Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Ню билдинг пропърти - мнения?

  • 256
  • 3
Здравейте,
В момента сме в процес на купуване на жилище в София и се спряхме на един нов комплекс в жк Малинова долина - Студентски град 4. Изпълнител е Ню билдинг Пропърти. Дали някой от вас е купувал жилище от тях? Надеждни ли са, изпълняват ли проекта си навреме и дали получават акт 16 построените от тях жилища? Ще се радвам, ако можете да споделите мнения за тази фирма. Благодаря ви!
Виж целия пост
# 1
Здравейте,
В момента сме в процес на купуване на жилище в София и се спряхме на един нов комплекс в жк Малинова долина - Студентски град 4. Изпълнител е Ню билдинг Пропърти. Дали някой от вас е купувал жилище от тях? Надеждни ли са, изпълняват ли проекта си навреме и дали получават акт 16 построените от тях жилища? Ще се радвам, ако можете да споделите мнения за тази фирма. Благодаря ви!

Здравейте,

Ние миналата година гледахме техни апартаменти точно в Малинова долина. Но ги "гледахме" в интернет. Когато потърсих контакт за тях, се свързах с една дама, която ми каза, че може да отида в офиса им, който бил в Ст. град. Грабнах се аз и отидох в някаква невзрачна постройка сред студентските общежития, която не е никак лесна за намиране.
Та, като почнах да говоря с въпросната госпожа, се почна: ма то тука едни 1000 Е да го изтеглим от продажба, 2000 Е, ако е с 2 спални, и то първоначално обявената цена била, ако е платено в брой, могло да се плати само на няколко вноски, трябвало иначе да си платя ДДС-то, щото тя не искала да го плаща. Вади някакви чертежи да ми доказва "достойнствата" на въпросния затворен комплекс, сякаш аз онзи ден архитектура съм завършила и само с архитектурни планове всеки ден боравя, че да разбера! Или може би разчиташе именно на това.
Изобщо, отношение "Вие к'во искате за тия пари" един вид. Щото явно 750 Е за квадрат са си мижави пари за нея.
Да не говорим, че тогава (април) каза, че ще са готови до септември с акт 16, сега гледам, че пише "Започва изграждането през март 2017", ама последната промяна на сайта е от 13.02.2018 г. ! https://newbuilding.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=22&id=a1169750 … amp;f4=&f11=2

От друга страна прочетох следното  във форума на Инвестор БГ
"НЕ КУПУВАЙТЕ АПАРТАМЕНТИ ОТ Ню Билдинг Пропърти ЕООД / New Building Property НЕ ЗАВЪРШВАТ СГРАДИТЕ В СРОК ОТ ЗАПОЧНАТИ 4 СГРАДИ В СОФИЯ НИТО ЕДНА ВСЕ ОЩЕ НЕ Е ЗАВЪРШЕНА. ЩЕ СИ ДАДЕТЕ ПАРИТЕ НАПРАЗНО. САМО МАНИПУЛИРАТ ХОРАТА ПЪРВАТА СГРАДА, КОЯТО ЗАПОЧНАХА В СТУДЕНТСКИ ГРАД ПОВЕЧЕ ОТ ДВЕ ГОДИНИ И ПОЛОВИНА НЕ МОГАТ ДА ЗАВЪРШАТ, А СГРАДАТА Е НИЩО И НИКАКВА. ДА НЕ ГОВОРИМ, ЧЕ СА ВЗЕЛИ ПАРИТЕ И НА ДРУГИ ТРИ СГРАДИ И НИТО ЕДНА ОТ ТРИТЕ НЕ ВЪРВИ. СТРОЯТ ДО МОМЕНТА, ДО КОГАТО ПРОДАДАТ АПАРТАМЕНТИТЕ И ПОСЛЕ ЗАПОЧВАТ НОВ ПРОЕКТ И ПОСЛЕ СПИРАТ ДА СТРОЯТ. БАЛОНА СЕ СПУКА ПРИ ТЯХ. ПРЕДПАЗВАЙТЕ СЕ НЕ КУПУВАЙТЕ ОТ ТЕЗИ!" https://forum.investor.bg/forum/%D0%BD%D0%B5%D0%B4%D0%B2%D0%B8%D … D0%BB%D0%B8/page2

[Аз лично се разграничавам от този коментар, тъй като сама не мога да потвърдя това, което господина твърди, но предвид в коя страна живеем, ми се вижда поне правдоподобно. Още повече, че наши приятели за малко да изгорят в подобна схема на "а днес - а утре акт 16" и накрая продадоха апартамента, за който имаха предварителен договор, на трето лице. След месеци перипетии им върнаха първоначалната вноска, все пак.]

Та, обратно на темата - иначе ми даде контакт на някаква нейна дружка, дето работела в банка, дето да съдействала за кредит с "хубава" лихва! Отидох и при въпросната препоръчана дружка, "хубавата" лихва се оказа над 6 %, нали!

В крайна сметка, загубих си половин ден в това упражнение, без изобщо уважаемата дори да благоволи да ми предложи поне да ме заведе дори да го видя този апартамент с иначе така неясна цена!

Честно казано, моето лично усещане бе, че е поредната схемаджийка, дето се прави на бизнесменка с чужди пари. Дори и да не е така (а аз не твърдя, че е така въобще, въпреки коментара по-горе), самото отношение ми бе напълно достатъчно да ме откаже. Не стига, че е в Малинова долина и няма почти никакъв читав транспорт до там, не стига че нито парно, нито газ до там, ами и неясна цена и отношение като че сякаш кафето ѝ сервирам, няма пари да ѝ давам!

Изобщо, българинът (и в частност - тя) има много и много да учи за това как се прави бизнес и какво стои зад термина "customer satisfaction". Но понеже голяма част от т.нар. бизнесмени по нашите геогр. ширини черпят бизнес практиките си от мутробарока през 90-те, нямат и желание да разгадават що е то customer satisfaction и има ли то почва у нас.

В заключение ще кажа, че не трябва да бързате и да се хвърляте на първия възможен вариант. От собствен опит Ви казвам, че да си намерите хубав апартамент на добри пари отнема време и добър брокер. Безплатен обяд няма. А и имайте предвид, че това, дето Ви се вижда евтино на пръв поглед, най-вероятно е схема. Точно затова и ние не се доверихме на "новото строителство" - то в много случаи си остава незавършено. Просто проучвайте предварително и от повече източници с кого си имате работа, защото мошениците в тая тъпа София са на всяка крачка и не са един и двама изгорелите. Споменах по-горе за моите приятели и техните перипетии.
Успех Simple Smile
Виж целия пост
# 2
Нито един техен блок няма Акт 16. Не знам защо хората се връзват да купуват апартаменти от тях.

Вие как сте си харесали апартамента? Виждали ли сте на живо къде се намира строежа? Насред нищото са, без път, без магазини, без абсолютно нищо. Най-близката автобусна спирка е на поне 15 минути пеша.
Виж целия пост
# 3
Изобщо не им се връзвайте на тези. Това е някаква схема, а мястото,на което се строи наистина е насред нищото, а и отгоре на всичкото там скоро улици няма да има.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1