Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Въпрос относно захранването

  • 1 843
  • 8
Здравейте, мами! Много съм объркана с това захранване...  Вкарала съм морков, тиква, от катоф се обрина и сега пак ще опитам ,месец по-късно. Въпрса ми е дали след като вкарам картофа мога да започна да вкарвам каша следобед и след това да се върна на зеленчуците. А жълтъка самостоятелно ли се вкарва? Благодаря на всички отзовали се ! Heart
Виж целия пост
# 1
Дайте повече информация, колко е голямо бебето ви в момента и дали кърмите или е изцяло на АМ.  От кога сте започнали захранването, по колко давате от всеки зеленчук.
На мен лекарката ми препоръча да започна с  морков 3 дни, дава се колкото иска бебето от една лъжичка до 50г, максимум 100г, така, че ако се обрине, се знае, че е от морков. След това 3 дни  картоф, след това 3 дни смесено морков/картоф. И така около месец. Но всеки нов зеленчук го давам по 3 дни, след това смесено със старите зеленчуци.  Следващите зеленчуци може да са тиква, броколи, карфиол. За жълтък е рано още. За плодове също. Кашата ми казаха да давам много след това (макар, че продават каша и за 4мес.), кашата съдържа глутен, а той се въвежда след зеленчуците. Не насилвайте детето, ако не иска, може да не е готово, давайте си му млечна храна и ще захраните по-късно.
Виж целия пост
# 2
На 6 месеца и 10 дни, изцяло на АМ, захранваме се от 5м и половина.  Храни се с голямо желание. Започнах с тиква, като въвеждах постепенно за 10 дни и всеки следващ зеленчук въвеждам по 3 дни. Педиатъра ме посъветва да вкарам жълтък, защото се въвеждал със зеленчуците и безглутенови каши. Все ми се струва рано за жълтъка ...  Иска ми се да вкарам каша, но се чудя дали трябва първо да въведа повече зеленчуци и след това каши... или мога да започна да въвеждам каша и след това още зеленчуци.
Виж целия пост
# 3
схеми за захранване в интернет има колкото искате, във фейсбук има групи за захранване също. Мойта педиатърка ми беше дала една книжка, според която, първо един месец зеленчуци, след това замествам сутрешното хранене в 10ч с плодове (без екзотичните) един месец, и чак тогава идваше кашата, след 2 заместени хранения, аз давах кашата вечер,  може и следобедното хранене да е каша.
Виж целия пост
# 4
Тук в част "Захранване" можете да разгледате различни схеми, съответно да изберете тази, която ви се стори най-аргументирана.

За жълтък е още много рано, отложете с няколко месеца, особено предвид това, че вече има реакция към нещо.
Виж целия пост
# 5
Можете да давате каша. Започнете с безглутенова. Препоръчва се оризова каша за захранване. За жълтък е рано.
Виж целия пост
# 6
Благодаря ви, момичета!
Виж целия пост
# 7
Кашата ми казаха да давам много след това (макар, че продават каша и за 4мес.), кашата съдържа глутен, а той се въвежда след зеленчуците. Не насилвайте детето, ако не иска, може да не е готово, давайте си му млечна храна и ще захраните по-късно.

Не всички каши съдържат глутен напр. ориз, елда , царевица не съдържат. Много майки започват точно с оризова каша понеже не е алерген.
При нас схемата е : зеленчуци - плодове - безглутенови каши - месо  - жълтък - глутен и т.н
Виж целия пост
# 8
Ами, жълтъка го добавяш към зеленчуковите и редуваш с месните, така че редът би трябвало да бъде първо въвеждаш жълтъка и след това месото.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия