Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

ИТАЛИАНСКА кухня

  • 49 754
  • 572
# 525
Всички споделяме опит и знания и си говорим ......Просто казвам, че ако се съобрази размера на тенджерата с теглото на пастата няма смисъл да се хаби олиото. Simple Smile
Вече не помня кога и къде съм го чела, но на 100 гр.паста слагам около литър вода, солта добавям в момента, в който водата заври и после пастата. Ако водата е доста по-малко, може и да залепне и олиото донякъде да спаси положението.
Точно.  
Не съм чула нито пък гледала по много то кулинарни предавания , италианец да сложи олио за да не залепне пастата
Виж целия пост
# 526
Гледам че доста от вас са били в Италия имам питане:
Сирената (пармезан, пекорино) като вкус и качество еднакви ли са в България и Италия. И по какво може да се познае дали сиренето е "истинско", трябва ли да има подобен знак: http://eudirect-plovdiv.centerbg.org/wp-content/uploads/2016/06/ … D0%B5-300x300.png
Виж целия пост
# 527
Има и добри в България, проблемът е че струват двойно и тройно. Simple Smile Очевидно най-хубавите трудно ще ги намериш извън Италия, но има достатъчно качествени. Ако има ИГП е по-добре, има изисквания за да могат производителите да сложат този знак.
Виж целия пост
# 528
Гледам че доста от вас са били в Италия имам питане:
Сирената (пармезан, пекорино) като вкус и качество еднакви ли са в България и Италия. И по какво може да се познае дали сиренето е "истинско", трябва ли да има подобен знак: http://eudirect-plovdiv.centerbg.org/wp-content/uploads/2016/06/ … D0%B5-300x300.png
Ако си го купиш от италиански магазин в Бг няма разлика, но ако го купиш от Лидъл, Кауфланд или метро, има разлика, и в аромат и вкус
Виж целия пост
# 529
Сетих се нещо важно- гледай къде е произведено, че в хипермаркетите е пълно с немски и румънски имитации, а те нямат нищо общо. И ако е зряло сирене гледай колко месеца, едно е 12, съвсем различно 36 например...
Виж целия пост
# 530
Сетих се нещо важно- гледай къде е произведено, че в хипермаркетите е пълно с немски и румънски имитации, а те нямат нищо общо. И ако е зряло сирене гледай колко месеца, едно е 12, съвсем различно 36 например...
Ще допълня и гръцко😁веднъж така се прецаках,но беше ок в лазанята
Виж целия пост
# 531
Какво беше сиренето? Само гръцка имитация не бях виждала...
Виж целия пост
# 532
Какво беше сиренето? Само гръцка имитация не бях виждала...
От метро го купихме, пармезан не помня името
Виж целия пост
# 533
Гърците имат много сирена, вероятно и повече от италианците. Имат едно твърдо, което стържат като пармезан за спагети и прочее, но не се казва пармезан, за да имитира. Има разлика във вкуса, но и не му е това целта.
Виж целия пост
# 534
Не съм го виждала, но ми стана интересно, много обичам зрели сирена. Как се казва? Иначе самото име пармезан значи че е имитация, пармиджано е, оригинала, грана падано е подобно и малко по-евтино...
Виж целия пост
# 535
Много въглехидратна ми се струва тази храна...паста,пици,ризото...
Виж целия пост
# 536
Не повече от нашата традиционна кухня. То и азиатската по тази логика е въглехидратна - паста, ориз, тестени. Да де, ама в крайна сметка никой не яде само това, а и зеленчуци, риба, месо, бобови и т.н.
Виж целия пост
# 537
Нелия, зле съм с имената и не го знам как се казва. Не съм ги виждала тук да ги продава. Самите гърци се смятат за братска нация с италианците и че кухнята им е обща, но аз не бих го потвърдила. Повечето им сирена са много солени и са повече като мезе. Има едно от Крит, което много обичам. Доста е скъпо знам, не толкова интензивно солено. Чудесно се съчетава да се яде с грозде или круша примерно. Това което ползват за спагети е като пармезана, но няма този типичен аромат и интензивен вкус. Иначе на цвят, консистенция и зрялост го докарва. Гърците купуват пармезан. Виждала съм да стържат на люспи върху салата с рукола.
Виж целия пост
# 538
Много въглехидратна ми се струва тази храна...паста,пици,ризото...
Аз напоследък чак открих пълнозърнестата паста и съм супер доволна. Мислех, че ще е гадна. Харесва ми, че си остава твърда, харесва ми и на вкус и колкото и да ям, не ми става тежко.
Виж целия пост
# 539
Повечето райони в Италия си имат собствени сирена и всички са различни на вкус. Цените им също. Понеже в България са внос, съответно и цената е доста по-висока. Аз тук купувам българско/да се разбира гръцко/ сирене на цена 13 евро:angry: Ама това е.
Пармезан от Парма ,а пекорино,съответно овче. И тук има много разновидности - прясно ,отлежало,много отлежало,което е доста по-соленичко и миризливо за мен. По принцип не ям пекорино,но съм опитвала,за да се ,веря,че не ми допадат.
На мен не всичка марки пълнозърнест паста ми допадат. Предпочитам тази от соя,или оризови спагети. Ммммммм!!!!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия