Продукти или марки, които никога не купувате

  • 57 299
  • 589
# 210
Не купувам:
-маргарин
- безалкохолно
-разтворими супи, пюрета и т.н
- смесени подправки тип вегета
- преработено месо като колбас, кренвирш, шпек и т.н.
- език, черва, свински ушички, крачета, шкембе
Виж целия пост
# 211
Шоколадите на Анимекс 98 - отвратителни са, направени с долнопробен шоколад. Един път ги купих и повече не се излъгах.
Виж целия пост
# 212
Любителите на желирани бонбони могат да си правят домашни – нужен им е само плодов сок, желатин и формички. А може и да експериментират с нови вкусове – на чай, на кафе и т.н.

Права си. Особено след скоро прочетеното в руски сайт с видео. Че всички желатинови бонбони се правят от костите на животни, някои дори и умряли. А по принцип от умрели трупове се правят доста неща, но ние не знаем. Просто защото няма кой да ни каже. И им излиза по-евтино. Замислете се от къде иде толкова многото мас в саламите? Тъмното месо с цвят на кръв...
Там давах пример как дават остатъци на умрели животни, дори крави.... на кравите и се отвратих. Също така как от умряла крава от няколко дни, много трупове, ги нарязват, изваряват, слагат някакви лекарства да не се разваля и овкусители и бам в колбаси като любимите ви кренвирши и наденички. Бам тон оцветител и омирисител. Та затова отакто гледах и как обезцветяват в Русия кокошки, които са били умъртвявани с удар не ми се яде месо. Нали като го удариш животното умира и се събира кръв като хематом.
Но било грозно и решили сините петна да ги изсветляват със белина! Да 5 мл примерно разтворени в 2,5  мл и не се усещало. Да бе да. Аз се чудя защо като ям пиле имам киселини.
Купувайте само кокошки със синини по нея ако не искате да се отровите.
Не ям:
Мариновани меса, защото не са ми в ....ръцете, още повече, че имам кулинарен профил в един сайт и обожавам сама да си мариновам месата.
Купешките меса са стари, развалени, но са били измити, нарязани и бутнати в ракия и оцет за ден, което маха миризмата на развалено месо, след това ги  мият, мариноват и пробутват за пресни. Има много случаи на отровени с такова месо, защото колкото и да се мие токсините от бактериите остават.
Маргарин от поне 7 години, откакто разбрах че е нефтен дериват.
Кренвирши, наденици, майка ми умира да ми ги тика, аз не ги ям.
Газирани, все още се опитвам докрай да ги избягвам, един път в годината пия ако някой ме почерпи.
Натурални сокове, получавам киселини зверски от тях.
Купешка лютеница, кетчуп,особено на дерони и реномирани марки. Всичко си прявим домашно.
 В същия руски клип гледах как сгъстяват в Америка кетчупи и шоколади, с по един брой жив плъх, който се смила на ситно и уплътнява продуктите. Беше направено така, купени шоколади от Америка, стопени и прецедени, ами имаше си малки косъмчета....Направо ще повърна. Като се сетя. Предполагам в България не е така.
Не ям консервирани с консерванти меса и флейки, опитвам се да ги избягвам.
Защото са ужасно вредни. Гледам на баща ми да му поръчвам филе Елена, шунка, бекон, той си гледа прасе.
Избягвам купешки хлябове от Билла, Лидл. Не една и две лекарки съм чувала по тв да казват, че човек когато яде нещо с гмо съставки, Гмо се опитва да завземе клетката, така се отключват много щитовидни проблеми, Хашимото, Тиреодизъм. Майка ми има Хашимото, но тя не спира да купува Билла хляб. Аз отказвам да ям. И сега и пуснах клипа, но само докарва боклуците им, които съдържат гмо брашно и или мая. Някакви промоции имало.

Отказвам да ям сладката на пазара. Пак има консерванти, степове, бульон  на кубчета, Маги фиксове. Всички са вредни и ме заболява стомаха. Едно което сега съм открила е бульон на кубчета сухи зеленчуци. Но като имам хубав фризер ще си ги правя.
Едно от нещата с които ще се гордея ако спра да ям е купешкия сладолед. Досега съм нямала в къщи докато бях дете читав фризер. И след ремонта на апартамента на родителите ми им обещах да правя всяка седмица домашен сладолет.
Не харесвам хумус и не мога да кажа марката, но от нея, въпреки че съм хапнала една намазана филия, веднага разбрах че ми се гади. Цяла вечер съм повръщала. Обадих се на жената, която отговори на производителския телефон. Беше ужасена. Винаги съм яла сусамов тахан, опитваше се да каже че е невъзможно да е била заразена.
Опитвам се да обясня на майка ми за олиото, което в повечето случаи е рафинирано. И ще се опитам да вземам шарлан, дефакто истинако олио, нерафинирано.
Не мога да ае сетя сега, ще стане по-късно.
Виж целия пост
# 213
Повече няма да купя мокри кърпички от Лили-mamma&baby.
Като се загледах в състава,Феноксиетанол-а беше на второ място!А също още парафин и тн. гадости.
Виж целия пост
# 214
Маргаринът НЕ Е нефтен дериват (не, не съм казала, че е полезен, различни неща са), а това за плъха е направо за темата със смешките.
Виж целия пост
# 215
теории на конспирацията. че блъскат боклуци е ясно, но при тази конкуренция едва ли производител ще рискува с подобни простотии.
Виж целия пост
# 216
Блажени са вярващите Grinning
Виж целия пост
# 217
Че храната е наблъскана с разни глупости- това е ясно. Но това с плъховете идва малко в повече. За какво им е плъх за сгъстител, та то си има достатъчно евтини химии, които дашно се използват?
А и кой в България купува храни внос от Америка- те и без това са луди пари заради разходи по транспорта.
Със сигурност в Европа ядем по-чиста храна от американците, според мен в това няма съмнение.

По-хубаво е да се загледаме в нашата храна, а не в каквото показват в ютюба и по телевизора.
Виж целия пост
# 218
Генномодифицираните организми не са от вчера. Разговаряла съм с агрономи по темата. Почти всички ядивни култури са генномодифицирани от време оно, за да бъдат устойчиви и да могат да бъдат отглеждани с минимални проблеми. Генната модификация на една култура представлява премахване на един ген и поставяне на друг, против определени вредители, за устойчивост на ниски температури или друго свойство, което да улесни отглеждането на културата. Няма как такъв организъм да иска да "завземе" клетка. Автоимунните заболявания на щитовидната жлеза имат повече връзка със стреса, отколкото с ГМО.
Виж целия пост
# 219
Автоимунните заболявания на щитовидната жлеза имат повече връзка със стреса, отколкото с ГМО.
И с Чернобил.
Виж целия пост
# 220
Не вярвайте на всичко написано в интернет, че не е много читава индустриалната храна е ясно, но не чак пък толкова. Да не говорим че регулациите в САЩ и ЕС за безопасността на храните са много различни, нали това беше една от основните причини да се бойкотира ТТИП. И то не толкова/само заради ГМО, а заради забраната за инжектиране на хормони в ЕС например, различни обработки на храните, прилагане на някои пестициди и т.н.

А отглеждането на ГМО официално е забранено в доста страни от ЕС, включително България. Това, което сеправи от години е селекция и е доста различно от ГМО.
Виж целия пост
# 221
Маргаринът НЕ Е нефтен дериват (не, не съм казала, че е полезен, различни неща са), а това за плъха е направо за темата със смешките.
Сигурна ли си? Първо се ограмоти. Извлича се или се обезмирисява от нефта. Един мой приятел работи в маргарините. Казва че не яде. А за мишките, пожелавам успех на всички американки. Не казвам, че за България се отнася.

А относно Америка. Там един генетичен инженер сам каза, призна, че в производството и тестването на ваксини има много проблеми, там е виждал как се размножават Спин, и други болести и се вкарват без да искат хората, защото са немарливи във ваксините и хората се разболяват. Така че внимавайте с какво ваксинирате децата си!
Като сте си прости, убивайте децата си със ваксини и лоши храни;)
Виж целия пост
# 222
Я пак си помисли... Май ти трябва да се ограмотиш. Как точно се извлича от нефта?

Цитат
При висока температура и налягане, през мазнината (палмова, слънчогледова) се пропуска водород. Той се свързва с ненаситените мастни киселини и ги прави наситени.
...
Откъде идват легендите за въглища, газ и нефт: водородът се получава и от трите суровини, частично като страничен продукт и частично като основна цел на преработката. В момента се произвежда главно от природен газ, в миналото - основно при газификацията на въглищата. Малки количества се отделят и при производството на различните горива от нефта.

От тук:
https://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=59925

Водородът си е водород, дори и като страничен продукт от нефтопреработка. Това не значи, че маргаринът се извлича, обезмирисява или каквото ще да е там от нефт.
Виж целия пост
# 223
Сигурна съм, освен ако световната конспирация и мафия не крие надълбоко информацията от всички, но по-вероятно друга от нас двете е неграмотната.

Генетичният инженер, дето признал, и той ли ти е приятел?

П.П. Доколкото знам, водородът обикновено се добива от вода, но и от нефт да е (не споря), това прави маргарина толкова "нефтен дериват", колкото пържените картофи са дериват на морската вода, понеже при пърженето винаги се слага сол. А да не забравяме, морската вода е мръсна, пълна с пластмасови отпадъци, останки от умрели животни и т.н.

П.П.П. Да, според Уики по-голямата част от водорода в света се добива от природен газ или нефт, малка - чрез електролиза на вода. Затва ще е толкова вреден маргаринът, няма начин.
Виж целия пост
# 224
преди малко се загледах в съставките на маргарина. всички, които хванах са растително масло най-често палмово и разни консерванти и стабилизатори. от къде го измисли този нефт. 
а, ти си била и антиваксър. ясно. няма смисъл от търкане на клавиатурите.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия