ИТАЛИАНСКА кухня

  • 103 306
  • 992
# 420
Брашното е с набухвател вътре, не очаквай да стане като с традиционната процедура, но наистина няма смисъл да чакаш да втаса...
Виж целия пост
# 421
Като за първа пица яде се, но е доста твърда по краищата. Времето на етикета ми се струва завишено.
Да попитам като се прави с някакъв салам, той в самото начало ли се слага или заедно с моцарелата по средата?
Виж целия пост
# 422
Зависи от салама, прошуто котто и подобни се слагат в началото под моцарелата. Не по средата, точно преди печене. За 5-10 минути на максимална температура кога да вадиш и слагаш продукти? Просто нито соса, нито моцарелата трябва да са воднисти. Крудо се слага веднага след извяждане.
Виж целия пост
# 423
Просто тук бяха написали ,20 мин и посредата да слагам моцарела. Имам прошуто кото и салам милано, ще сложа повече от соса и сирене и на 10 мин ще пека, мисля че трябва да е по сочна.
Виж целия пост
# 424
Ако е много фино нарязан салама смело слагай веднага след като я извадиш. Ще се запече достатъчно от топлината на пицата. Simple Smile А фурната я загрей на максимално поне 15 минути преди да я сложиш, да е наистина много гореща.
Виж целия пост
# 425
Втората пица е страхотна, благодаря ви Simple Smile))
И да замажа положението , че не съм чак на такова първобитно ниво, искам да споделя , че много харесвам
Saltimboka Romana, имам книга с рецепти на ресторанти  от круизен кораб и си я гледам от там, но ако някой е изпробвал нещо ще се радвам да сподели.
Виж целия пост
# 426
Здравейте,имам такава паста.Има ли нещо по различно в приготвянето и? Какъв сос да направя...доматен или сметанов?
Виж целия пост
# 427
Това е прясна паста. Аз лично най я харесвам със сос песто (можеш да си я направиш и като салата - песто, чери домати, маслини и пресен босилек) или с доматен сос с чесън и босилек. Виж на опаковката колко време трябва да я вариш.
Виж целия пост
# 428
Гледам, че пише фузили, но на мен не ми прилича на такива. Simple Smile 6 минути за готвене пише. По принцип се прави с разни доматени сосове или кремообразни зеленчукови този тип паста - например тази с тиквичките, която бях дала преди време. Защото задържат соса много добре в гънките си.

Иначе сметанови сосове има сравнително малко и са нови рецепти, от 70те и 80те години, сега май минават малко в забрава. Като изключим няколко като със сьомга, но мисля че се подразбира че няма как с тези продукти да е традиционна рецепта. Grinning
Виж целия пост
# 429
Нели,ами тя май трябва да минава като паста,правена на ръка и затова може би пише фузили. Виж в нета.
Може със сос от раци и сметана,с пресни,леко попарени доматчета,за да им се махне люспата и с олио и босилек. Или само с олио и пармиджано. С патладжани,alla norma. Действай според желанието ти в момента:hugs:
Виж целия пост
# 430
Възможно е, ама не ми изглежда да е на ръка, иначе предполагам че си права. Grinning Но от този тип има доста подобни, от Пулия и Кампания основно, но не помня имената - трябва да проверя. Свеки прави едни такива малко по-къси само на ръка, но и тях не помня как се казваха, нещо съм супер заспала днес. Blush
Виж целия пост
# 431
Благодаря ви,направих ги с доматен сос,шунка и пушен кашкавал отгоре...уникално стана Simple Smile
Виж целия пост
# 432
Ами според района имат най-различни имена. И тук ги наричат по различен начин, не че помня как. Понякога името се променя от град до град, дори между две съседни населени места са различни имената.

Виж целия пост
# 433
споделете моля някакви рецепти с  cime di rapa - вегетариански моля  Wink
Виж целия пост
# 434
споделете моля някакви рецепти с  cime di rapa - вегетариански моля  Wink
Не е ли късно за чиме ди рапа? С големи броколчета ли е или е повече листа? Има много рецепти, но първо кажи как е или го снимай.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия