Горчиви маслини - как да се подобри вкусът им?

  • 2 883
  • 4
Здравейте дами, може би темата ще прозвучи глупаво на повечето опитни домакини, но искам да помоля за съвет. Та...попаднах на маслини каламата с много силен, натрапчиво горчив вкус. Грехота е да ги изхвърля, а наистина не стават за ядене. Имате ли идеи как да премахна горчивината или как да ги приготвя, така че да се усеща по-малко, без да се развали цялото ядене?
Виж целия пост
# 1
Сложи ги в буркан и долей олио докато се   покрият. Освен, че маслините ще се оправят, олиото ще бъде чудесно за салати, с вкус почти като зехтин.
Виж целия пост
# 2
Това с олиото ( може и зехтин) го правя и аз, но освен това в бурканчето наситнявам лук и изцеждам лимон. Става наистина вкусен дресинг и маслините придобиват хубав вкус.
Виж целия пост
# 3
Аз ги изкисвам във вряла вода 24 часа, като я сменям постоянно, щом се сетя. Така също ги и обезсолявам. После им правя марина.
В случая с горчивата калмата, може да направиш маслинова паста, в която да добавиш зехтин, лимон, а дори и чушка.
Виж целия пост
# 4
Благодаря ви за полезните съвети, дами Flowers Cherry Blossom
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия