Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Какви са тънкостите на бисквитения блат?

  • 593
  • 5
Търсих отговор на този въпрос, но уви...
Надявам се тук да намеря хора с опит, които да ми помогнат.
Обичам да правя сладкиши с креместа структура и бисквитена основа, но големия ми проблем е, че често бисквитения ми блат се вкаменява, а това не ми харесва, да не кажа, че взе да ме дразни откровено. Още не съм намерила тайната и това в което греша...
Обикновено, на пакет и половина натрошени обикновени бисквити, слагам 1 малко пакетче масло, понякога - лъжича какао и 4-5 суп. лъжици прясно мляко. Къде греша?
Как го правите вие?
Всякаква информация ще ми е от полза, за което предварително благодаря! bouquet
Виж целия пост
# 1
Пробвай с няколко лъжици тахан. И може би не трябва да притискаш силно върху вече оформения блат.
Виж целия пост
# 2
За 28 ф форма с падащо дъно, смилам в блендера 2 пакета бисквити "Роден край" с масло( 2 х 165 гр. ), към тях добавям 125 гр.омекнало масло (стандартната малка опаковка) на Верея или Бор Чвор.
Разбърквам го с ръце и го оформям по тавата. Избягвам да го натискам много силно, защото се вкаменява. Не слагам нищо друго - маскарпонето отгоре го прави достатъчно сочно.
След като престоят в хладилника преди разрез го оставям да се отпусне.
Късмет! Simple Smile
Виж целия пост
# 3
Става така заради маслото. Или го дръж на стайна температура преди да го сервираш или направи блата от бисквити с маргарин.
Виж целия пост
# 4
Както са те посъветвали най-добре да се държи на стайна температура или в моят случай ги държа в стая, която не се отоплява. Също съм заливала бисквитите с малко топло мляко да омекнат още повече.
Виж целия пост
# 5
Май в притискането бъркам...
Следващия път ще пробвам да не го тъпча толкова плътно, а да го оставя почти на трохи да стяга.
Благодаря Ви!  Hug
Виж целия пост

Започнете да пишете...

0 резултати за

Страница 1 от 1