Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Мерием/ Meryem с Furkan Andıç, Ayça Ayşin Turan и др. Тема 3

  • 46 410
  • 760
# 570
Дивичка Hug въпреки че усетих насмешката в поста ти, не мога да го подмина Blush
Само да ти кажа, че м/у корейската и турската версия няма много общо, и не мисля, че би ти помогнало да разбереш турската, ако си гледала корейската. А и корейската версия е 16 епизода по няма и час. Това за сметка на така дългите турски епизоди си е предпоставка за различията в двете версии.

Направо ме хвърли в тъча отново с поста си Astonished Явно трябва да ходя на поправителен!
За Кемал Билен да попитам. Не беше ли умрял в катастрофа Thinking Кога е бил в затвора? Явно съм го пропуснала Blush
Юрдал имаше дело и бяха споменали даже датата в един от епизодите (средата на декември беше, но не помня точната дата). Той нали се укри,защото адвокатите го предупредиха, че няма да могат да го измъкнат, а и Текин забягна и всичко остана на неговата глава. Заради тежкото си детство (баща му го наказвал да го затваря, но той все е успявал да избяга; повече се е страхувал, да не го затвори, отколкото от боя след като се появи пред баща му), а и за да не го убият в затвора, се покри. На делото бяха адвокатите му и явно са си имали доказателства за негови провинения (по-скоро финансови и други измами), за да му дадат 6 години. Доколкото разбирам до сега няма проблем с Четин, а въпросния Четин разбрах, че говори с баш савджъто само, когато милата му щерка Дерин го изнудваше да вкарат в затвора Мерием.
Ертан няма как да остане действащ полицай в момента след като направи признание че е стрелял в прокурор, пък бил той и престъпник. Това с майката на Октай си е напълно нормално. Тя тая се вре м/у шамарите, ама той лично сина й ще я оправи!
Бурджу с такова минало не я виждам по друг начин освен на кръстопът . Страхува се и се чувства отговорна за Гючлю, а и като го знае каква луда глава е още повече се страхува за него, щом е мислила по въпроса да се премести да живее и работи на друго мядто. Не случайно отиде точно при Мерием в случая!
Не ми харесва особено накъде отива образа на Саваш към момента, та да видим.

Надявам се, че ще приемете поста като обсъждане на сериала, какъвто си е Heart Eyes Интересно ми е да прочета всяка една гледна точка, но разбирам и когато едно такова произведение повече те мъчи, отколкото те развлича.

Желая ви прекрасна неделя с любимите хора Hug
Виж целия пост
# 571
23 епизод има ли го с бг суб или .......съм го проспала Embarassed Embarassed smile3503 ooooh! ooooh!

БЛАГОДАРЯ !
Виж целия пост
# 572
Дива, Кики, то защото хората сме различни, затова и възприемаме художествените произведения по различен начин-нещо ни въздейства, нещо-не, нещо ни харесва, друго-не. Колкото е по-хубаво едно художествено произведение, на толкова повече размисли може да ни наведе или толкова повече чувства да изпитаме и да се почувстваме по-обогатени като хора.
При сериалите действието обикновено се развива по-бавно, но пък това ни позволява да вникнем по-добре в естетиката, атмосферата и събитията на екрана (когато имаме желание и време да го направим).
За себе си мога да кажа, че харесвам нашия сериал, харесвам много актьорите, много естествено и по човешки им се получава и даже да не го одобряваш героя винаги, можеш да го разбереш, дори и да не е веднага.
Образът на Октай във втория му живот не ми е много убедителен-докаран е малко като забавен и пакостлив, а не като престъпник, какъвто всъщност е. Не разбирам каква е всъщност целта - да ни покажат,че обстоятелствата са го направили злодей, и че обстоятелствата могат да направят такъв всеки човек ли?
Образът на Юрдал - също според мен е приворечиво изграден на етапа. Представите му за добро и лошо са доста мъгливи и разтегливи, но това не го прави противен, като савджи мамата например.
Тук е мястото да кажа, че и артистите се справят страхотно според мен и това е, което ме кара да не си правя крайни изводи и да чакам да видя какво ще стане и логичното продължение на нещата.

Виж целия пост
# 573
 Kika, благодаря много за отговора!!!
 Извинявам се на всички за предишния си пост!!!
 Не искам никой да обидя!!!
 Много се чудих дали да го пусна.
 И сега се чудя, ама Софи го е харесала.
 И аз съм в тъчa.
 Няма да се връщам в играта, т.е. да повтарям епизода с превод.
 Пак погледнах записките си от гледането с превод
 и там съм записала "Кемал Б е убит в затвора!!!"
 Това мисля, че и Саваш го каза, че ако Юрдал влезе в затвора,
 ще го убият, както е бил убит ... . Веднага го свързах с едно друго дизи.
 Но наистина ми идва в повече да обсъждам нещата по подразбиране,
 да помня повече от колкото мога.
 Така съм го схванала, а може и да не е вярно,
 или да съм се загубила в руския превод.
 Всичко е възможно.
 "Artık planlar daha güçlü ve daha tehlikeli!"
 Казват, че плановете са още по-силни и по-опасни! >>>

 Не е за вярване, че случайността ще ме доведе
 и до този момент, ама  на >>> "İyi ki doğdun Savcı Oktay" >>>Виж целия пост
# 574
Мен не ми харесва ,когато променят сюжета ,защото трябва да влезе/ ат/ нов  или нови актьор/и.......Не съм спец по сериалите ,но  чувствам "скъсването "

Тази Ша'ика велика ....Савджъ лекува ,аннето му прихвана-как пък разбра ,че ползва  отрова  ,Мерием спаси ...и като тръгнаха в бункера ,на три крачки се присъедини Джасмин ,после още три Дерин и все едно си в  шпионска централа ......Недосегаеми ........

 
Виж целия пост
# 575
Мен не ми харесва ,когато променят сюжета ,защото трябва да влезе/ ат/ нов  или нови актьор/и.......Не съм спец по сериалите ,но  чувствам "скъсването "

Тази Ша'ика велика ....Савджъ лекува ,аннето му прихвана-как пък разбра ,че ползва  отрова  ,Мерием спаси ...и като тръгнаха в бункера ,на три крачки се присъедини Джасмин ,после още три Дерин и все едно си в  шпионска централа ......Недосегаеми ........

 

 smile3521 smile3518"Взеха ми" сериалът, който харесвам. Да видим до кога ще издържа да гледам "недосегаеми лоши" и "абдалите добри".
Виж целия пост
# 576
Напълно съгласна съм с последните постове на София и Гуга51!
Сериалът загуби първоначалната си идея, но това става във всички турски дизита, видят малко по-висок рейтинг, иска им се да направят повече серии и вземат, че окапазят нещата, така че да финализират бързо-бързо без време.
Напълно съм съгласна с всички изказани мнения за вкарването на много, ама много допълнителни персонажи, за оплитането на много сюжетни линии, за вкарването на много психо и крими моменти, това натоварва самия филм, а да не говорим, че обърква драгия зрител, както пише Дива, да проследява, да внимава, да помни, та чак да си води и записки-кому е нужно и защо сценаристите смятат, че колкото повече локуми и небивалици ни представят, понякога дори и смехотворни, толкова по-интересен им е филмът....
От всичко, което съм гледала дотук, а то не е малко, смятам, че в турското кино има много добри режисьори, оператори, актьорите думи нямам за тях-страхотни, перфектни, но винаги сценаристите прецакват нещата, знаем колко много филми се свалят преждевременно от екран...
Виж целия пост
# 577


 Привет!!!
 Благодаря ви за споделеното!!!
 Аз не се отказвам. Ще гледам. Може и да не коментирам.
 Но наистина не съм се чувствала
 чак толкова задръстена при други дизита.
 НиМуКа, за мен,  
 телевизиите, продуцентите и рекламодателите,
 са тези, които прецакват зрителите.
 В надпревара за по-голяма печалба,
 карат сценаристите да пишат на коляно.
 Миналата година имаше една петиция,
 която бяха подписали почти всички сценаристи.
 В нея протестираха именно за дългите серии,
 за много епизоди, за смените, за дописването, за промените, ...
 които не са договорени в началото.
 Петицията беше подкрепена и от артисти,
 на които им се налага да работят до припадък.
 За това ми направи впечатление, че КаналД,
 които си пазят ревностно авторското право
 и една снимка не можеш да копираш от тяхната страница,
 се активираха след последния спад на рейтинга.
 Хайде, стига, че пак подпалих.
 Лека вечер!!!Виж целия пост
# 578
Дива, благодаря за инфирмацията за петицията-не бях слушала за нея! Heart Eyes
Ами то, крушата си имала опашка....а пък аз... тюбе,тюбе...
Виж целия пост
# 579
Кенан и Фуркан
Виж целия пост
# 580
Виж целия пост
# 581
Е, съвсем скоро нашата приказка ще продължи отново, нали е сряда. Очаквам с нетърпение продължението и преживяването в приятната компания на нашата група по интереси Hug
Виж целия пост
# 582
Виж целия пост
# 583
знам че всички се дразните че Октай се върна ,но за мен е много интересен персонаж и се радвам че пак е на линия. Както го мразиш , така и го харесваш Simple Smile интерсен образ
Виж целия пост
# 584
Добър вечер момичета! Blush
Може ли линк? Защото на първата страница не ми отваря нито един линк. Благодаря предварително! Hug
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия