Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Бебето ми е с оток в мозъка и в кома

  • 28 751
  • 162
Здравейте, пише ви една отчаяна майка,родих преди 5 дена момченце, 3250 кг в 40 седмица,тежко нормално, което завърши с спешно секцио! Бебето ми не проплакало и е било интубирано за да продиша и сложено в кувиоз. Причината дълго време е стоял в родовия канал, понеже 2 часа ме караха да напъвам и ми скачаха на корема, уж спешния им екип дойде след 1 час, а през това време докторката вика, така и така чакаме, я напъвай пак...трябваше да ме срежат по рано, много закъсняха... . Първия до 4 ден дишаше сам но беше приспан, понеже от отока получавал гърчове, и го хранеха с системи, вчера се е влошил и сега бебето ми е в кома, с нефункционоращо мозъче, интубиран,докторката, която вчера ми го каза, душа ли няма, сламчица не ми остави да се хвана, каза "за сега все още само сърчицето му работи" Мамии, моля Ви от цялото си сърце, ако има някоя с нашата трагедия или подобна, нека се отзове, интерисува ме как да му помогна, не спирам да се моля и да вярвам, че ще се оправи, в момента е в неонатологията в Стара загора, някой има ли данни за Майчин дом софия за такива случаи, искам да направя всичко възможно да е добре детенцето ми, а не знам как да постъпя, искам да съм на негово място!
Виж целия пост
# 1
Ужас, не мога да си представя каква мъка е това.
Звънни в Токуда болница, имат линейки за транспорт на новородени, както и отлична неонатология.
Виж целия пост
# 2
Търсете специалисти от София, да дойдат на място. Стискам палци да се оправи мъничето! Стойте до него,  милвайте го,  говорете му, да ви усеща по някакъв начин.
Виж целия пост
# 3
Олелеее! Настръхнах! Аз бих се обърнала и към медиите, колкото и тъпо да звучи в този момент. Такива казуси докато не се разчуят, не те взимат на сериозно в България.
Какво значи "за сега само сърчицето му работи"?!?
Господи, помогни на тази душичка да се върне при мама!
Виж целия пост
# 4
Мила, за съжаление не мога да ти помогна, но се моля от все сърце детенцето ти да се оправи.
Лекарите направиха ли скенер на мозъчето, че да знаят че не функционира? По време на раждане се получават всякакви травми. Не може ли да се направи операция или друга процедура за отока?
Аз бих почнала да звъня на всички болници с молба да помогнат или поне да дадат съвет. Помоли и всички твои близки и познати да се включат. Ако имаш познати лекари нека и те звънят на свои колеги, които могат да помогнат. Понякога само с голям натиск нещата се задвижват.
Виж целия пост
# 5
Здравейте Хриси, не съм била във вашата ситуация но разказа дълбоко ме натъжи. Ще се моля и аз за вашето бебе, да се оправи. Не спирайте да вярвате, има надежда!
Това което ми идва като съвет е(може да е направено) да се консултирате с невролог? Да търсите други лекари,други мнения? Все някой може да знае как да помогне.
Четох че има много деца които са се излекували успешно и без последици след такива травми. Вашето ще бъде едно от тях! Желая ви го с цялото си сърце. Бъдете силни!
Виж целия пост
# 6
Аз и сина ми ще се молим за Вас. Бъдете силна и всичко ще е наред !!! 🙏🙏🙏
Виж целия пост
# 7
Здравейте, свържете се с проф. Слънчева. Тя завежда Неонатолагията в "Майчин дом" София и е национален консултант по неонатолагия. Тя най-добре ще може да Ви насочи къде и какво трябва и може да се направи. Моля се за детенцето!
Виж целия пост
# 8
Здравейте, свържете се с проф. Слънчева. Тя завежда Неонатолагията в "Майчин дом" София и е национален консултант по неонатолагия. Тя най-добре ще може да Ви насочи къде и какво трябва и може да се направи. Моля се за детенцето!

И аз съм на това мнение, потърсете помощ от Майчин дом или Токуда, специалисти, които да дойдат на място, да преценят дали детето може да се транспортира и въобще какво трябва да се направи.

Ужасно съжалявам за това, през което преминавате и ще се моля за вас!

Има ли новини за детенцето?
Виж целия пост
# 9
Днес нямаше нови новини, което до някъде е добре, че поне не се влошава! Надявам се утре да ни зарадват поне малко!
Виж целия пост
# 10
Дано детето се пребори! Те са малки, но в тях има толкова много сила!
Моля ви търсете Майчин дом или Токуда! Ако трябва да дойдат с линейка да го вземат или да го видят на място.
Виж целия пост
# 11
Хриси, извинявай, но и аз да съм и аз ще съм шокирана и парализирана. Кое "не се влошава" - мозъка или сърчицето? Опхх, колко тъпо звуча...! Sad

Трябва да намериш специалист. Има и сайтове за безплатна консултация със специалисти, но това ще ти отнеме много време. Като пиша "специалист неонатолог невролог" първия резултат, който ми излиза е на доц. Ралица Георгиева. Списък на най-добрите неонатолози в София от БестДокторс също разгледай.

Търсене по "неврохирург деца" или "неврохирург бебе" и новините които ти излизат като резултати, ще те ориентира и за тези специалисти.
 
Според Гугъл най-престижен неврохирург в България е доц. Марин Генчев. Дори и да не работи "с деца", то би трябвало да знае към кого да се обърнеш.

Трябва да почнеш да звъниш навсякъде, да търсиш директен разговор със специалист! Докато стоиш и се молиш за някакво подобрение, може да е наложително да се действа бързо.   

Токуда, Майчин дом, Света Анна, Свети Иван Рилски... Развъняваш се и обясняваш ако ще да е като идиот какво е положението.

В Стара Загора някой от лекарите не те ли опъти? За Бога, при толкова "сериозно състояние" какъв план за действие ти предлагат?!
Виж целия пост
# 12
Здравейте Христина, съветвам ви да побързате. Предполагам, че сте изтощена физически и психически, но търсете СПЕШНО директен контакт с най-добрите специалисти. Всяка минута може да е от значение. Възможно е и лекарите в Стара Загора също да правят точно това, което е необходимо, но специалистите в София са с най-голям опит. Желая много сили и на мъничето, и на Вас!
Виж целия пост
# 13
Извикайте и журналисти, както ви посъветваха в началото. Това е сериозен проблем, с който в Стара Загора не са се справили и трябва цялата страна да чуе. Има толкова модерна техника, че такива неща не трябва да се случват въобще.  Не мога да съдя без информация, най-вероятно лекарите са допуснали грешка, като са закъсняли за секциото. Трябва да се махнете оттам, или поне не се доверявайте повече на тези лекари. Направо не мога да повярвам, че са допуснали да причинят това на здраво бебе.
Виж целия пост
# 14
Днес ни обясниха че са гледали мозъчето и е много увредено, имало шанс да се възстановят част от клетките, но шанса бил малък, за транспортиране изрично изключиха вариянта, защото състоянието му е много тежко 😟. Казаха че, сега чакаме да излезне от комата.Вярвам, че ще е добре, срещнах много случаи, които са били отчайващи, а дечицата са живи и здрави,това ми дава още повече вяра! 🙏
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия