Тибетска гъба/кефир/кефирена гъба 4

  • 90 107
  • 685
# 105
Здравейте
Споменаха ми преди няколко дни за тази гъба - големи ползи .
Та някой има ли възможност за съвсем малко - аз съм от Ямбол .
След като си произведох оцетна гъба и си имам в хладилника , искам да опитам и Тибетска Гъба .
Виж целия пост
# 106
Здравейте, да споделя опит- от различните млека се получава различен кефир.
Доволна съм от Маджаров, Верея и Бор Чвор биват, Равно поле не ми харесва,  пробвах едно мляко, което беше непастьоризирано, стана много бързо и много хубав кефир, но не смея да го ползвам много много.
Вие кое мляко ползвате?
Виж целия пост
# 107
домашно или ел би.
Виж целия пост
# 108
В началото ползвах предимно Верея. От много време купуваме (и за пиене, и за кефира) това от Лидл, което е в кофичките (като тези с кисело мляко има и прясно) - млякото е по-истинско и на вкус ми харесва повече от това в кутиите.

Когато имам слагам домашно, тогава става много маслен кефира. Понякога и от това в торбичка от Фантастико (като цяло се старая да купувам 'по-живо' мляко), в краен случай от UHT кутия, само, ако нямам друго мляко.
Виж целия пост
# 109
Аз ползвам само домашно, но първо го сварявам.
Последните дни е доста горещо у нас, и кефира става много бързо - от вечерта до сутринта и е готов.
Виж целия пост
# 110
Аз ползвам UHT защото се притеснявам да не се развали, но напоследък правя кефира за 5 дни в хладилника на най-топлото на вратата на 5 дни му сменям млякото и става чудесен кефир иначе ако е плота е много горещо а като стане кефира твърде бързо не ми харесва Simple Smile
Виж целия пост
# 111
Домашно ползвам, а когато нямам - ЕлБи.
Виж целия пост
# 112
Здравейте, някой дали има в повече гъба
Виж целия пост
# 113
Здравейте,търся спешно  кефирна гъба,моля ако някой има в по -вече ,ще му бъда много благодарна.
Виж целия пост
# 114
Здравейте мили мами,
ако някоя от вас има гъбка за подаряване, бих се радвала да ми я изпрати. Аз съм от Пловдив. Разходите за доставка ги поемам аз разбира се. Благодаря предварително!
Виж целия пост
# 115
Моята гъба от доста втеме прави кефира по-кисел. Заради топлото, правя кефир в хладилника по-опред на по-топлите рафтове и пак става за ден-два! Някакви идеи как да избегна това вкисване?
Виж целия пост
# 116
Хората се молят да им става по-бързо кефира, пък вие... 😄 Слагайте по-малко гъбки.
Виж целия пост
# 117
Здравейте! От Пловдив съм и много искам да имам тибетска гъба. Моля, който има да ми пише. Много се надявам да намеря някой тук, който да може да ми даде или изпрати. Благодаря предварително!
Виж целия пост
# 118
Имам гъба поне за двама души. Ако някой иска, да ми пише!  Grinning  По възможност от София, защото вече нямам в какво да пращам по куриер, всичките малки и средни бурканчета, които имах, заминаха нанякъде...Или ако имате идея в какво да я сблагам, за да пътува?
Виж целия пост
# 119
Аз си пазя разни бурканчета и кутийки от хранителни добавки, някои купуват стерилни контейнерчета от аптеката. А някой тук беше писал, че слага в тези торбичките с 'цип'.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия