Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Околоколедни бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 42 271
  • 754
# 675
Момичета, предложете ми добри рецепти за лазаня. Аз приготвям само Болонезе, но ми се ще да имам още 1-2 варианта под ръка, за да разнообразявам.

Лазаня с тиква и колбас

Обожавам мъфини и ми се ядат много напоследък, нооо трябва да избягвам сладкото. Дайте идеи за мъфини без захар или солени мъфини.

Мъфини с песто

Мъфини с чери доматчета

Мъфини с пушена сьомга
Виж целия пост
# 676
Здравейте  Hug
Имам агнешко в буркан и искам да го приготвя печено с нещо, но да е без картофи, ориз или спанак. Нямам никаква идея и ще съм благодарна да споделите рецепти  Hug

С много зелен лик , джоджен , може и ориз.Запечено в тавичка.
Виж целия пост
# 677
Нямах възможност да чета и пиша тези дни. Благодаря на всички за идеите и съветите за кекса /злополучния мой кекс/. И друг път съм го правила по тази рецепта и е ставал. Имам съмнение в бакпулвера. Този път имах на Биосет, дали не е и в него причината? Вие на коя марка бакпулвер разчитате? Относно мерките - така в чаши ми е най-лесно. Ползвам винаги една и съща чаша за чай. В грамажи и мл ми е трудно да определя.
Виж целия пост
# 678
Днес правих кекс с "подръчни" материали (по мои си рецепта и мерки), даже му сложих и бурканче сладко от праскови. Установих, че нямам бакпулвер (купувам го от Кауфланд, не съм загледала марката, но е 15 гр., а не стандартните 10), та сложих сода. Ако е от бакпулвера (изтекъл срок на годност) няма да се надигне, освен, че ще е глетав.
Виж целия пост
# 679
Аз никога не ползвам бакпулвер. Ползвам сода и някаква киселина в тестото зависи от рецептата. Понякога сшагам малко лимонов сок, кисело мляко, портокалов сок, ябълков оцет. До сега не съм имала гаф. Обикновено смесвам содата с малко брашно или сухите съствки, преди да я сложа в тестото. Киселината пък слагам в мокрите.
Виж целия пост
# 680
Аз почти винаги ползвам на Йоткер, но аз съм пишман сладкарка!
http://www.oetker.bg/bg-bg/produkti/dobavki-za-pechene/bakpulver.html
Но смятам че бакпулверът им е хубав!
Виж целия пост
# 681
Нямах възможност да чета и пиша тези дни. Благодаря на всички за идеите и съветите за кекса /злополучния мой кекс/. И друг път съм го правила по тази рецепта и е ставал. Имам съмнение в бакпулвера. Този път имах на Биосет, дали не е и в него причината? Вие на коя марка бакпулвер разчитате? Относно мерките - така в чаши ми е най-лесно. Ползвам винаги една и съща чаша за чай. В грамажи и мл ми е трудно да определя.
В момента ползвам на Belbake - немски е и съм го купила на пачка от Лидл, но какъвто и да вземеш все е читав, той не остарява, няма какво да остарява в него, содата не остарява, както и лим. киселина. Но ако нямаш в момента бакпулвер, винаги се разделят яйцата на жълтъци и белтъци , съответно жълтъците се прибавят в тестото, както е указано ,  белтъците се разбиват на сняг и внимателно се добавят и си готова. Този начин даже е за предпочитане в много рецепти, нееднократно е ползват от мен и винаги е с прекрасен резултат.
Виж целия пост
# 682
Здравейте! Имам нужда от малко помощ за приготвянето на риба, сьомга от Аляска. Мразя да ям и да готвя риба и съм съвсем безпомощна със сьомгата. Единственото, което мога е да панирам хек и да пълня шаран за Никулден  Laughing
Та, как да я приготвя тая сьомга? Всеки един съвет ще ми е от полза.  Praynig
Виж целия пост
# 683
Здравейте! Имам нужда от малко помощ за приготвянето на риба, сьомга от Аляска. Мразя да ям и да готвя риба и съм съвсем безпомощна със сьомгата. Единственото, което мога е да панирам хек и да пълня шаран за Никулден  Laughing
Та, как да я приготвя тая сьомга? Всеки един съвет ще ми е от полза.  Praynig

Ето няколко предложения:

Сьомга на фурна с цитрусова марината и копър

Сьомга върху розов карфиол на фурна

Котлет от сьомга на скара

Сьомга със сос от авокадо

Може би нещо ще ти помогне.  Peace
Виж целия пост
# 684
Още два вида сьомга, приготвяне нееднократно и са фантастични рецепти. На едната рецепта има и видео

http://recepti.gotvach.bg/r-85019-Глазирана_сьомга_с_мед,_соев_сос_и_коричка_чипс

http://recepti.gotvach.bg/r-84618-Перфектната_сьомга_с_лимоново_масло_и_сметанов_сос + видео

В долния десен ъгъл е моето име и това ти е ориентир, че  снимките са мои и е приготвяно от мен.
Виж целия пост
# 685
Нямах възможност да чета и пиша тези дни. Благодаря на всички за идеите и съветите за кекса /злополучния мой кекс/. И друг път съм го правила по тази рецепта и е ставал. Имам съмнение в бакпулвера. Този път имах на Биосет, дали не е и в него причината? Вие на коя марка бакпулвер разчитате? Относно мерките - така в чаши ми е най-лесно. Ползвам винаги една и съща чаша за чай. В грамажи и мл ми е трудно да определя.
   Dr. Oetker
Виж целия пост
# 686
 Vanja77, marchеva14, благодаря ви много!  bouquet
Виж целия пост
# 687
Здравейте, решила съм да направя мъфини за РД, но до сега не съм правила. Искам някоя изпитана рецепта,за да ми се получат.
Виж целия пост
# 688
Здравейте, решила съм да направя мъфини за РД, но до сега не съм правила. Искам някоя изпитана рецепта,за да ми се получат.
Мъфини да искаш.. Simple Smile

http://recepti.gotvach.bg/r-72845-Мъфини_с_шоколадови_капки

http://recepti.gotvach.bg/r-61498-Обърнат_мъфин_с_боровинки

http://recepti.gotvach.bg/r-56994-Кифли_със_сирене_Чедър_в_мъфин_форма

стига толкова, всичките са видове мъфини, сладки и солени.

http://recepti.gotvach.bg/r-53773-Къпкейк_с_пюре_от_тиква_и_шоколад

http://recepti.gotvach.bg/r-52723-Къпкейк_с_пълнеж_от_Бостънски_крем_и_шоколадова_заливка

http://recepti.gotvach.bg/r-48656-Макови_кексчета_с_пълнеж_от_крема_сирене

http://recepti.gotvach.bg/r-48531-Кифли_-_мъфини_с_яйце

http://recepti.gotvach.bg/r-46160-Къпкейк_с_какао_и_крема_сирене



Виж целия пост
# 689
Благодаря много...имам избор,ще избера 1-2 вида и се надявам да изненадам приятно гостите 😀
Виж целия пост

Започнете да пишете...

0 резултати за

Страница 1 от 1