Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

40 дни без гости?

  • 4 904
  • 22
# 15
Това не е ново от години се прави така. Аз  като прясно правила погача всичко това го знам а и отпреди си го знаех и съм то правила.

Мис, може би не съм се изразила правилно - беше ново като информация за мен.  Simple Smile
Виж целия пост
# 16
Това не е ново от години се прави така. Аз  като прясно правила погача всичко това го знам а и отпреди си го знаех и съм то правила.
От години се прави, но само в някои региони на страната. Аз не бях чувала за подобен ритуал до преди 10-на години.
Виж целия пост
# 17
Да да аз ви разбрах. Казвам, че за мен не е ново.А и по принцип се прави на много места. При нас се прави от години и всички мои познати го знаем. За мен не е ново. И наистина ми става любопитно, че не се прави по други места и не сте чували.
Виж целия пост
# 18
Без изобщо да искам да звуча назидателно или заядливо на мен пък ми става любопитно как модерни и еманципирани жени ще искат някакви трохи да се ръсят над главите на бебетата им. Разбирам, че са ритуали и традиции от едно време, но си е прекалено в някои случаи. То по тази логика трябваше да оставя мама и татко да ми изберат съпруга и да се опознаем в първата си брачна нощ, защото такава е била традицията.
Виж целия пост
# 19
Някои неща наистина са прекалени. Макар да съм модерна жена ги спазих, харесва ми тази традиция , ритуал, символиката в тях. Също така по -скоро събирането на жени, представянето на бебето един вид. Обичам тези ритуали и ги спази по мое желание. Сега се сещам, че трохите не съм си ги прибрала 😀 не виждам нищо лошо. Колкото до избирането на мъжете -двете неща нямат нищо общо. И не могат според мен да се сравняват.
Виж целия пост
# 20
Пиша последно по темата - двете неща са абсолютно едно и също нещо по принцип и то е спазване на традиции. Просто някои неща ни харесват и ги прилагаме и в днешно време, докато други ни ужасяват и ги отхвърляме всячески. С други думи правим всичко онова, което на нас ни харесва. Затова се дразня маааалко като се започне с това колко хубаво било да се спазват традициите.
Весели празници на всички!
Виж целия пост
# 21
Ами за мен не са едно и също нещо. Но не възнамерявам да споря. Не е едно и също родителите да ми избират съпруг или да реша дали искам да правя питка погача и да ми я чупят над главата. Няма как някой да ме убеди в противното и няма как да се съглася, че е едно и също. Но и не възнамерявам да споря по никой начин. И също няма да пиша повече, изразих се мисля съвсем ясно.
Виж целия пост
# 22
Аз поканих приятелки и деца навън в много красива сладкарница да видят бебето, да се снимат; да я гушкат. Което и беше интерпретацията от моя гледна точка на тази традиция. Всички искат да я видят, аз искам да я покажа. Имаше всичко за ядене, не само сладко.
Питата я разчухеха там приятелки. Някой казваше кой да е, не се интересувах от кой повелява традицията, а кой искам аз да чупи.
И я направих към 55 ден. Предходните уикенди бяхме на 2 кпъщенета на приятлки и не исках без тях да го правя.
Така че - днес си хапнете по нещо, а си организирай хубаво събиране да се видиш с хора и приятелки.
ММ прибра Бела към 15 часа и аз стоях 2 часа на кафе с всички. Подейства ми ободряващо.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия