Идеи за здравословен и засищащ обяд на работа

  • 17 366
  • 101
Здравейте,
Търсих, но не видях такава тема.
Търся повечко идеи как да приготвя за работа бърз, но здравословен и засищащ обяд. С малко въглехидрати разбира се. Може да да е по Зоната или пък по ВМ-НВХ режима.
За момента съм на сандвич. Малки филийки многозърнест хляб с извара, парче масло, печена чушка. Отделно едно парче краставица. От известно време и едно варено яйце си нося.
Ама търся и други идеи, че почва да ми писва.
Споделяйте вие какво си носите на работа. Давайте рецепти.
Ако може да ми дадете идея и без да има хляб, още по-добре.
Или пък да нещо готвено, но да става бързо.
Мислех да си правя омлет, но в последно време не ми понасят омлетите хич.
Виж целия пост
# 1
Омлет, но тънък като палачинка. Вътре слагаш месо, зеленчуци или каквото те влече.

Често си нося завити на руло резен кашкавал и резен шунка/бекон. Понякога слагам вътре пръчици чушка или морков, или краставица.
Виж целия пост
# 2
Щом искаш без яйца, ето една бъркоч, която на мен и фемилито ни е много вкусна, а и много засища. Пилешко месо+майонеза от слънчоглед или други ядки+хранителна мая. Знам, че звучи шантаво, но е много вкусно, а хранителната мая мирише на пармезан и умирам за нея. Майонезата от ядки е от лесна по-лесна- накисваш във вода за няколко часа, после прецеждаш и изплакваш, добавяш олио или зехтин и сол, пускаш блендера докато стане на гладка паста и готово.
Виж целия пост
# 3
ако имаш наблизо ресторант 2 шишчета и зелева салата Simple Smile Мен зелевата залата ме засища и все това ям Simple Smile
Виж целия пост
# 4
Нямам ресторант. Нищо няма. Има една лафка, правят принцеси, ама не благодаря. А и докато отида, ми отиде почивката.
Не знам защо, варени яйца мога да ям, но омлета нещо не ми понася. Може би от самото пържене.
Мерси Уиш. Месо не ям често, но може веднъж в седмицата и това да правя, но със зеленчуци обаче.
Виж целия пост
# 5
Аз си носех чушки, пълени със сирене (сурови). Ти може да си ги пълниш и с други неща-крема сирене, извара, домат на дребно, краставица, подправки. Доста засища и не отнема време в правене Simple Smile
Виж целия пост
# 6
Крема сиренето не беше ли вредно?
А колко яйца може да се яде на ден според вас?
Виж целия пост
# 7
салати си прави. Сега са на ред кореноплодните... мешай моркови, репи, цвекло, всякакво зеле, карфиол, кълнове, ядки... може нахут с разни зеленчуци, боб със зеленчуци, царевица ...
Но салата само от кореноплодни, много остъргва стомаха, трябва и още нещо вътре или в допълнение Simple Smile
Виж целия пост
# 8
Крема сиренето не беше ли вредно?
А колко яйца може да се яде на ден според вас?

Стигала съм до 8 яйца на ден, а яйца ям поне 5 дни седмично минимум по три.

Крема сиренето можеш и сала да си правиш.
Виж целия пост
# 9
Да, стига да имаш хубаво мляко (не вода със сухо мляко и палмова мазнина), лесно можеш да си направиш крема сирене. Загряваш млякото до 37 градуса. Ако нямаш термометър, да е толкова топло, че като потопиш кутрето, да издържиш спокойно 10 секунди. Т.е. да е приятно топло. Добавяш 10-на капки мая за сирене (продава се в Кауфланд) и 2-3 супени лъжици кисело мляко. Това е дозата за 1 литър прясно мляко. Оставяш за 10-15 минути, прецеждаш през тензух за една нощ, оставяш в хладилника да стегне за няколко часа и после нападаш.
Виж целия пост
# 10
Мерси Уиш. Това ще се пробва скоро.
А като количество пак ли е 1 кг крема сиренето.
А 37 градуса как ги установяваш?  Mr. Green

Значи ако си купя прясно мляко от магазина сигурно няма да ми се получи?  newsm78
Какво мляко купуваш ти?
Виж целия пост
# 11
А, не, по-малко е полученото сирене. Отделя се доста суроватка. Количеството много зависи от гъстотата на млякото. Между 200 и 300 грама е. Аз съм късметлийка, че майка ми пенсионерства на няма и 100 километра от София и аз веднъж на две седмици ходя да я видя, та там от години ми доставят домашно мляко, сирене и всякакви други ядивни благинки. Не зная коя марка мляко от магазина е добра, за да препоръчам.

37-те градуса се установяват или с кухненски термометър или като потопиш кутрето да му е топло, но да не пари. Нещо като да издържиш да е потопено вътре докато преброиш до 10.
Виж целия пост
# 12
Днес си взех на работа от снощната вечеря - зеленчуци на фурна с малко сирене и гъби. Много по-добре отколкото сандвич. Страхотно се чувствам.
Определено ще трябва да отделям време вечерно време и да приготвям нещо бързо.
Пърженето е вредно. Та си мисля, че просто ще слагам малко вода и по-скоро ще станат варени зеленчуци. Или ще слагам яйце или сирене, извара или моцарела.
Виж целия пост
# 13
Ако обичаш авокадо, то е доста засищащо. Аз обожавам да си го ям натюрлих, дълбаейки го с лъжичка.
Виж целия пост
# 14
Има тема във форума за кутии за обяд на ученици. Мисля, че Морена я създава. Там има доста идеи за обяд на децата, но пишат и хора, които ползват идеите за обяд в офиса. Определено има голямо разнообразие от по-сухи неща, не миризливи, които да можеш да хапнеш на бюрото или в офисната кухничка, без да се налага да топлиш кастрони с манджа.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия