Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Системни обиди от учител на децата

  • 3 579
  • 18
Здравейте, извинявам се ако е пускана подобна тема. Става въпрос за следното- учител по физ. възп. с явни протекции от ръководството, ескалиращ психологически и физически тормоз над децата. Всеки час при него децата отиват със страх от обичайните обиди- "тъпанари", "смотаняци", "цървули" на всички момчета – ( IV клас), заплахи и споменаване на недомлъвки за "майката". Удряне зад врата, по главата. Момченце с болни бъбреци, ходещо до тоалетната наричан "пикльо", синът ми след със съмнения за апендисит и освободен от физическо, щипан по корема и обиждан. Жалбите до директор и инспекторат- без резултат. Как бихте се справили с подобен проблем?
Виж целия пост
# 1
Директно към съответното Министерство. Толкова с голям гръб ли е тоя "учител",щом и инспектората не го закача? Бих посъветвала ако имате смелост и подкрепа от други родители сигнализирайте медиите-БТВ, Нова, Господарите бих му пратила задължително. Ефекта е сигурен, нека срамува и се излага, да го поставят на мястото му.
Виж целия пост
# 2
освен министерството, сигнал към съответния Отдел за закрила на детето, по местоположение на училището, ДАЗД, АСП
такава проверка ще им спретнат, че свят ще им се завие
можете преди това да напишете и жалба до директора, като предупредите кои ще са следващите уведомени инстанции
дава резултат, поне при нас, след системен тормоз от друго дете, толерирано от учителките
веднага се взеха мерки, като се споменаха социалните служби, ДАЗД и т.н
Виж целия пост
# 3
Първо се уверете, че целият клас /респективно родителите/ са на Вашето мнение. В много от подобните случаи се оказва, че някое дете се чувства нападнато и обобщава у дома "всички ги е страх". Опитайте да разберете какво мислят другите родители и не се опитвайте да ги насъскате по въпроса.

Казвате, че директор и инспекторат нехаели, но ако сте отишла само Вие и емоционално сте обяснявали как мъчи децата въобще не са ви взели на сериозно.

Ако проблемът касае всички и има общо недоволство направете подписка изразявайки несъгласието си и напишете какво желаете. Пратете писмото до Министерството с копие до директора и инспектората. 

Лично аз ако детето ми много се притеснява бих отишла с мъжа ми да поговорим спокойно с въпросния учител и директор. Той няма да реагира добре на 100%, но ще идем пак, пак и пак докато започне да се държи приемливо.
Виж целия пост
# 4
Благодаря ви за отговорите! Не е само моето дете тормозено, него го взимам на обяд и излиза заедно с другите деца, те вкупом ми се оплакват не само за техния клас, но и за други деца. Тормозът продължава и извън часовете по коридорите, задвратници, крещене, обиди, кара се и обижда класните им ръководители. Явно се смята за недосегаем. Освен мен и други две майки, всички са си заровили главите в пясъка. Идеята с телевизията я обсъждахме с една друга майка.  Но директорката има лоби в БТВ- неин ученик, известен журналист, училището участва и в техни кампании. При господарите е била по друг повод, но нямаше никакъв ефект. Въобще няма да и за пръв път на директорката да я разнасят из медиите, имам чувството че въобще не се впечатлява вече. Ще отидем със съпруга ми и някой друг родител да говорим с директорката и насилника, по- точно ще пробваме, защото от канцеларията отказват по принцип да уговорят час с директорката в приемното и време, а гореспоменатия на родителската среща се прикри и въобще не дойде, понеже това не са му малките деца да ги тормози. Благодаря и за идеята за "Закрила на детето", не се бях сетила.
Виж целия пост
# 5
Аз не бих ГОВОРИЛА,  а бих НАПИСАЛА жалби до посочените, почвайки писмено с класен ръководител, директор, инспекторат, Закрила на детето, отдел Образование на Общината- за тях се сещам  момента. Може и МОН.
Имам опит с директор на ДГ, разнасяна из медии, пазена, с връзки. Разнесох я писмено навсякъде, щото с мир и любов и разговори само почна смело да ми обижда детето. Резултатите, които можеш да очакваш са- писмен отговор, че всичко е цветя и рози, на практика решаване на проблема ти- в твоя случай разкарване на индивида да не преподава на вашия клас. Или да бъде поканен да вземе натрупания полагащ се отпуск или болничен до края на срока или годината. Чак за уволнение- труууудна работа. Но за мен лично важен е практическият резултат
Имам опит и в училище. Отново проблема беше решен практически, но на документи всичко е изрядно. Мен ме устройва.
Ако не ти се занимава - смяна на клас или училище. Понякога и така става и също е добър вариант.
Так или иначе направи нещо за да си защитиш детето.
Виж целия пост
# 6
Въпросът е там, че този "учител" дойде на мястото на една друга негова колежка, която след подадени сигнали от родители, разговори и т.н. беше отстранена по същите причини- обиди на децата и шамари. Заместникът и се оказа още по- груб и безцеремонен, при положение,че има още двама учители по физ. възп., които преподават на по- големите и явно добре се отнасят с децата. Направо ме е страх следващия какъв ще е, имам чувството, че ни наказа за бунта- ето, нали искахте друг преподавател. А мъниците пак страдат.
Виж целия пост
# 7
другия вариант е запис на въпросните обиди-с телефон, с устройство, с каквото щеш.
щом в градините се справиха, учениците са още по-печени.
след това записа се пуска в някоя медия-Нова талевизия примерно, щом директорката имала връзки в бтв, качка се във фейса, праща се на клюкарски медии и т.н
веднага ще станат известни...и ще се вземат мерки
но...е хубаво преди това официално оплакване, както писах до по-горните инстанции-Отделите за закрила, ДАЗД, ако щеш и с копие до омбудсмана
бих ги разнесла навякъде
едва ли имат връзки чак и там, пък и няма да е приятно, особено ако са подкрепени със запис на обидите на въпросния...
както писа и НАРРУ, ще има решение...щом има голяма гластност
Виж целия пост
# 8
Реално трябва натиск и постоянство.
А и татковици и майки е редно да поговорят с въпросния учител.
Той явно по душа си е такъв грубиян и е редно в прав текст да му се каже какво може и какво не да прави с децата.

Трябва обаче добре да се претеглят нещата, дали този учител наистина иска децата д постигнат повече, дали това е неговия начин да ги мотивира, макар и кретенски, дали е човек на място. Ние имахме един такъв - другаря С. по литература Леле какво ли не ни наричаше, че и ни почукваше по главата, то не бе крещене и летене на тетрадки. Смятах, че е кръгла нула като учител и не го понасях като човек. 30 години по-късно с изненада установих, че от випуска имаме една поетеса /доста добра при това/, която му е посветила първата си стихосбирка, пишейки, че  е най-великия учител на света. Журналист, учители и други, които бяха намерили начин публично да кажат, че пътят им е показан от другаря С. Не един съученик бяха получили огромна морална и физическа помощ от него в трудни житейски моменти. И не говоря за един - двама съученици. Например приятелката ми загуби съпруга си след много кратко боледуване от рак. Въпреки, че близки и приятели се опитвахме да и помогнем тя изпадна в много дълбока депресия. Другаря С. лично я намерил и за нея той е нейния спасител в трудната ситуация /просто са си говорили, но той също бе загубил съпругата си от рак и явно успяваше да я разбере по-добре от всички ни/.  
Моля да ме извините за лиричното отклонение. Но наистина смятам, че трябва да се гледа извън крещенето и глупавите обиди, дали този човек се опитва наистина нещо да постигнат децата. За това смятам, че е редно да има разговор с него. Какво реално иска и защо се държи така. Пък ако е просто насилник - вече се спомена че може да се действа.

Да си местя детето в друго училище заради учителя по физическо мисля, че не бих.  
Виж целия пост
# 9
Аз бих. Дъщерята още има паник атаки заради една учителка, която подцених. Обиждаше, и беше кръгла нула като учител.
Децата усещат много добре, и си харесват строгите или ексцентрични учители, които обаче се раздават и изискват за тяхно добро. Но някои са си посредствени комплексари и насилници. Все пак са просто хора като нас, не са свръх хора.
Иначе си права Дорис, има и такива, ексцентрични. И все пак това отношение не е окей и толкова. Ако е толкова загрижен и мисли за тяхно добро, особено след като е назначен на мястото на насилник, би трябвало с разговор да се разберат и да престане с обидите. Дано.
Виж целия пост
# 10
Аз бих. Дъщерята още има паник атаки заради една учителка, която подцених. Обиждаше, и беше кръгла нула като учител.

Ако това е била началната учителка на детето и е имала негативно лично отношение е направо кошмарно какво му е причинила.  ooooh!

Викане, обиди и макар и нередни подобни истерясвания бих приела. Обаче унижение и тенденционно отношение - НЕ.
Виж целия пост
# 11
Да, началната. Дори не обиждаше лично нея, но атмосферата беше отровна. Факт че до 4 клас се преместиха половината деца, тоест мнението ми не е субективно. Аз изчаках чак до 3 клас и никога няма да си го простя.  От тогава повече никога не си мълча. Факт, че с по- особените учители все пак се разбират и деца, и родители, но с учителите, които са кофти хора не става. Затова и като видя такава тема- пиша какви са мерките, може да е от полза. Вече родителите си преценяват какъв е случая и какво да предприемат.
Виж целия пост
# 12

1. Жалб а в полицията, в прокуратурата и до Агенция за защита на детето.
2. Приучаване на децата към активно противопоставяне - както вербално, така и физическо - поведение на "рояк". Действа и с/у многократно по-силен противник. Това е възможно, ако отношението му е такова към всички или поне повече от половината клас само, разбира се.
Виж целия пост
# 13
Е, да му имам "дисциплината и ексцентричността" щом унижава болни деца пред другите, болно дете от бъбреци бил "пикльо", синът ми след  съмнения за апендисит щипан по корема и обиждан. Нарочил е основно момчетата, с момичетата е съвсем друго отношение, така че половината родители ще си замълчат. Най- ми е лесно да взема бележка от педиатърката да го освободи от физическо, но за мен това е краен вариант, до който не искам да се стига, ако институциите не се задействат. Тормозът и над другите деца трябва да бъде спрян. Тези деца, които му се опълчват биват гонени и удряни, на едно от тях му счупи очилата като го замерил с топка, слава Богу  без последствия за очите. Аз ще пусна жалби, ама нищо чудно да рефлектира върху отношението към двете ми деца, които учат там.
Виж целия пост
# 14
Те са вече обиждани, не виждам какво по-лошо може да стане?
Виж целия пост
Коледа 2018

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия