Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

На каква възраст се появи първата менструация на дъщерите ви?

  • 5 784
  • 26
Здравейте майки,
дъщеря ми е на 10 години и 2-3 пъти се случва да има на бельото розово зацапване. Възможно ли е това да е предвестник на първа менструация? На мен преди  доста години цикълът ми се появи от раз?
На колко години и как  се появи при дъщерите ви? Моля, за споделяне на опит.
Струва ми се че е рано, но пък  от година насам половите белези се развиват активно - растеж на гърди, косми и пр.
Трябва ли да посетим детски гинеколог и кой бихте препоръчали? Трябва ли да се изследват хормони?
Виж целия пост
# 1
На мен ми дойде в 6 клас,макар че тогава имах съученички който им беше дошло в 4-5 клас,а мама ми беше казвала,че и на нея и било дошло в 5клас на рожденният и ден. При мен ми растяха гърдите и докторката беше казала на мама да ме подготви и да си поговорим за това.
Виж целия пост
# 2
На 12 години и два месеца. Месец-два преди това имаше леко кафеникаво зацапване и се показаха няколко косъма под едната мишница Simple Smile. Иначе на около 10 почна да се окосмява долу, някъде тогава почнаха да растат леко и гърдите. Някъде бях чела, че до година след появата на косми под мишниците идва цикълът, не знам дали е вярно.

На нейни приятелки им дойде още на 10.
Виж целия пост
# 3
Всичко е индивидуално, затова не сравнявайте детето си с другите. По принцип за граници се дават 11-14 г., щом дъщеря ви е навършила 10 и започнала 11-та година, много вероятно е да е от това, но все пак споделете с педиатъра на детето, за да прецени нужна ли е консултация със специалист.
Виж целия пост
# 4
Моята дъщеря е на 10г. и има съученички с вече появил се цикъл. Не мисля, че при нея ще се случи тази година, но сме подготвени.
Добре е наистина да се консултирате с лекар, за да установите дали е зацапване или нещо друго.
Виж целия пост
# 5
13 години
Виж целия пост
# 6
Още не се е появила - на 11 год. е дъщеря ми. Има окосмяване, гърдите й леко растат, но е много относително кога ще й дойде цикъла - може тази година, може и след 3. Аз бях например на 14 год., но не бих правила някаква взаимовръзка между нея и мен в това отношение.
Бих посетила личния й лекар, ако реши да препоръча нещо; все пак тя е информирана какво я очаква, засега няма някакви зацапвания, ако има - бих очаквала скоро и цикъл.
Виж целия пост
# 7
И според мен поговорете с лекар.
Виж целия пост
# 8
Точно на 12 , за около 6 месеца се нормализира и сега цикълът и е редовен през около месец.
Виж целия пост
# 9
На моята дъщеря и е още рано за цикъл, но помня че аз бях на 11г. и 4-5 месеца, когато ми дойде.Точно така със зацапване в началото..Но в първите месеци си беше нередовен.Имах доста съученички, които още нямаха цикъл, на моя приятелка пък ѝ дойде на 14г., тя даже се чудеше защо още няма.
Щом при дъщеря ви вече е започнало окосмяване и растеж на гърдите, вероятно си е време и за цикъл.Децата мисля, вече като цяло се развиват сякаш по-рано.Ако нещо те притеснява, говори с педиатъра да ви насочи към гинеколог, който работи с деца.Но вероятно няма нищо притеснително.Предполагам, че вече сте говорили и с детето по темата.
Виж целия пост
# 10
при мен се появи няколко дни, преди да навърша 14
Виж целия пост
# 11
Моята дъщеря е на 11 години и половина - растат й гърди, има косми под мишниците, но няма никакво зацапване към момента.
На мен ми дойде на 11 години.
Виж целия пост
# 12
на 11г-миналия месец й дойде за първи път
на мен ми е дошло на 10-бях в четвърти клас, и даже се притеснявах за нея....колкото и странно да звучи
окосмяване има от 2г вече, с оформен бюст е, трудно намирам сутиени като за нея, защото всичко е с банели и подплънки, а тя няма нужда от такива
бешевните бюстиета вече не вършат работа, така че да са живи и здрави англлийските сайтове
аз също се притеснявах в началото, като гледах колко бързо се развива, но аз съм била същата
единствена е в класа си, но приятелски деца споделят че при тях момичета в 4-ти лас масово имат цикъл   
Виж целия пост
# 13
...приятелски деца споделят че при тях момичета в 4-ти лас масово имат цикъл   
Около нас само на 1-2 в 5-6 клас, най-масово в 7-ми.
Виж целия пост
# 14
В класа на дъщеря ми - 5-ти, пък няма засега нито едно. Когато - тогава, нито може да го забавиш, нито да го забързаш Wink
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия