работа, я прибират моите родители, които са пенсионери и живеем на 5 мин от ДГ. В свободните ми дни си я прибирам аз. Обаче нашата госпожица не иска да я прибираме рано. Поръчката й е да ходим по тъмно когато вземат и другите деца. Зимно време по тъмно е след 17.30 ч, което не е трудно постижимо. Но есента бяха едни уговорки, че няма как да отида да я прибера толкова късно от ДГ. Допускам, че някое от децата се хвали, че си отива по тъмно и затова и моето е решило, че това е много престижно. Чак й се чудя защо сутрин толкова трудно отива на ДГ, а след това не иска да си тръгва рано от там.
Но като цяло към 17.30 - 18.00 повечето деца са вече прибрани.Веднъж закъснях и отидох в 18 ч. Учителката на моето дете тъкмо излизаше от сградата и се качваше в колата си. Бяха останали по 2-3 деца от група и ги бяха събрали в една стая с една от учителките на другите групи. Явно се редуват по някаква схема учителките.

Днес й излезнаха резултатите от гърления секрет. Изолирали са някаква гад, която ходела по децата в ДГ и по принцип била безвредна, но понякога водела до отит и пневмония. Astonished Не ми стана ясна тази история - хем безвредна, хем може да докара отит и пневмония. Но и УНГ, и педиатърката са категорични, че АБ не е нужен в нашия случай. Разни спрейове изписаха. Коларгрол също, че има задна хрема. За пръв път ще й слагам коларгрол и съм в очакване да видя какво мазало ще сътворим наоколо в прясно ремонтираната детска стая. Trollface
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия