Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Как да отпиша първокласник от целодневна форма на обучение

  • 8 550
  • 48
Здравейте.
По ред причини стигнах до извода, че целодневната форма на обучение не е подходящя за моя първокласник.
Има ли начин, изобщо възможно ли е в клас в който е въведена тази форма на обучение, дете да бъде отписано от нея? Или решението е само смяна на училището?
Благодаря!
Виж целия пост
# 1
Да, със заявление до директора.
Виж целия пост
# 2
Искате да го отпишете от занималня ли? Ами как да не може. Отписвате го както там е редно спрямо училището, сигурно до директора се пише, Г-жата ще Ви каже точно.
Виж целия пост
# 3
Зависи от училището. В нашия случай целодневното обучение е задължително и няма опция да се откажеш. В други училища не е. Като подавахте документи, нямаше ли опция да посочите искате или не занималня?
Виж целия пост
# 4
Целодневна форма и занималня не е едно и също !
Виж целия пост
# 5
Не е занималня, целодневна форма на обучение е.
И когато го записвах, не съм можела да преценя всички предизвикателства, които ни заляха в последствие. Не искам да задълбавам, но имаме причини да искаме да ограничим престоя в училище до рамките на часовете сутрин.
Виж целия пост
# 6
Най- добре говорете с директора на училището !
Виж целия пост
# 7
Говорете с директора, но след като е целодневна форма на обучение (точно, какъвто е и нашият случай), ще изпуска материал. Винаги имате опция и да смените училището.  Peace
Виж целия пост
# 8
Благодаря, засега промяна на училището не е опция..
Виж целия пост
# 9
И моята дъщеря в първи клас е на задължително целодневно обучение до минимум 15,30 часа и после ми носи листа за дописване по математика и български ез. Говорих в началото на годината с директорката и инспектората включително- категорично ми казаха,че е задължително и нямало как да се отпише. Отделно  силен натиск да отпиша и двете си деца от школата по английски, от която сме много доволни и да ги преместя в рекламираната от тях школа. В нашия случай е чиста загуба на време и дописване на домашни вечерно време, но май няма какво да се направи, били сме се съгласили с тази форма писмено и край.
Виж целия пост
# 10
В у-щето на синът ми децата от 1ви до 4ти клас са на целодневно обучение - от 8:00 до 16:10 или 17:00.
Единствената алтернатива за отказ от целодневното обучение е смяна на у-щето (поне в моя случай).

Не знам даже да говорите с директорката дали би се намерило друго решение.
Евентуално събиране на поне 20 деца, които не искат да са на целодневно обучение и сформиране на нова паралелка.
Виж целия пост
# 11
Звучи много отчайващо. Не съм говорила още, но наистина считам, че влияе зле на детето.
Веднъж го взех след сутрешните часове по необходимост, факта е че всички домашни бяха написани внимателно за около 40 мин. Дори не мога да си представя какво губене на време е целия следобеден блок..а децата се изморяват много..
Виж целия пост
# 12
Проверете дали важи и за втори клас, тъй като в нашето училище ме увериха, че щяло да бъде само за първи клас, догодина по желание т.е. незадължително. Аз се опитвам да се примиря, че си харесва класа, има приятелчета и се забавляват, но после следобедната госпожа като ни връчи и домашно за вкъщи, защото не е успяла да ги накара да го направят, а принудително седят там с часове следобяда, а после мъника да решава вечерно време задачи или да преписва и да дреме от умора......  Взели са половината азбука, а правят диктовка и сами трябва да поставят пунктуация, без да им се обяснява нищо, математиката също.  В нашето училище го въведоха от тази година, основно се лобира да си запищем децата в техните школи за извънкласни занимания, които се съобразявали с графика, плюс стола, от чиято храна на децата им става лошо, ако въобще я ядат и също натиск да купувам купони вместо домашно приготвена храна.....Няма жалост и милост дори и за най- беззащитните, когато се намеси алчността.
Виж целия пост
# 13

Занималнята е целодневна форма на обучение.
Ако искаш да го отпишеш - правиш го със заявление до директора.
Ако е частно училище - вероятно със смяна на училището.
Виж целия пост
# 14
Кати, различно е от занималня. Ако още от самото начало са записани на целодневно, това се води задължителен учебен процес. Не е половин ден редовни часове и после занималня. Дори на някои учебниците и все раниците им стоят там цяла седмица и си ги вземат в петък.
Обикновено на родителите им звучи атрактивно целодневното, представят си го като по американските филми, но не е баш така. А и от МОН си казаха, че искат да въведат задължително целодневно до четвърти клас, но засега училищата на двусменен режим отърват кожата, защото нямат стаи. Целодневното е голяма прецаквация и е хубаво човек да си го има на ума, когато подава заявление за целодневно.
Виж целия пост
Коледа 2018

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия