Рецепти за православните пости - 2018 година

  • 81 219
  • 381
# 120
До колкото знам всички безгръбначни се смятат за постна храна.
Намерих рецепта за постен таратор с "кисело мляко" от слънчогледови семки. Но никъде няма количества. Някой може ли да каже на 100 гр семки колко вода се слага?
Виж целия пост
# 121
За днес:
http://www.1001recepti.com/recipe/?recipe_id=2738-lesna-kartofen … luk-i-limonov-sok
Виж целия пост
# 122
До колкото знам всички безгръбначни се смятат за постна храна.
Намерих рецепта за постен таратор с "кисело мляко" от слънчогледови семки. Но никъде няма количества. Някой може ли да каже на 100 гр семки колко вода се слага?


Сложи на вкус- според желаната гъстота от теб. Като за начало водата да е толкова, колкото семките(в обемно отношение). Така ще е по-лесно и пасирането/блиндирането. После постепенно добавяй допълнително вода.
У дома харесваме по-гъсти таратори. Ето как съм правила аз от слънчогледови кълнове -http://vkusnosbety.blogspot.bg/2017/07/tarator-bulgarian-summer-cold-soup-with.html
Виж целия пост
# 123
До колкото знам всички безгръбначни се смятат за постна храна.
Намерих рецепта за постен таратор с "кисело мляко" от слънчогледови семки. Но никъде няма количества. Някой може ли да каже на 100 гр семки колко вода се слага?

Зависи каква гъстота искаш. Според нея. Аз специално сипвам 1:1 и доливам според това какво искам да постигна.
Виж целия пост
# 124
Благодаря!
Виж целия пост
# 125
За днес крем-супа от тиква и картофи, а за десерт крем по тази рецепта, с боровинково сладко,  но с вода.
Фалшив бит каймак
https://receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0 … D0%BC%D0%B0%D0%BA

  Лека, нова , седмица!! Hands Pray
Виж целия пост
# 126
На мен ми са се дояли кюфтета от боб или нахут, но за съжаление тези дни съм заета и не мога да ги приготвя. 

В кварталния био магазин имаше овкусен сейтан - дюнер и гирос вкус. И тъй като никога не съм яла нито едно от двете, не мога да сравня, но вусни веган късчета са се получили. Доста биха подхождали с бял басмати ориз, но и за него време не се намира.
Виж целия пост
# 127
Прочетох първа сраница. Но, пак да питам-миди може ли да се ядът? Снощи, спорехме с една приятелка. Тя, твърди че морски дарове са позволени по всяко време, само през Коледните пости. Питала свещенник, той и казал. Малко се обърках. До, сега не съм яла миди по време на Великденските пости.Ако е позволено, може да разнообразя менюто.

Великият пост е най-строг и най-продължителен. Доколкото знам по време на този пост не може морски дарове и хайвер.
Виж целия пост
# 128
Здравейте, безгръбначните (миди, скариди, калмари, октоподи, охлюви и т.н.) се водят постна храна -т.е. може, както е записано на първа страница. Хайверът е по-скоро риба, т.е. не е позволен, освен когато е позволена риба (в случая два пъти за целия пост). Рождественият пост е по-лек и там рибата (съответно и хайвера) са позволени почти през целия пост (без сряда и петък), както е показано на календара на първа страница Simple Smile
Виж целия пост
# 129
Днес тази салата от червен ориз и печени във фурната кубчета тиква и нахут . Много вкусна се получи.



Имаше и зелена салата с кубчета зелена ябълка, стафиди, орехи, конопено семе, спанак.
Виж целия пост
# 130
Направих много вкусни кюфтенца от соева кайма, настърган картоф, малко навлажнен хляб, подправки във формички за мъфини, за да не се разпадат. Получиха се, но какво ползвате вместо яйце през постите?
Виж целия пост
# 131
Накиснато счукано ленено семе. 1 с.л. накисната в малко вода за час-два е равна на 1 яйце.
Виж целия пост
# 132
Половин банан и малко тахан с вода също е подходящ заместител на яйцата. 
Виж целия пост
# 133
Тези дни заложих на класически рецепти - яхния грах, картофена салата, ризото с гъби и зеленчуци.
Виж целия пост
# 134
Савина,става и водата от консерва нахут.Също така чия.Наскоро четох в една група,кое и колко заместват едно яйце в веганските рецепти.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия