Несполучлива баница в САЩ

  • 15 229
  • 68
Здравейте мами,
Живея в САЩ и след няколко плачевно неуспешни опити да направя баница в Американски условия, се обръщам към вас за съвет. Използвала съм кори Аthens и кори Krinos, в дебелина 4, 7 и 10. Резултатът е един същ - най-вече, че баницата вътре остава абсолютно сурова и във вид на мокра каша. Пробвала съм да пека на 170 и 180Ц и се пече по почти 2ч. Резултатът е долна кора суха като папирус, заливка отгоре на етап изгоряла, вътре - течна каша да се гребе с лъжица. Този път я покрих с фолио като се зачерви достатъчно, и я оставих уж да се изпича отвътре. 40мин по-късно, все още е неизпечена отвътре. Баницата преди да влезе във фурната е около 3-4см. С тези кори съм правила тиквеник и става разкошен. Аз самата си меся хляб, козунаци и тутманици на ръка и готвя доволно, така че не съм съвсем боса в кухнята, но баница с готови кори не мога и не мога да направя в Американски условия. Ще съм безкрайно благодарна за съвети и споделен опит.
Виж целия пост
# 1
Аз не съм кой знае какъв  кулинар, но баниците поне се получават.
Ползвам по-дебели кори #10, преди години купувах някакви канадски, които се водеха домашни и бяха най-доброто, на което съм попадала.
 Плънка, навивам и пека в загрята фурна на 380 Ф около 40-50 мин.  Вадя, пръскам с газирана вода, завивам с кърпа.
Виж целия пост
# 2
Авторке, кажи как правиш плънката?
Виж целия пост
# 3
Защо не пробвате моята рецепта?Аз слагам между корите само сирене,после нарязвам баницата на парчета и заливам с олио+яйца+газирана вода
Виж целия пост
# 4
Защо не пробвате моята рецепта?Аз слагам между корите само сирене,после нарязвам баницата на парчета и заливам с олио+яйца+газирана вода


Ще ти бъда много задължена, ако споделиш по- подробно как я правиш, колко сирене, между колко кори се реди сиренето, на каква температура се пече, колко време, колко олио, яйца, газирана вода? Много ми допадна рецептата ти и бихня пробвала bouquet
Виж целия пост
# 5
Пробвай тази рецепта:
https://privanya.blogspot.bg/2016/02/blog-post_24.html
Най-вкусната и сполучлива рецепта, която съм правила досега.  Grinning
Виж целия пост
# 6
Защо не пробвате моята рецепта?Аз слагам между корите само сирене,после нарязвам баницата на парчета и заливам с олио+яйца+газирана вода


Ще ти бъда много задължена, ако споделиш по- подробно как я правиш, колко сирене, между колко кори се реди сиренето, на каква температура се пече, колко време, колко олио, яйца, газирана вода? Много ми допадна рецептата ти и бихня пробвала bouquet

Лесна е вкусна и винаги става Simple Smile
Намазвам тавата с олио,след това редя две кори слагам натрошено сирене,редя още две и слагам натрошено сирене и така докато свършат.Над последната кора не слагам сирене
След това разрязвам баницата на парчета/както ги обичате/.С блендера разбивам 4 яйца,200мл олио,300мл газирана вода/пропорцията зависи и от вида на тавата/
Това нещо добре разбито го заливам внимателно върху  баницата като гледам да няма сухи места
Пека в предварително загрята фурна на 180 градуса
Виж целия пост
# 7
Или направи вита баница. Моята беше така преди - суха отвън, недопечена вътре. Откакто я правя вита с по 2 листа, е ок.
Виж целия пост
# 8
меси бе, меси. и в бг условия с готови кори става едно голямо нищо.
Виж целия пост
# 9
Не е така.С готови кори също може да се направи баница и то много прилично Simple Smile
Виж целия пост
# 10
Не е така.С готови кори също може да се направи баница и то много прилично Simple Smile
[/quote
Правя баницата по същия начин, с тази разлика, че вътре със сиренето слагам и по малко олио. В самата заливка не слагам олио, а парченца масло отгоре върху баницата или поливам разтопено масло в прорезите. Печенето и на мен отначало ми беше трудно, не е като кекса да провериш с клечка. Пека на 250 градуса без вентилатор, на почти най-долното ниво. Когато отгоре е почти готова, свалям най-долу. Като извадя, напръсквам с вода и завивам с кърпа. Напоследък започнах и да я обръщам в по-голяма тава, става по-пухкава.
Виж целия пост
# 11
Пробвай тази рецепта:
https://privanya.blogspot.bg/2016/02/blog-post_24.html
Най-вкусната и сполучлива рецепта, която съм правила досега.  Grinning
Нещо подобно правих аз на предната Нова година. Но дали защото тавата ми беше прекалено голяма просто стана суха! Отказвам се да правя баници аз, не ми се получават и това е. Явно някои хора сме си с ръце... няма да казвам къде.
Виж целия пост
# 12
Авторке, кажи как правиш плънката?
Това си мислех да попитам и аз, но съп пропуснала снощи.

Моя приятелка американка, се беше опитвала да прави баница и въпреки обясненията ми, за плънка беше ползвала около 1 паунд (около1/2 кг.) сирене и 12 яйца   #Crazy
Това всичкото на един пакет кори.
Голяма каша, и в пряк, и в преносен смисъл.
Виж целия пост
# 13
Дайте някой идея за бърза и сполучлива содена питка без месене,че хич не ми се получи..
Виж целия пост
# 14
По принцип трябва да си голям майстор за содена питка. Иначе аз съм свидетел на години подметки.😁

За плънка на баница слагам 3 яйца, 250 г сирене, 250 г кисело мляко.
Поедния път мазах с домашно масло - към 100 гр, смесено с малко олио.
Слагам на всеки 2 кори плънка и мазнина и завивам.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия