Тибетска гъба/кефир/кефирена гъба 4

  • 88 897
  • 671
# 30
UHT млеката са пастьоризирани при ултра висока температура (UHT) с цел да се удължи срокът им на годност.Но на практика това унищожава  всички полезни в-ва в млякото и се променя структурата на белтъка. Аз не бих ползвала UHT.
Виж целия пост
# 31

Повечето млека са UHT отстрани на кутията пише някъде Simple Smile

http://www.bg-mamma.com/?topic=161025
Виж целия пост
# 32
Не купувам uht. Ползвам верея
Виж целия пост
# 33
И аз не ползвам uht мляко за гъбата (то и на вкус е различно, но и как иначе, за да може с месеци да стои в шкафа). Ползвам на Лидл прясното мляко, това в кофички като киселото.
Виж целия пост
# 34
Това прясно мляко, което е пастьоризирано, какво сега, не става за кефир, така ли? Мойта гъбка си прави хубав кефир с такова мляко, газира си се, на балончета стои. Grinning Но ме озадачихте дали всъщност качеството е добро. Преди си го правех с домашно мляко, но в момента нямам тази възможност. Като цяло на вкуса още не мога да свикна, но си го пия или го хапвам за закуска с банан и семена, така не го усещам толкова.
Виж целия пост
# 35
Има пастьоризирани млека, които не са UTH.
Виж целия пост
# 36
Какво е UTH ?
Виж целия пост
# 37
Не помня от какво точно е съкращението (ултра ....), но това са млека, които могат с месеци да се съхраняват на рафта в магазина или в шкафа в къщи. Пастьоризирано на висока температура и нещо като стерилизираната зимнина (аз така си го обяснявам). Удобно е за съхранение, но, едно, че вкусът е по-различен, полезните свойства със сигурност не са същите.
Виж целия пост
# 38
Мери  Hug колко ми стана носталгично като ти видях аватара на профила  Heart Eyes

Здравейте

Въпросът ми е дали има голяма разлика от готов продукт за пиене, купен от магазина и домашно направен такъв? Няколко пъти си купувам вече готови кутии за пиене и ми харесва, но не ми се занимава да правя, да цапам, да се грижа за тая гъба. Дали купен такъв ми носи същите ползи, като домашния? Да добавя, че на кутията пише, че е направено със сурово мляко.
Виж целия пост
# 39
Има голяма разлика във вкуса на купения и домашен кефир. Купеният най-вероятно го правят с кефирна закваска на прах.Попадала съм на такава в някои англ. сайтове.
Виж целия пост
# 40
На вкус ми харесва купешкия, има вкус като айрян, нещо такова. Домашен съм пробвала само веднъж и то май не го бях доизкусорила много, та не ми беше много вкусно. Но въпроса ми е за ползите.
Виж целия пост
# 41
Аз бих заложила за ползите на домашния кефир.
Виж целия пост
# 42
А на мен не ми е вкусен нито домашен, нито купен, но го пия и се надявам да ме детоксикира.
Виж целия пост
# 43
На вкус ми харесва купешкия, има вкус като айрян, нещо такова. Домашен съм пробвала само веднъж и то май не го бях доизкусорила много, та не ми беше много вкусно. Но въпроса ми е за ползите.

Може ли да споделиш кой е купешкия, който си харесала? Аз още не съм го опитвала това чудо, та бих искала първо купешкия да видя какво представлява.

Въпроса за ползите - ако може някой да отговори...
Виж целия пост
# 44
Здравейте, момичета! И мен живо ме интересува какви са ползите от тази така хвалена храна! Предстои ми тепърва да имам такава гъба (майка ми ще ми даде) и чакам с нетърпение. С децата напоследък доста боледуваме и много ще се радвам ако успеем по този натурален начин да си укрепим здравето. Благодаря предварително!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия