Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 9

  • 125 903
  • 722
# 30
Направих си кондензирано мляко.Сигурна съм,че моите ще го излапат ,още преди да му намеря приложение.

Виж целия пост
# 31
Че и карамелено си го докарала,супер е!Аз съм правила по рецептата на Лабрекс за сгушенка,ако твойта е друга-моля да споделиш:hibiscus:
Виж целия пост
# 32
Че и карамелено си го докарала,супер е!Аз съм правила по рецептата на Лабрекс за сгушенка,ако твойта е друга-моля да споделиш:hibiscus:
Не я знам на Лабрекс, за пръв път опитвам да правя.Сложих снощи в бавната тенджера литър мляко и чаша захар, след 7 часа само беше станало бежово.Изключих и пуснах днес за още три часа.Никакви признаци за сгъстяване.Пресипах в незалепващата  тенджера и на газта, за половин час, при непрекъснато бъркане се сгъсти.
Виж целия пост
# 33
Мале, Тайне, ти си станала спонсор на енергото с това 10-часово варене.
Виж целия пост
# 34
Мале, Тайне, ти си станала спонсор на енергото с това 10-часово варене.
Е, нали бавната хаби ток колкото една крушка.Вече ще си правя само на котлона, по-бързо става. Joy
Виж целия пост
# 35
Че и карамелено си го докарала,супер е!Аз съм правила по рецептата на Лабрекс за сгушенка,ако твойта е друга-моля да споделиш:hibiscus:
Не я знам на Лабрекс, за пръв път опитвам да правя.Сложих снощи в бавната тенджера литър мляко и чаша захар, след 7 часа само беше станало бежово.Изключих и пуснах днес за още три часа.Никакви признаци за сгъстяване.Пресипах в незалепващата  тенджера и на газта, за половин час, при непрекъснато бъркане се сгъсти.
И без това ми трябва кондензирано мляко за крем, ще пробвам да си направя домашно такова по описаната рецепта /в незалепваща тенджера, с непрекъснато бъркане/.
Виж целия пост
# 36
Исках да пусна директно линк и досега рових из рецептите на Лабрекс,няма я-само 5-мин. руло с нея(сгущенката...),а то съм я записала от руската тема...мн.съм зле-извинете ме!
30 ян. 2013, 14:11 ч.

Днес сварих домашна сгущенка за 10 мин и, понеже, стана чудесна, ще споделя рецептата, а който иска, да пробва. Ето рецептата: Домашнее сгущеное молоко «Лентяйка» за 15 минут!!!, накратко и на български, за който руски ез. е проблем:

200 гр пресно мляко
200 гр захар
20 гр краве масло

Всичко се слага в по-висока тенджерка на силен огън. Сместа при варенето се вдига, кипи, пеняви се Grinning, но си остана в тенджерата. От време на време поразбърквах, беше ме страх да не залепне. Първата варих точно 10 мин, но на дъното беше започнало леко карамелизиране по краищата му. Охладих я, стана доста гъста. В същата тенджерка, не я бях измила още, сипах малко мляко, може би половин чаша някъде, сложих малко късче масло и на огъня. Като кипна, сипах сгущенката и размесих хубаво, поразреди се и стана нормално. Втората свалих от огъня на 9-тата минута. Варих на газ, на най-силната степен за моята печка.Спомних си и шоколадовата сгущенка, която лапах с лъжица от кутията навремето. Смесих сгущенка и от бързата домашна нутела, добре стана. Друго количество смесих с разтопен натурален шоколад, пак стана добре. Следващ път ще пробвам да сваря с какао. Не знам за какво би могла евентуално да се използва, част хапнахме с бухти, друга остана в хладилника и познайте колко пъти го наобиколих с лъжичка, да пробвам как се променя сгущенката. Embarassed Ами, все си е вкусна! Heart Eyes  Grinning
Дано Лабрекс не ми се разсърди,че и копнах целият пост...
Много лесно става дори и без"бавната тенджера"



Виж целия пост
# 37
Денил, аз нямах намерение да правя, но видях така направено и реших ,че идеално ми пасва мързеливия начин, но при мен не стана.Ама вече знам,че може и лесно и бързо, и може да си направя пак, за някой сладкиш или така да си го ядат .
Виж целия пост
# 38
Тайне,то няма лошо да се използва и "нощното готвене",но определено е по-добре като има и лесно...Ако имаш време-разгледай в руската тема от този пост на Лабрекс нататък, много пробвали разл.варианти има.
А теб и Л.съм ви признала за майсторици големи и винаги се уча от Вас(да не казвам колко листчета с рецепти с вашите имена имам...)Flowers Hibiscus
Виж целия пост
# 39
Една салатка от мен , на диета съм и гледам да не влизам много многи да ви гледам изкушенията ,но не се получава . Научавам интересни неща от вас . Simple Smile

Виж целия пост
# 40
Един кекс без брашно и захар Grinning
Няма вид, но вкуса е супер.
И любимата супа топчета.
Виж целия пост
# 41
Един кекс без брашно и захар Grinning
Няма вид, но вкуса е супер.


    Мога ли да помоля за рецептата, изглежда много сочен.
Виж целия пост
# 42
ir74 разбира се.
Понеже нямах чаена чаша ползвах кафена чаша за дълго кафе, като тези по кафенетата.
4 к.ч. смлени орехи
2 к.ч. кисело мляко
2 яйца
Мед на вкус (около 5 препълнени лъжици)
1 ч.л. с връхче сода бикарбонат
По желание малко зехтин или олио
Аз в този сложих 2 с.л. сусамов тахан, че имам отворен.
В купата на миксера всичко се изсипва и бърка.
Изсипваш в добре намаслена тава с масло. Много лепне, за това може и стандартното с олио и брашно. Пече се около 30 мин, но го наблюдавай. Първо сместа се надига двойно и след това спада и се доизпича. Заради надигането първия път за малко да ми избяга от плитката тава. Става страшно сочен кекса, но и лесно чуплив.
Виж целия пост
# 43

Здравейте, ето моите мъфини с тиква - показани от denyil. Ммммм - чудни са  newsm10
Но излязоха само 8 броя  Cry Хартиените кошнички ли са големи, чашата ми ли дойде малка  ooooh! - 250 мл е.
Но пък denyil,  не е ли малко едно яйце ако чашата ти е 300 мл  newsm78



Права си Марчева с тия чаши!!! Най-добре си е в грамажи - мериш, теглиш... Peace ами тъй де - то хиляди чаени чаши и всяка със свои си размери  Crossing Arms Обичам точните неща  Wink

Ей сега измерих хартиената кошничка - висока е 4,5см, с диаметър горе 6,5 см.
Виж целия пост
# 44
Довечера като се прибера ще измеря точно вместимостта на чашите(с вода) и формичките и ще пиша.Понякога ми стават по-мънички(като твойте),с чаша 240ml(рекламните на нескафе червените),но винаги ги слагам в 12 гнезда,а сега взех по-голяма чаша...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия