Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Детски Невролог или Неонатолог специалист ХИЕ ?

  • 882
  • 4
Здравейте Мами,

Появихме се наскоро /нямаме месец още/ на белия свят с известни усложнения Хипоксично-исхемична енцефалопатия /ХИЕ/ задушаване по време на раждането поради увита пъпна връв. Вероятно  първа степен, но притесненията са сериозни.
Има ли Мама , която да е минала през подобен проблем ? Ако да моля да сподели какви са стъпките на действие ?
Това, което на нас ни казаха е да се прави редовна консултация с детски невролог. По този повод имате ли представа кои лекари невролози или може би неонатолози са с най-голям опит в тази насока ?
Виж целия пост
# 1
Как е сега бебчето?Моето дете се роди задушено поради нагълтване с околоплодни води,с тежка дихателна недостатъчност.Епикризата е три листа.Веднага беше поета от д-р Масларска в Токуда и 20 дни беше в кувиоз на кислородно дишане.
Сега имам страхотна,здрава 10 годишна дъщеря.
 Не знам какво точно му има на детенцето ти,но щом сте си вкъщи се успокой.Ако сте от София горещо ти препоръчвам д-р Масларска.Тя е неонатолог и невероятно усмихнат и добър човек и специалист!
Виж целия пост
# 2
Благодаря за отговора.
Сега сме на 2 седмици и малко. Изписаха ни преди 3 дни с кратки обяснения, че проблем няма...почти. Имаше омекотяване на състоянието на думи. Схемата беше след раждането 3 дни в кувьоз Около 10-ина дни със система. Предоставената информация беше недостатъчно, каза ни се  да има чести консултации с детски невролог и толкова.  Наблягаше се на това, че имало инфекция и това бил проблема поради загинал в третият месец близнак, а за ХИЕ почти нито дума , като взехме епикризата се оказа, че водещето в нея не е инфекцията а ХИЕ и след нея увреждане на централната нервна система. След това съпоставихме поведението в тези дни с първото ни дете и има огромна разлика. Непрекъснато стенене и ръмжене през 15 мин и пристягания , които отдавахме на колики докато не видяхме епикризата. След това Гугъл и стана сложно защото си представяме лошите варианти поради спестената информация.
Поради това искаме да направим консултация/изследвания с наистина добри специалисти.
Виж целия пост
# 3
Най важно е да сте спокойни и да не ровите мн из нета.
Ние така с моя съпруг бяхме в доста тежка ситуация за нищо от внушение. Дъщеря ми за почна да прави леки тикове около годинка беше , леко си замятваше главичката . Водихме я при доц. Пачева, ние сме от Пловдив . В крайна сметка се оказа че нищо и няма ,детето просто имитира това което вижда и чува ((имитираше баща си как хърка), а ние се разболяхме от мъка . Дъщеря ми е напълно здрава и всичко отшумя с времето.
Така, че моя съвет е да не се притеснявате . Първо направете среща с невролог .

Желая ви успех
Виж целия пост
# 4
Важно е да се проследят реакциите съответстващи за възрастта.За да сте по-спокойни направете консултация с детски невролог,който ще прецени ситуацията.Ръмженето и пристягането според мен са нормални за бебетата.Освен това всяко дете е различно.Не се тревожете излишно и е добре,както Ви е посъветвало момичето да не ровите в интернет.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия