Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Математически турнири - 47

  • 93 380
  • 737
# 735
Относно квотите за ПМС - кой ще прави селекцията? Според регламента - РУО-тата.

Аз лично бих пробвал с два вида квоти:
1. По области, които се разпределят от РУО в съдействие с директори на училища без математическо профилиране, ако има желаещи такива.
2. Където има гимназии / прогимназии, регистрирани като такива с профилирано изучаване на математика - отделна квота за самото училище и разпределението става изцяло вътрешно, от директора, в съдействие с учители и строен вътрешен правилник за подбор.
Виж целия пост
# 736
Тази година ПМС за 4.клас се провежда по места и вероятно в града-домакин няма да има струпване на деца от 4.клас. Това до голяма степен ще реши проблема с късните контестации.
Ако трябва да се вземат допълнителни мерки в тази посока, може би щеше да е достатъчно министерството да изпрати писма до СМГ, ПМГ Бургас, 125.то училище и ПЧМГ /мисля, че тези училища водят най-много деца/, както и до МГ Русе като домакин, с препоръка за оптимизиране на броя на участниците. Така, ако всяко от тези училища изпрати по 5 - 8 деца от випуск по-малко от предходните 2-3 години, това съвсем би нормализирало положението. Например от СМГ, ако отидат с 20-25 деца по-малко, със сигурност само единици от тези "некласирани" деца биха отишли с индивидуална регистрация. Вярвам, че това се отнася и за другите училища.
Да не говорим, че по проект 8. клас тряваше да участва с горната възрастова група, защото те учат по новия закон, а това щеше също да улесни провеждането на състезанието в Русе.
Има редица начини за оптимизиране,  но това, в движение да се внася държавна регулация чрез квоти с неизяснени критерии в математическо състезание, което има добри традиции, не ми се струва добра идея.
Виж целия пост
# 737
Нова тема
Виж целия пост
Коледа 2018

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия