Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Да се забранят ли смартфоните за децата от 1 до 4 клас за времето, през което са в училище?

  • 13 796
  • 396
# 390
Без да съм говорител на Тити, не мисля че говореше за разсеяността на по-малките деца, характерна за всички.

Тук, обаче, прагът ни за нормалност е леко различен от чужбинския, убедила съм се след не един разговор с приятели живеещи в чужбина.
Жената се шокира от мнението, че сме доволни децата да се приберат с дрехите си и авторката му далеч нямаше предвид просто, че детето може да си забрави дрехите.
Току що, четох в съседна тема за майка, на която 4 часа по физическо и идват в повече, защото са едно бойно поле. Тук тези неща ги приемаме, че стават тук и там и се молим на нас да не се случва. По други ширини и дължини това ги втрещява.
Виж целия пост
# 391
Е, щом има медицински препоръки за покупката на скъп телефон или дънки и щом те са жизненоважни за здравето, както очилата на дете с проблеми със зрението, ок, не са лиготия Joy
Все пак мамашата, пращаща детето със скъпия тел., е добре да има предвид, че може попадне в случката, описана от Вени, и другата страна да откаже да й плати жизненоважната вещ.
О, то и за очила от по много пари препоръката най-често не е медицинска, ама щом сте решили, че можете еднолично да определяте чуждите приоритети - добре. Само дето е добре и да не се надявате, че някой ще ви уважи претенциите. Защото са доста безпочвени.
Пък и много ще станете тези, дето претендирате за това право. Не знам какво ще правим останалите, които трябва да се съобразим - кого да слушаме сега? На тази й се виждат много 100.00 лв. за телефон, на онази - 200, пък на най-изнервената въобще й се струва, че трябва всичко тотално да се забрани. Затруднявате ни.
И аз не съм виждала да се изписват очила, като им се сочи цената, ама щом казвате - може и така да ви ги изписват. Дано това помага да четете и по-добре.
Мамашата, дето си праща детето с очила от по 500 лв., като такава сума далеч не е нужна да се плати, което е ясно на всеки, посещавал оптики, е същата като тази, дето си пращата детето с телефон за толкоз.
Разликата между нас е, че аз не претендирам да й давам тон в живота. Затова ми е меко странна вашата претенция. 

Тити искаше да каже колко  при тях всичко е наред, а тук е ужас.
Някак така ми прозвуча и на мен, но понеже може и да греша, та реших да оставя тези си разсъждения. Не държа да съм права.
Виж целия пост
# 392
Тук съм, не съм където е тити, но и на мен ми прозвуча, както тя го е усетила.
Виж целия пост
# 393
Judy, успокой се, никой не те преследва, нито дава пет пари дали детето ти носи телефон, дънки или каквото там си решила.
Виж целия пост
# 394
Навсякъде по света децата са еднакви. И една от характеристиките им е неустойчивото внимание, поради което често губят или забравят какво ли не и къде ли не.
да ли пък не могат да забравят какво са ги посъветвали родителите им , а по-точно - да не използват смартфона в час ?  newsm78
Виж целия пост
# 395
Могат. И учителят трябва да припомни.
Виж целия пост
# 396
Така е. Иначе за какъв чеп седи там? Ако е да разказва какво пише в учебника и само да препитва кой най-добре ще го рецитира-смисъл няма.
Не дете, човек няма, дето се самоконтролира на шест. Затова са контролните органи.
И не е само за смартфоните в час, а и за куп други неща същото.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1