Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

На пазар в Лозенград и Одрин - 12

 • 123 059
 • 753
# 375
  Магазинът, за който питаш е в района на Чорлу. Сигурно знаеш, че Тач има в Одрин. Има и много други магазини в Лозенград и Одрин, които предлагат хубаво спално бельо.
  Виж целия пост
  # 376
   Магазинът, за който питаш е в района на Чорлу. Сигурно знаеш, че Тач има в Одрин. Има и много други магазини в Лозенград и Одрин, които предлагат хубаво спално бельо.
   Тач имаха един магазин в Центъра на Одрин. Последно като се прибирахме за България видях един голям билборд на ТАЧ. Да не би да са отворили по-голям магазин или склад в Одрин?
   Виж целия пост
   # 377
   Тач съм посещавала в малка уличка /успоредно на главната/. Магазинът се държи от българка, омъжена там. Когато тя е в магазина, комуникацията е много лесна. Добре заредено е.
   За насока - като се тръгне надолу по главната, на пресечката, където е рибния пазар, се тръгва надясно - към фонтана с рибите. На самия фонтан - отново надясно /т.е все едно се връщате в обратна посока/. Има магазин за домашни потреби, след него в ляво - мъничка пресечка, в която е самият Тач. Големи витрини, обикновено изкарват няколко кашона с възглавници отпред.
   Ще се опитам да начертая схема и да я публикувам тук. Адрес не знам за съжаление.
   Виж целия пост
   # 378
   Склад няма, sevgito.
   Туиг, може да се ориентираш по Гугъл мапс.
   Виж целия пост
   # 379
   Би трябвало това да е магазинът и адресът му -
   http://www.googlefirmalar.com/edirne-tac-magazasi-ozlem-mefrusat.html
   https://www.google.bg/maps/place/K%C3%BCll%C3%BCk+Sk.+No:2/@41.6 … 524915,685m/data=!3m1!1e3!4m6!3m5!1s0x14b32f7081c7d975:0xb54b68285c0c5bb4!4b1!8m2!3d41.6743015!4d26.5523295

   Скрит текст:

   ПП - извинявам се за качеството на снимката.
   Виж целия пост
   # 380
   Здравейте! Миналата есен пазарувах от аутлета на Тач край Чорлу. По спомен плик 160/200 струваше 19.90 лири, 200/220 - 29.90 лири, 2 бр. калъфки - от 2,90 до 5, 90. Ако и в момента цените са такива, направо си е подарък. А за това какво може да се пренесе през граница - преди Нова година си купихме съдомиялна от Кипа в Одрин. 599 лири - без коментар. Четири човека в комбито, прахове, препарати, кори за баница....и миялна. Никакъв проблем.
   Виж целия пост
   # 381
   Здравейте!

   Вероятно многократно е задаван този въпрос, но се обръщам към тези, които съвсем наскоро са ходили - Одрин, Лозенград, Истанбул.

   Интересувам се да кажете мнение къде цените са сравните;но по евтини - за дрехи (кожени якета) и за храни (баклави) - Капълъ Чарши (Истанбул) или на друго място в Истанбул, Лозенград (пазар или друго място), Одрин (пазар или друго място).
   Чувам разнородни мнения за сега, бих искала да знам и вашите Simple Smile

   Благодаря предварително!
   Виж целия пост
   # 382
   Капалъ чарши не е място, където да се търси евтина стока, независимо от какво естество е тя. За кожени якета не съм компетентна и няма как да дам категорично мнение, но със сигурност има по-евтини в самия Истанбул, както и в по-малките градове. Друг е въпросът какъв избор има на различните места.
   По отношение на баклавата... В Истанбул тя е скъпа. Разбира се, има невероятни баклаваджийници там, но в тях може да се хапне по порция и толкова. Малко са хората, които купуват по-големи количества от такива. В Лозенград, както и в Одрин, има много места, където се продава баклава и други сладости от типа. На места цените са много ниски, но сладкишите са приготвени с некачествени суровини. Затова е добре да се търси "златната среда". Мога да препоръчам конкретно място в Лозенград, ако е нужно, а в Одрин има много. Ние сме доволни от магазините за баклава в отбивката към рибния пазар, но това не значи, че няма по-добри. Няма как да опитаме всичко. Обаче от Лозенград е по-добра баклавата, поне от пробваното от нас.


   И понеже не сме коментирали досега... Ако някой е любител на халвата... Малко над въпросната отбивка за рибния пазар, но от другата страна на главната улица, има разклонение, което води до магазин Шок, а по-нагоре - и до паметника на метларя и Айдън тава джигер. В началото на това разклонение, отляво (като се движите нагоре) има бюрекчийница (Zarif Börek Salonu), а три помещения по-нагоре се намира един мъничък дюкян за халва. На витрината пише Muzaffer Usta. Толкова е малко, че може да го пропуснете, но не бива. Халвата е чудна. Има само три вида - обикновена, с какао (пъстра) и с някакви ядки. Последната не ми е по вкуса, но другите са... ммммм...
   https://www.google.com/maps/place/Sabuni+Mahallesi,+Zarif+B%C3%B … 6feae410?hl=bg-BG
   Погледнато отгоре - червената тента е халваджийницата, по-надолу над бялата тента се вижда червената табела на бюрекчийницата, а в дъното е началото на разклонението и главната.
   Виж целия пост
   # 383
   beljata, я подскажи, къде харесваш баклавата в Лозенград.От няколко години не харесвам баклавата, смениха майстора откъдето купувахме.Последно време пазарим  от Кипа  с  шам фъстък и веднъж само в една малка сладкарница хапнахме шоколадова/хубава беше, но повече не сме виждали/.
   Виж целия пост
   # 384
   Баклаваджийницата е USTA ELLER  и е близо до аптеката , от която пазаруваме. Така случайно я открихме. Оттогава купуваме само от там в Лозенград. Пробвахме и от Одрин, но тази се предпочита. И не е само наше мнение това. Има много видове. Обикновената (с орехи - cevizli baklava) последно през декември още си беше 20 лири, другите - от 25 до 35. Винаги е прясна, много вкусна и далеч не плува в сироп като при майсторите, където водят туристическите фирми, примерно. Реалното количество баклава в 1 кг, да кажем, е доста повече от това на други места. Но вкусът е водещ, в крайна сметка, а тук е в пъти по-добър. Има и млечна (sütlü baklava), която също е разкошна.

   https://www.google.com/maps/search/usta+eller+kirklareli/@41.736 … kQFQ!2e0?hl=bg-BG

   Когато е правено заснемането, явно се е продавал и сладолед, но сега няма. Мястото е същото, до магазин Egem. Аптеката (ако ще е от полза) се намира точно под кооперацията в бяло и керемидено, която се вижда в дъното. Казва се Okumuş Eczanesi, а бащата на фармацевта е наш изселник, почти винаги е в аптеката и макар и позабравил езика, помага при закупуването на търсените лекарства. Всичко това се намира срещу стъпаловидния шадраван. Ако застанете с лице към него, на ъгъла вляво има новооткрит салон за дюнер. Един от най-добрите дюнери, които сме яли в Турция. На мен обикновено такъв в арабска питка/лаваш (или там както се нарича това) ми е сух и труден за преглъщане. Е, този не бе такъв. Освен това салонът е приятен, много чист и съвършено нов. Вторият етаж дори не беше готов преди месец.
   Виж целия пост
   # 385
   Благодаря, ако правилно съм се ориентирала, от кръговото на джамията, посока към пазара в сряда. Там никога не съм виждала,че продават баклава, обикновено се движим с кола.
   Виж целия пост
   # 386
   А някой беше ли на Нова година в Одрин и би ли споделил?
   Виж целия пост
   # 387
   А някой беше ли на Нова година в Одрин и би ли споделил?
   Ми да- последните 3 години. Какво по- конкретно Ви интересува - купона или магазините.......
   Виж целия пост
   # 388
   А някой беше ли на Нова година в Одрин и би ли споделил?
   Ми да- последните 3 години. Какво по- конкретно Ви интересува - купона или магазините.......

   Мен ме интересува купона как беше  Grinning
   Виж целия пост
   # 389
   И мен!

   Скрит текст:
   Няма да цитирам цели чаршаВи. Става ясно какво имам предвид, мисля.
   Виж целия пост
   Коледа 2018

   Започнете да пишете...

   Страница 1 от 1

   Общи условия