Съдове за керамичен котлон

  • 1 473
  • 4
Здравейте, има ли изисквания за съдовете, който се ползват на подобен котлон? Става въпрос за старите емайлирани метални тенджери, тигани тефал, както и чугунени. И наистина ли размерът на съда трябва да точно колкото размерът на котлона? Котлонът е нещо като това:



Пс - 1200w достатъчна мощност ли е?
Виж целия пост
# 1
всичко старо нЕма грешка. аз ги използвам всекидневно.
на новите съдове пише дали са подходящи  за използване  на такива котлони.

диаметъра на съда (по-точно дъното) е добре да бъде = или по-голям от този на котлона.
така се гарантира , че излъчваната топлина от котлона ще се усвоява на 100 % от съда.
ако дъното е по-малко от нагреваемата площ на котлона  ще има загуба на енергия от неизползваната площ.
чисто логически разсъждавам  Laughing
Виж целия пост
# 2
Благодаря, а трябва ли дъното да бъде идеално равно, каквито са изискванията за индукционните, понеже някои тигани са оребрени отдолу?
Виж целия пост
# 3
ич да не ти дреме за дъното Laughing
важното е съда да не е от тънък алуминии. да не се деформира де.
ако е керамичен съда трябва първо да го "подгрееш" на много слаба степен на котлона. после да
увеличиш , но не на макс.
когато съда е от чугун и по-тежък алуминии (по-дебела  стена на съда) няма проблем.
дори и да се случи нещо със съда  поне ще имаш повод да го замениш с нов.  hahaha
Виж целия пост
# 4
Благодаря
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия