Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

С какво ви дразнят свекървите- 90

  • 42 897
  • 801
# 630
Е, не се оплаквайте! Мен в 6-ти месец ме поведоха на нивата да вадя картофи.
Виж целия пост
# 631
Какво семейство, те са ти свекър и свекърва. Не се вживявай в приказката за голямото щастливо семейство.
Мъжът ми обаче е Wink
Виж целия пост
# 632
Според мен проблемът идва оттам, че някои свекърви или бъдещи такива не могат да се примирят и да преглътнат, че синчето, като създаде семейство, вече ще трябва да се съобразява с това семейство и да изпълнява задълженията си, които, противно на схващанията на много народ, не включват само да метне парите на масата. Тръгват отрано с предубежденията и твърдото мнение, че щом синът прави нещо за/в помощ/по желание на жена си, то задължително е принуждаван и тормозен, сложен под чехъл мухъл, а чумичката му е стъпила на шията. И се настройват срещу снахата, дори още да няма изгледи за такава. В същото време обаче нямат против дъщерите им да бъдат гледани като принцеси, но ако синчето гледа някоя чужда като такава, е проблем.

Едно от най-добрите неща, които съм чела тук.
Виж целия пост
# 633
Е, не се оплаквайте! Мен в 6-ти месец ме поведоха на нивата да вадя картофи.

Това е брутално. Кажи, че само са се опитали, но не са успели.
Виж целия пост
# 634
Едно време е нямало кой да те отмени в ежедневната работа по двор, къща и земя. Това визираше и Абсурт. Ваденето на картофи е ужасна работа в най-големите жеги по едни огромни декари ниви без никаква сенчица. Което дете оцелее, Божа работа е било. Чувала съм много разкази на по-възрастни хора. На фона на това, наистина нашите оплаквания са детска играчка. Хубаво е да се припомнят и онези времена Simple Smile
Виж целия пост
# 635
Чак пък да си припомняме онези времена...
Айси , не знам на каква възраст са свекърите ти, но би трябвало внука им да бъде приоритет.
За моята поне, внучките й са по- важни от полилея в хола. И с рискова бременност бях, една дума накриво не ми е казала.
Виж целия пост
# 636
Не можеш да си припомняш нещо, на което не си бил съвременник, а и не е нужно!
В твоя случай, просто не им обръщай внимание! Може да са си просто такива - проклети и несъобразителни, може и ти да си по-мнителна и всяка тяхна дума да чуваш упрек, без всъщност да е изказан. Гледай си бременността и си оправяй къщата по малко, без да се натоварваш със срокове и прекалени изисквания.  
Виж целия пост
# 637
Е, не се оплаквайте! Мен в 6-ти месец ме поведоха на нивата да вадя картофи.

Това е брутално. Кажи, че само са се опитали, но не са успели.

Ами не се сетиха да ми кажат да си стоя вкъщи и аз като примерна снаха не отроних дума. Но сестра ми и на брат ми жената дойдоха да помагат и сестра ми каза пред всички да си остана  у дома. Тогава моята свекърва се засрами много. Не беше от някаква лошотия. Просто в суматохата не се сети, че вече доста оформения ми  корем ще ми пречи. А аз съм ходила на  такава работа само по време на ученически и студентски бригади. Моето поколение не беше чак толкова ангажирано с полска работа. Но свекърите ми имаха така нареченото частно ползване и садяха картофи.
Моят свекър е роден на нивата.  Неговата майка отишла да сади фасул и той вземе да се роди там. Те са имали кошара. Дядо е бил в нея. Баба родила и се прибрали  вкъщи с бебе в каруцата.  Нормално за отпреди 90 години.
Виж целия пост
# 638
Диди, не ги вълнува явно. Млади са, още 60 нямат.
Птица, аз щото съм вадила картоф, а припомнянето мен ме отрезвява. За другото е фифти фифти сигурно.
КАГ, тежки времена си преживяла, но вярвам и радостни.
Вероятно и те ми намират кусури, макар и никога да не съм ги засегнала. Мълча, така съм научена, че на по-възрастен уважение се има. С времето предполагам ще спра да им обръщам внимание, както Гугъл си е измислила тактика Simple Smile
Виж целия пост
# 639
Аз ти казвам, че ако се заслушаш, ще започнеш да чуваш и бисери, и после ще ти е смешно.
Аз как съм се смяла, когато купувахме жилището (те естествено не бяха ОК с идеята) и в момента, в който баща му разбра, че купуваме 3-стаен апартамент (явно, прекалено голям) побесня и беше голямо пенявене как купуваме дом за чинчилата (гледам си чинила). Седя си аз на дивана и слушам как от телефона още малко ще захвърчи слюнка, докато баща му крещи "Дом на гризачи - това правите! Вие деца нямате, стаи купувате, само за чинчилата мислите! Мислиш си, че си много голям, ама хората имат и по-големи грижи от гледането на чинчили, да не мислиш." и това се повтори поне 20 пъти за един разговор.

Виновницата:
Скрит текст:

Виж целия пост
# 640
И аз бих и' купила отделна стая на тази красавица.
Виж целия пост
# 641
Гризачът е готин пухкавел Heart Eyes Виновна си днес за всичките ми усмивки Hug
Виж целия пост
# 642
То  с тези холокухни,сваляш една стая  от  заглавието.
Това свободно ли ходи,или по някое  време има къщичка... обичам животни, но в къщи не бих гледала ,само да се радвам мога и да ги гледа друг.То  и ме мързи вече.Само хамстер имаше  по едно време,но той  затворен.

Да си казала,че една стая  ти трябва за тях  като гости.Не  ме претрепвай.
Но  принципно много малко хора се радват на промяна,независимо каква,после свикват като  стане факт.
Виж целия пост
# 643
Ето какво се сетих сега с какво ме дразни свекървата и няма да ѝ простя - как може да възпитава двама сина и единият да обича животните и да има котка, а другият - не. Пак късата клечка ми се падна. И тя е виновна, защото другият почти не е живял с тях, първо при баба си, после по разни лагери и от малък е излязъл от дома им.
Виж целия пост
# 644
И при мен са така- единия  техничар ,другия по животни и  природа.Но не виждам снахата да страда,тя  няма да пусне   животни вътре.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия