WAYA – истинският път към регулирано храносмилане

  • 15 010
  • 164
# 120
Жълтъкът на яйцето, мазните видове риби, гъби, някои млечни продукти и слънчевите лъчи. Това са източници на витамин Д.
Виж целия пост
# 121
Източници на витамин Д са-слънчевите лъчи,по-мазните риби,жълтък,млечни продукти
Виж целия пост
# 122
Витамин D има най-вече в мазни риби като сьомга, както и в рибеното масло, черен дроб, жълтъка на яйцата, слънчевите лъчи, сирене, мляко.
Виж целия пост
# 123
Хранителни източници на витамин D са рибеното масло, сьомга, скумрия, сардини, черен дроб и жълтък. Също така пълномасленото мляко, сирене и гъби.
Виж целия пост
# 124
Хранителни източници на витамин D са мазните риби (сьомга, тон, скумрия), черния дроб, яйчните жълтъци, гъбите (печурки, манатарки, шитаке), кравето масло и млечните продукти (прясно и кисело мляко, сирене, кашкавал).
Виж целия пост
# 125
Най-важните хранителни източници на витамин D са рибеното масло, мазните риби като сьомга, скумрия и сардини, черен дроб и жълтък.
Виж целия пост
# 126
По принцип вит. Д се синтезира най- добре от ултравиолетовите лъчи, но тук се отнася за хранителни вещества. Това са: мазни риби, като скумрия и сьомга, яйчен жълтък, говежди черен дроб, гъби, краве масло, мляко, тофу, както и различни хранителни добваки
Виж целия пост
# 127
Ами според мен Витамин D може да се приема чрез храна или хранителна добавка, но най-добрият начин за набавяне на здравословни количества, всъщност е чрез излагане на слънце.
Има и храни, които съдържат витамин D: Сьомга , Скумрия,Гъби, Масло от черен дроб на треска , Риба тон,Сардини, консервирани в масло,Черен дроб (телешко или говеждо), Яйчни жълтъци,Сирене.
Виж целия пост
# 128
С високо съдържание на витамин Д са следните храни: Мазни риби (риба тон, скумрия, роба тон и др.), яйца (жълтъците), черен дроб, някои видове гъби (печурка, шийтаке и др.), краве мляко и производните му млечни продукти и т.н.
Виж целия пост
# 129
 източници на витамин D са рибеното масло, мазните риби като сьомга, скумрия и сардини, черен дроб и жълтък.
Виж целия пост
# 130
Естествен източник на този витамин са рибите – сьомга, тон, скумрия, сардела, херинга, сардини, а също така хайвер, телешки дроб, мляко, сирене, жълтък, гъби.
Виж целия пост
# 131
 Източници на витамин D са рибеното масло, мазните риби като сьомга, скумрия и сардини, черен дроб и жълтък.
Виж целия пост
# 132
Витамин Д се съдържа в рибеното масло, яйцата, млякото, гъбите.
Виж целия пост
# 133
Най -важния източник от който можем да синтезираме Вит Д е слънцето. Но в зимните месеци витамина е в недостиг , затова трябва да си го набавим с хранителни добавки, храни или синтетични витамини. Например в рибата е добър източник на вид Д и трябва да присъства на трапезата ни поне 2 пъти в седмицата.
Виж целия пост
# 134
Витамин D можем да приемаме като хранителна добавка, да  си набавим  като консумираме риба – сьомга, тон, скумрия..., а също така хайвер, телешки дроб, мляко, сирене, жълтък, гъби.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия