Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Проблем с коляното - моля за съвет

  • 479
  • 2
Здравейте,
Искам да помоля за помощ, т.к. вече не знам какво да направя. Имам много сериозен проблем с коляното – пълно е с вода, на максималната степен, както днес ми каза един много добър кинезитерапевт. Мускулите са отслабнали с повече от 3,5см, коляното буквално изглежда така сякаш ще се пръсне. Не мога да го прегъна дори до 90 градуса …
Ето как стигнах до тук: И 2-те ми колена са оперирани, т.к. скъсах 2 менискуса. Проблема ми е с левият крак, който е опериран преди 1 г и 2 месеца,като е шит менискуса. Травмата,която получих сега е от преди Коледа, когато ми се наложи да пренеса малко тежки неща по стълбите до 4 етаж (под 10 кг. всяко). Качих се и слязох 7-8 пъти. Това беше още преди празниците  освен, че се поду имаше и болка. Веднага отидох на най-добрият ортопед, който знам за Пловдив и той ми каза, нищо ти няма малко си претоварила крака. Почивай няколко дни и ще си готова. Така и направих, но след няколко дни в къщи (като съм ставала все пак)  кракът започна много, много да боли и се поду още повече. Направих Ядрено магнитен резонанс, но нямаше ортопед,който да ме прегледа, т.к. това беше петъка преди празниците. На ядрено магнитния резонанс ми обясни лекарката там (която не е ортопед), че имам разтегната предна кръстна връзка и лигаменти и много вода, която е стигнала до бедрото.
ПО време на Коледа и Нова година имах доста болки,подуването продължи и аз в крайна сметка реших да го обездвижа с шина заключена на 15 градуса и си само-предписах Мипрофен 2х1 (лекарство за възпаление, което бях пила само месец преди това за друго възпаление на крака). Лекарството го пих, защото според мен вътре имаше възпаление, коляното буквално гореше. Лекарството помогна ,температурата му спадна и отока взе да намалява.
Още на 3-ти бях при същият ортопед отново на платен прием (уж за да ми обърне някакво внимание). Отока беше взел да спада малко . Направи ми впечатление, че д-ра не погледна диска от ядрено магнитният резонанс, а само чете какво е написала лекарката, която го е правила. Пипна кракът тук-там и каза, че нищо ми няма, веднага да махам шината и да  си ходя. (поради обездвижването мускула на крака беше доста отслабнал). На следващият ден, вече спокойна след казаното от ортопеда тип „светило“ за Пловдив излязох и след 300-400 метра вече не можех да ходя. Прибрах се почти плачейки от болка. Още съшият ден кракът се поду още повече пак сложих шината, купих и патерици и най-сетне днес успях да си уредя преглед при рехабилитатор, който беше потресен в какво състояние е кракът ми.
Имам запазени часове за 2 ортопеда,но са след седмици, а до тогава вече не знам какво да правя. Моля, ако някой може да ми даде съвет. В момента само лежа, слагам лед през 2 часа и мажа с лиотон. Пак започнах да пия Мипрофена (защото пак е доста топло коляното, а не знам какво друго да пия). Ходя само с 2 патерици не само защото кинезитерапевта го препоръча, а защото буквално кракът не ме държи.
Вече съм много изплашена и ще съм много благодарна за всякакви съвети. Не знам какво да направя,за да спадне водата в коляното?! Благодаря предварително на всеки, който ще ми пише!
Виж целия пост
# 1
Нямате ли болница  с такова отделение  да отидеш на приемен кабинет?
Виж целия пост
# 2
Предвид 2-те операции на краката, съм обиколила доста от лекарите в Пловдив и при тези  при които съм ходила вече не бих се върнала отново. Просто гледат да ти вземат парите без да казват или правят нещо полезно. Не знам къде да отида?! Ако може да ми препоръчате ортопед за Пловдив. Лекаря при който ходих за този проблем е един от най-добрите лекари в Пловдив и дори той ме изпрати с диагноза „нищо ти няма“. Тези при които съм си запазила час са в София и има доста време до тогава. Дори за кинезитерапевта, при който ходих днес, чаках цяла седмица докато ми дойде часа.
Виж целия пост
Коледа 2018

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия