Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Мартенчета 2017-тема 7

  • 21 437
  • 120
# 105
За кривите зъбки стсеа дума, тук четох във форума, че са плаващи и се наместват. Това не е определящо за постоянните.
Иначе аз да се оплача, моите зъби пък са прекалено големи и няма достатъчно място за мъдреците.
Виж целия пост
# 106
За кривите зъбки стсеа дума, тук четох във форума, че са плаващи и се наместват. Това не е определящо за постоянните.
Иначе аз да се оплача, моите зъби пък са прекалено големи и няма достатъчно място за мъдреците.

Мъдреците са много излишни, но редовно причиняват някакво неудобство или проблем. Аз моите ги извадих преди 12-13 години и не съжалявам

Твоите мъдреци изобщо поникнали ли са или заради липсата на място не са?
Виж целия пост
# 107
Поникнали са и то много рано. В устата ми е хаос... Едни са криви, друг развален (чакам да спра кърменето и ще го вадя)... Изобщо не е за разправяне.
Виж целия пост
# 108
Аз извадих един мъдрец когато Бебка нямаше и 2 месеца, щях да пукна от главоболие и като цяло всичките ми зъби все едно  изтръпваха. Яко се бях ошашкала как ще стане, бях решила че операция ще ми правят, побърках го моя лекар, а той просто ме заведе при една по-възрастна дама хирург и тя за 10мин го извади. Аз не можах да повярвам, целувах я, прегръщах я, тя така и не знаеше какво е направила.. Но още на следващия ден имах нова уста, с която да се храня нормално..
Виж целия пост
# 109
Хора, при мен понеже новата версия на форума не работи, а бяха турнали някаква реклама на мястото за превключване към старата, мен ме нямаше/ И вие сте изписали сума страници, които трудно ще изчета. И нямам силна мотивация, защото ви знам клюките от фейсбук Simple Smile

 Моите момичета имат юздички на горните устни (София и на езика, но слаба работа). В началото ме болеше кърменето със София и се нагласявахме по- продължително време. А с каката нямах проблеми, но сега не може да казва Ч, Ш, Щ, ДЖ... Скоро ще я водя на логопед да видим дали е от юздичката или още може да се толерира "бебешко" говорене (на 4г е).

 А бебешкото разстояние между зъбите няма общо с това при постоянните зъби. А пък ти да видиш  Laughing на братовчедка ми разстоянието с размер на монета от един лев (мушкаше си я, за това знам Simple Smile ) се прибра след тинейджърска възраст и след 20тата година единия зъб започна леко да се качва на другия.
 Според мен това е от мъдреците, които бутат отзад.
Виж целия пост
# 110
Точно заради мъдреците ми се развали цялата захапка и наистина съжалявам че не ги махнах оше щом избиха. Долните ми счупиха по един зъб от 2те страни - 6ти сцепен верикално. Горе един расте към бузата и е кошмарен.  Избутали са предните зъби и сега точно единия ми се завърта. Носих дълги години шини и нищо ... Чакам да спра кърменето и ще ги махна.
Виж целия пост
# 111
Синеока и аз носих шини, но полза нямаше.
На ММ му извадили един зъб и така нищо не направили едно време и сега е с перфектна захапка.
Чудя се беболина чии зъби ще наследи.
Виж целия пост
# 112
Нещо е затишие в темата. Пълзят ли вашите бебета?
Ние се надбягваме кой ще я хване.
А проходилката е временен рай да свършиш нещо в къщи.
Виж целия пост
# 113
Аля, затишие е, че сме у фейса всичките! 😃

Моите бебки и двете пълзят, изправят се. Едната прави сама по 5-6 стъпчици, другата още не смее да се пуска, но върви с мен за ръчичка. Simple Smile
Виж целия пост
# 114
Пълзи диването, ходи по мебелите, с мен за ръка... Проходилката не я харесва, че много го ограничава.
Виж целия пост
# 115
И Константин пълзи, изправя се, ходи с моя помощ, навира се навсякъде. Проходилка не ползвам.
Най - му харесва да отвори нощното ми шкафче и да ровичка из козметиката ми, да пренарежда обувките от обущарника.
Но аз не му правя забележки, оставила съм го да прави и рови където си иска. Опасните неща съм ги прибрала и нямам притеснения за момента.
Като съм в кухнята му давам една хавлия да бърши пода Simple Smile и той много се забавлява.
Виж целия пост
# 116
И нашият младеж "тича" - пълзейки, дори се състезават с батко си, ходи самичък подпирайки се по мебелите и стените и хванат за ръце и бяга с проходилката. От средата на декември съм спряла баткото от ДГ и добре, че е той, че да го забавлява, иначе нищо няма да мога да свърша от него. Само мрънка да го вземам на ръце и недай си боже да ме фиксира да излизам от стаята и надува гайдата.
Виж целия пост
# 117
Моето момиче ходи спокойно от началото на новата година. Не съм ползвала проходилка, нито с кака й, нито с нея . Обикаля навсякъде , отварят се всички шкафове , макар че сме сложили предпазители, само да види, че някой е свален и е там. Любимото и място е банята 😣, само да види , че аз или кака й влизаме и тя е залепена и плаче , че не я пускам вътре.
Виж целия пост
# 118
Коя е групата във фейсбук, може ли да се включа?
Виж целия пост
# 119
Пълзи, но не ходи, освен малки крачки по мебелите.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия