Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 8

  • 139 646
  • 742
# 15
Нова кулинарна тема, нови кулинарни предложения и изпълнения!
Следя с интерес, готвя и снимам- ще поделя с вас!

ПП: Понеже съм с руса коса все още не мога да си отговоря защо вървят две кулинарни тема във форума  newsm78
Виж целия пост
# 16
Нова кулинарна тема, нови кулинарни предложения и изпълнения!
Следя с интерес, готвя и снимам- ще поделя с вас!

ПП: Понеже съм с руса коса все още не мога да си отговоря защо вървят две кулинарни тема във форума  newsm78

АМИИИ...... аз ще ти отговоря. Не е до русата ти коса ?! - а до първа страница на другата тема. Там имаше едни строоооги ограничения (и сега ги има) - но много неща вече "се позволяват" така, под масата дето се казва. Там нямахме право да питаме, да се пошегуваме, пост без снимка - абсурд и т.н. Имаше разправии, скандали, триене на постове.
За това преди две години (на края на януари ще ги направиме) - аз направих тази тема. С помоща на много пишещи тук и с големи переписвания с мама и тати - разбирай администратори, с подкрепата и на модератора Бубанка - отстояхме тази тема.  Тук всеки е добре дошъл, стига да има уважението да изпълнява последното изречение от молбата МИ на първа страница!
И така - вече две години си общуваме без скандали, завист и обидни хапливи забележки.

Ако желаеш - присъедини се.

п.п. - момичета, надявам се да няма коментарии към този пост.
Виж целия пост
# 17
Скрит текст:
Нова кулинарна тема, нови кулинарни предложения и изпълнения!
Следя с интерес, готвя и снимам- ще поделя с вас!

ПП: Понеже съм с руса коса все още не мога да си отговоря защо вървят две кулинарни тема във форума  newsm78

АМИИИ...... аз ще ти отговоря. Не е до русата ти коса ?! - а до първа страница на другата тема. Там имаше едни строоооги ограничения (и сега ги има) - но много неща вече "се позволяват" така, под масата дето се казва. Там нямахме право да питаме, да се пошегуваме, пост без снимка - абсурд и т.н. Имаше разправии, скандали, триене на постове.
За това преди две години (на края на януари ще ги направиме) - аз направих тази тема. С помоща на много пишещи тук и с големи переписвания с мама и тати - разбирай администратори, с подкрепата и на модератора Бубанка - отстояхме тази тема.  Тук всеки е добре дошъл, стига да има уважението да изпълнява последното изречение от молбата МИ на първа страница!
И така - вече две години си общуваме без скандали, завист и обидни хапливи забележки.

Ако желаеш - присъедини се.

п.п. - момичета, надявам се да няма коментарии към този пост.

Благодаря за разяснението, Сем  bouquet
Виж целия пост
# 18
gordi, може ли рецептата за плодовата торта.
Виж целия пост
# 19
gordi, може ли рецептата за плодовата торта.
Разбира се, заповядай Flowers Hibiscus
Скрит текст:
За блата:
4 яйца
1ч.ч (200гр.) захар
1ч.ч (200гр.) прясно мляко
1,5ч.ч (300гр.) брашно
1/2ч.ч олио
Бакпулвер и ванилия
За крема:
1 ч.ч. захар
3-4 с.л. брашно
3 жълтъка
1 ванилия
1 л прясно мляко
бучка масло
Начин на приготвяне:
В купа смесваме жълтъците, захарта, брашното и ванилията с малко прясно мляко, разбъркваме до получаване на хомогенна смес под формата на каша.
Слагаме останалата част от прясното мляко на котлона. Когато заври, прибавяме въпросната смес и бъркаме до получаване на крем с гъста консистенция. По желание, когато кремът е готов прибавяме бучка масло.
Разрязваме блата на две, сиропираме с каквато течност разполагаме и мажем с крема. По желание може и вътре да се добавят плодове, аз лично ги слагам само отгоре.
За украста:
Нареждаме плодовете върху тортата. Приготвяме желе за намазване. На 500мл течност (сок, компот, вода със захар) едно пакетче желатин. Когато започне леко да стяга мажем с четка върху плодовете. Така ги запазваме за дълго свежи върху тортата.
Виж целия пост
# 20
labrex, как направи кюфтетата със соса?  Много апетитно изглеждат!
Виж целия пост
# 21
Сем, благодаря за новата тема! Blush
Хубаво е да има място, където човек може да сподели и да попита.
От мен една пита със сирене отново:
 

Една бисквитена торта, която докато се сетя да снимам и тя изядена...
Извинете ме, че снимката е направо от тавата:
 
Виж целия пост
# 22
labrex, как направи кюфтетата със соса?  Много апетитно изглеждат!

verabel, хич не зацепвам за кои кюфтаци със сос ме питаш newsm78, подскажи! Peace Последното от новата темичка са пържоли от тези, дето се приготвят в тенджера под налягане. Предполагам знаеш рецептата: овкусените пържолки се потапят в брашно и се запържват/запечатват за кратко в загрята мазнина, правя го направо в тенджерата. След това, ако са повече, между тях ръся чер пипер, бахар, дафинов лист и нарязани скилидки чесън, ако са като трите снощни - върху тях. Заливам със смес от червено вино+доматено пюре/кетчуп става също/+вода в равни пропорции. За снощните три пържолки една чаша от 250 мл. Затварят се в тенджера под налягане и за 20-ина мин. са готови. Стават за бърза вечеря, а и са вкусни. Peace

AnyHr, идва ми да придърпам чинийката със салатката и наистина да ти изпразня поста! Heart Eyes bouquet
Кифли, торти и пити искам........от всичко искам! Heart Eyes Crazy Heart Eyes bouquet chef bouquet
Виж целия пост
# 23
Нямам снимка, пък довечера сме на ресторант с приятелка, извинявайте, но да не ви изпусна. Simple Smile

Сем, благодарско за темата. Simple Smile
Виж целия пост
# 24
Леща със свински хапки
Виж целия пост
# 25
КФС крилца.Тиква.



Скрит текст:

Виж целия пост
# 26
Вечерята ни е обикновена и почти зимна...

Виж целия пост
# 27
Домашни бургери с пържени картофи


Виж целия пост
# 28


У нас крем супа


и спетзофай.
Виж целия пост
# 29
labrex, веднага си взимам от тази крем супичка, много вкусно изглежда! И на Тайна от апетитните крилца!

Ние тази вечер мързеливо си направихме мезе за винце за вечеря - мъжката Туна спретна тези "прасенца в одеалце" с готово тесто, а аз направих пикантния пастет от авокадо на пеп-4о. Пепи, поздравления от мъжката Туна, той много го хареса, аз също де, но той по принцип е по-капризния, и от него комплимент е трудна работа да получи човек Yum Опекохме и едно бри в бутер тесто с мармалад от смокини и бадеми:

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия