Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

След Нова година ще...

  • 31 354
  • 282
# 225
Това с постригването го направих през лятото във Варна, но сега косата ми порастна до раменете и на нищо не прилича, а на тукашен фризьор друго освен крайчета не давам да реже.

Мислех си, че само по Скандинавието са  толкова некадърни фризьорите масово!
То тук не само, че за нищо не стават, но и са безбожно скъпи. Има много поляци, и много полякини работят по фризьорските салони, но аз още не съм нацелила някоя, защото са много по-добри от местните.
Иначе и аз само връхчета тук, в България си имам фризьор, който знае какво и как да направи с косата ми.

Тинити, не си ли чела Трещерица  Grinning Не и се връзвай, тя така си пише. 
 
Виж целия пост
# 226
Ами само по Скандинавието... И тук са същите, а заради германски фризьори приятелката ми коса до кръста пусна. И тя разправя, че имало по-свестни полски, но надалеч от нея, все часове няма като ти трябва и така. Тук има един салон с фризьори латвиец и бразилец. Да кажем, че подстригват прилично, дори добре, но е вечно пълно за по няколко седмици напред и струва много скъпо. Че и шапки не мога да нося при тези температури, поне на улицата да крия хаоса на главата ми.
Виж целия пост
# 227
И аз ще трябва да променям прическата, но от късо към дълго. Има-няма 6 месеца да расте, после сигурно пак ще я резна на късо каре, както в момента.
Виж целия пост
# 228
Това с остри черни покриви и керемиди ми напомни за Германия  Laughing
Аз също предпочитам да живея на по-студено, отколкото в страна с много горещ и топъл климат.
Но не чак на Северния полюс, където бях. Не е за мен. Но си виреят много хора щастливо там, вкл. и такива от топли страни. Понася им. На мен не. Аз обичам и 4-те сезона. А без есен не мога.


Това ми напомня за мой приятел, който живее в Канада и естествено, че всички го питат за това как понася зимите там. Той каза, че на практика студ не усеща или в много редки случаи. От апартамента му асансьорът слиза в подземен паркинг на блока, където температурата през зимата е 18 градуса. Колата му е топла, пали и тръгва, кара по почистени булеварди и я паркира в подземен гараж на сградата, в която работи. Вечерта - обратно вкъщи. Пазарува в молове с подземен паркинг и така, казва, че от студа нищо не разбира, освен ако нарочно не пожелае да тръгне да се разходи по снега в парк или около езерото, където живее. Споделя, че го прави с удоволствие и непрекъснато ни кани. Аз обаче съм навита само за лятно посещение. Simple Smile
Аз живея в Канада от 5 год и е точно така. Сега например от 15.12 като ни е хванал един студ по -20 и надолу до -35 стига, но не го усещаш, защото навсякъде е топло. Аз едната ми цел (нова дестинация) ще се осъществи деугата седмица. Отиваме за вдна седмица в Cayo Santa Maria, Cuba. Поне да видим малко слънце. Simple Smile
Виж целия пост
# 229
Ето пазарна ниша за Германия примерно!
Фризьор!
Който умее занаята ще има възможност за реализация!
Виж целия пост
# 230
Добрите фризьори навсякъде се реализират. Една от фризьорките, които ползвам е изночноевропейка, дошла е без дума английски преди 10г. Изкарала е местните кетапи, работила е, сега има 2 салона в лондонското сити.
Тук ме подстригват точно колкото има кажа - нито повече, нито по-малко. В началото бях шокирана от цените. Ходила съм и в малки локални салончета и фризьорките са винаги внимателни, приятелски настроени и си вършат добре работата. Разлика има в продуктите, които използват, някои много скубят косата при сушене и миене (моята е със сухи дължини), но това не ми се е случвало в реномирани такива. Ползват щадящи продукти и пестят стилизиращите, за да не увредят косата. Обикновено аз ги карам да ми слагат повече, моята коса не държи.

Мисля, че не бих могла да живея в държава, където няма да мога да изляза навън с дни наред. Но човек е адаптира според обстоятелствата, така че предполагам, ако ми се наложи ... Както свикнах и тук.
Виж целия пост
# 231
Като споменахте смяна на прическа и аз си го мислех. Искам да се подстрижа късо на черта, но ме е шубе. Винаги съм била с дълга коса. Също си мисля за смяна на цвят - от кестеняво на черно. Много се колебая, във всичко съм така де.
Ще видим дали ще рискувам някой ден от 2018г.

Преди години така се подстригах  доста късо, не се харесах и рева на гадже. И той за да ме утеши - Коса, расте. Не да ми каже, че ми е хубаво.
Това някаква подигравка ли е? Не ми харесва...

Ми, човекът е реалист и не е искал да лъже. Така че, какво друго да каже. Wink Иначе и аз го обмислям това голямо подстригване. Grinning
Тинити, ако смениш цвета с черен - после трудно ще върнеш стария ... не знам, де, ти си знаеш. Grinning
Виж целия пост
# 232
Присъединявам се към мнението за черното. Ако искаш да преминеш към различен цвят след това следва много обезцветяване, рязане на коса и изтощаване.
Виж целия пост
# 233
Да, знам, затова много се колебая и не съм се решила.
Виж целия пост
# 234
Черното е абсурден цвят за коса и то не само, защото после трудно се маха.
Виж целия пост
# 235
И червеното много трудно се маха. Винаги избива, винаги червенее новият цвят.

Русото се покрива лесно с всичко, но краищата стоят като сламени и си личи, че са били умъртвени преди боята, но все пак най-бързо става преминаването на русото към тъмно.
Виж целия пост
# 236
И червеното трудно се маха, но на някои им стои много хубаво. Боядисана в чисто черно коса изглежда налудничаво. 
Виж целия пост
# 237
На мен ми харесва черното, и не само, като цяло по-тъмните нюанси за коса.
Тинити, може да пробваш с безамонячна боя, те по-бързо падат.
Виж целия пост
# 238
Може, да. Аз харесвам черното, ще ми подчертае очите, веждите и т.н. И с червена коса съм била, също ми харесва, а и ми отиваше, но много бърза падаше цвета и спрях да се боядисвам.
Виж целия пост
# 239
Аз съм със зелени очи и години наред бях с черна коса, много се харесвах и доста подчертаваше чертите ми. После нещо полудях да ставам руса, което пък ме обезличаваше, защото съм беличка, но това го осъзнах чак като минах през обезцветяване и т.н
Не съм сигурна до колко са ефективни, защото не съм пробвала, но се сещам, че имаше едни шампоани, които оцветяваха косата и след 2-3 измивания падат.
В ДМ съм ги виждала, може да пробваш.
Виж целия пост
Коледа 2018

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия