ИТАЛИАНСКА кухня

  • 103 065
  • 992
# 570
Да, всъщност и с хляба това е проблемът - че се прави често от жито, което не става за тази цел. С една и съща рецепта и брашно от различно жито се получава съвсем различен резултат.
Виж целия пост
# 571
Аз го направих с фино царевично брашно на оберон. За мое учудване стана доста бързо. Но допуснах доста грешки и тази седмица пак ще правя. С 300 грама брашно стана цяло тенджера и изхвълих доста. Малко късно разбрах че за да се пече във фурна трябва да истине и нареже. Аз още топло го изсипах в тавата и веднага във фурната.
Най-странното ми беше че стигна до една консистенция и повече не пожела да се сгъсти. Каквото беше на шестата минута така си остана до двадесетата (това в тенджерата) .
Виж целия пост
# 572
Ваня, лично аз не съм пекла във фурна полента,но знам,че се добавя пармиджано. И май се слагаше и друго сирене по средата. Имам една приятелка от Генуа  и тя го правеше така. Но сега живеят на друго място .
 Когато изстине качамака, който правя, го режа на филии и го пека на грил тиган. Така ми харесва. Поднасям го и като хапчици за предястие. За хапване със сосове и разядки. Става леко хрупкав.
Виж целия пост
# 573
Здравейте! В Рино имат италианска седмица на прибори и аксесоари за домашна паста- машина, резачки и други интересни джаджи Simple Smile https://reno.bg/sedmitsa-na-pastata-i-pitsata
Точилките за изрязване са много идейни Simple Smile
Виж целия пост
# 574
Днес М беше направил за вечеря черна паста:



Оцветени с мастило от сепия, авокадо, риба тон, домати и аншоа.
Виж целия пост
# 575
Симпатични неща има за паста, аз онзи ден правих домашно и ръчно, по бабешки. Сега ми стоят в кутии в хладилника, готови за употреба. Имах само обикновено брашно и с него. Никога обаче не съм пробвала с пълнозърнесто или някакво по-специално.
Виж целия пост
# 576
Момичета, за пастата най-важното е брашното. Наистина е по-добре качествена купена паста от домашна, направена с много труд и любов, но с неподходящо брашно.
Виж целия пост
# 577
Сега вече в БГ може да се намери семолина внос от Италия, така, че който има желание може да твори на воля у дома, и да е качествено ...
Виж целия пост
# 578
Не всичката семолина е с едно качество. Честно казано в Милано не е лесно да се намери достатъчно добра, за София не знам. Wink Казвам просто, че има готова паста, която е с пъти по-добра от направената с не съвсем първо качество брашно, а и заради начна на приготвяне. Но всеки си преценява.
Виж целия пост
# 579
Черната паста изглежда сууууупер! Потекоха ми лигите! Ще направя и аз!
Виж целия пост
# 580
Мами поръчала съм си овче мляко да ди правя моцарела.
Трябва ли млякото да се свари или не?
Виж целия пост
# 581
Мами поръчала съм си овче мляко да ди правя моцарела.
Трябва ли млякото да се свари или не?

трябва. Има рецепти в нета,но от телефонът ми е трудно да ги кача.
Виж целия пост
# 582
Мами поръчала съм си овче мляко да ди правя моцарела.
Трябва ли млякото да се свари или не?

Моцарелата се прави от биволско мляко, в комбинация с малко краве,не от овче.
Виж целия пост
# 583
Знам че се прави от биволско, но такова ми донесоха. Мисля че за моцарела е по-добро от кравето Confused
Виж целия пост
# 584
Никога не съм виждала моцарела от овче. Сега търсих в нета, има, но ми излизат 3-4 малки производители само....Според мен си направи хубаво българско домашно сирене или ако обичаш рикотта, хем е много по-бързо доколкото знам. Тя е много хубава от овче мляко, особено за сладкиши.

Всъщност масово се прави точно от краве мляко моцарелата, навсякъде освен в Кампания и южната частна Лацио. Даже не цяла Кампания, а само около Неапол, Казерта и Салерно. Вътрешната част, планинска, правят само от краве. Друг е вкуса, по-хубава е биволската, но и от другата има много хубава....
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия