Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Първокласник - Бургас 2018/2019г.

  • 1 539
  • 6
Здравейте, мами!
Много се надявам на малко помощ, нови познанства, защо не и приятелства. Simple Smile
Тази година с дъщеря ми ще се преместим в Бургас и ще ви бъда много благодарна, ако ми помогнете с избора на училище. Всякакви съвети ще ми бъдат от полза Simple Smile
Ориентирала съм се в районите Славейков и Изгрев и оглеждах училищата в тези квартали. Мнения всякакви, но някак си бяха назад във времето... или просто аз не съм успяла да намеря по-нови мнения и отзиви. Така, че ще се радвам, ако ми кажете актуална информация Simple Smile Благодаря ви предварително!
Виж целия пост
# 1
Клиширан съвет, но да го кажа все пак: За първолаците най-близкото като местоположение е най-доброто. Не че няма значение училището, има разлики, които са от значение, но за начален етап минусът със сутрешната логистика при избрано далечно училище може да се компенсира, според мен, само от доста сериозни плюсове на далечното училище, а чак такива драстични разлики в нивото на училищата няма.
И за най-"елитните" училища, и за най-препоръчваните преподаватели ще срещнете крайни оценки и в двете посоки.
На детето му трябва късмет - дано му пасне на него учителката и да срещне дечица, с които му е приятно. За нивото на образование ... важно да се работи вкъщи достатъчно. Не съм чула за училище тук, което да е постигнало ниво такова, че само да водите и вземате детето и да сте спокойни, че всичко е наред с образованието му.

Виж целия пост
# 2
За образованието е ясно... затова съм се заела по-рано с това, с цел да му е по-лесно на детето. Колкото до късмета, ще й е необходим при всички положения Simple Smile Благодаря Ви за отговора.
Исках да науча точно за драстични разлики, не толкова за образованието, колкото за самото отношение на учителите...
Прочетох един коментар в друг сайт (даже не помня кой точно беше), относно агресията в едно от училищата в квартал "Изгрев", където учителите не предприемали нищо и се надявах, ако някой е чувал за нещо такова да сподели, ако въобще има такова нещо да бъда подготвена.
Виж целия пост
# 3
Късмет си е ключовата дума.Неадекватни учителски реакции на конфликтни ситуации за жалост могат да се видят навсякъде. Дано се включат майки на сегашни четвъртокласници, че техните учителки ще поемат първокласниците и могат да споделят мнения. Моето мнение е наистина, че няма голяма ножица в нивото на училищата като подготовка, но друг може да не се съгласи.
Виж целия пост
# 4
Права сте. Мнения всякакви.Добрите са от тези,които учат в определено училище, а лошите от тези ,които не са успели да попаднат там.Защото ,ако детето ти учи в едно училище ,естествено е да пишеш добри неща за него, иначе защо ще държиш там детето си.Ако не си успял да попаднеш - училището става лошо! Българска логика...
Аз препоръчвам училище Монтесори!
Виж целия пост
# 5
Скрит текст:
Права сте. Мнения всякакви.Добрите са от тези,които учат в определено училище, а лошите от тези, които не са успели да попаднат там.Защото ,ако детето ти учи в едно училище ,естествено е да пишеш добри неща за него, иначе защо ще държиш там детето си.Ако не си успял да попаднеш - училището става лошо! Българска логика...
Аз препоръчвам училище Монтесори!
Много интересно обобщение.
По тази логика всички щяха да са доволни от училищата си, а май съвсем не е това положението.
Не разбрах и защо трябва да са лоши училищата, в които не си "попаднал" и всички ли, в които не учиш трябва да са лоши, при положение, че детето ти може да отиде/не отиде само в едно училище.

Човек има от първа ръка мнение само за училището на детето си. То разбира се е субективно и се базира на очакванията и амбициите, които е имал родителя.
Сравнение получаваме само от мнения на близки, познати и приятели, по разкази, как стоят нещата в техните училища.
Аз лично за нито едно училище не съм чула само хубаво, или само лошо (и нямам познати във всички училища).
Казах си мнението, че никъде не може да очаква 100% адекватност при конфликтни ситуации и сууупер подготовка.

Разкажете повече за Монтесори. Как са приложили метода тук в училище?
Виж целия пост
# 6
Има отдавна тема за избора на училище за първокласник в Бургас, пишете там, има доста мнение които да се прочетат също.
Виж целия пост
Коледа 2018

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия