За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 67 826
  • 742
# 135
трябва ми помощ за печене н свински ребърца. Досега винаги съм ги пекла с фолио и после запичам за малко. Сега искам да пробвам функцията пара на новата си печка. Трябва ли да слагам фолио?
Виж целия пост
# 136
ами то фолиото ги задушава, за да станат крехки, 
Парата евентуално ги овлажнява, но няма да ги задуши. Хлябовете и тестените стават  чудени с пара, за месото - не знам как ще ти е.
Виж целия пост
# 137
Замесих тесто по тази рецепта - http://www.cookwithasmile.com/домашна-пица-и-малко-инталианска-маги/ . Получи се чудесно, но от 5 топки ми останаха 3. Мога ли да ги използвам за нещо различно, или по-добре да го замразя?
Виж целия пост
# 138
Замесих тесто по тази рецепта - http://www.cookwithasmile.com/домашна-пица-и-малко-инталианска-маги/ . Получи се чудесно, но от 5 топки ми останаха 3. Мога ли да ги използвам за нещо различно, или по-добре да го замразя?

Авторката е написала, че може да се направи фокача и питка.  Peace
Виж целия пост
# 139
Така, блата ми(какаов) за торта се разпадна. Взех по- големите и здрави парчета и оформих дъното. Сега пека еклери, за да дам малко височина на тортата. С какъв крем да са? Мислех си да има контраст. Кафяв блат, бял крем, после бели еклери пълнени с шоколадов крем, кафяв блат и от горе бял крем. Но ММ ми зададе въпроса дали няма да се развали вкуса на тортата, ако се усеща олиото от еклерите....от друга страна, няма ли да стане много кичозна торта, ако има два крема, и два вида блат- какаов и еклеров....
Вие как мислите?
Виж целия пост
# 140
Здравейте, в една рецепта за торта на английски ми попадна следната съставка - shortening. Не бях чувала такова нещо, проверих и нещо като мазнина, но какъв тип мазнина точно? Отделно в съставките има масло... Въпросът ми е, с какво успешно може да се замени това нещо? Благодаря:hugs:Blush
Виж целия пост
# 141
Здравейте, в една рецепта за торта на английски ми попадна следната съставка - shortening. Не бях чувала такова нещо, проверих и нещо като мазнина, но какъв тип мазнина точно? Отделно в съставките има масло... Въпросът ми е, с какво успешно може да се замени това нещо? Благодаря:hugs:Blush

Използват я вместо масло или маргарин. Растителна мазнина за готвене и печене с 50% по-малко наситени мазнини, отколкото маслото. Обикновено се прави от соя, памучно семе или палмово масло. Това е 100% мазнина, за разлика от маслото, бутера, който има 80% млечна мазнина, плюс 18% вода и 1% до 2% млечни твърди вещества.
Виж целия пост
# 142
Здравейте, в една рецепта за торта на английски ми попадна следната съставка - shortening. Не бях чувала такова нещо, проверих и нещо като мазнина, но какъв тип мазнина точно? Отделно в съставките има масло... Въпросът ми е, с какво успешно може да се замени това нещо? Благодаря:hugs:Blush

Пише, че най-успешно се заменя със свинска мас. Ако е необходима 1 ч.ч. от въпросната мазнина, мас добавяш 1 ч.ч. без 2 с.л..  Peace
Виж целия пост
# 143
Така, блата ми(какаов) за торта се разпадна. Взех по- големите и здрави парчета и оформих дъното. Сега пека еклери, за да дам малко височина на тортата. С какъв крем да са? Мислех си да има контраст. Кафяв блат, бял крем, после бели еклери пълнени с шоколадов крем, кафяв блат и от горе бял крем. Но ММ ми зададе въпроса дали няма да се развали вкуса на тортата, ако се усеща олиото от еклерите....от друга страна, няма ли да стане много кичозна торта, ако има два крема, и два вида блат- какаов и еклеров....
Вие как мислите?

Аз скоро правих тази торта и стана УНИКАЛНААААА Simple Smile Супер си се ориентирала Simple Smile

http://lussisworldofartcraft.blogspot.bg/2017/09/chocolate-profiterole-cake.html
Виж целия пост
# 144
Здравейте, в една рецепта за торта на английски ми попадна следната съставка - shortening. Не бях чувала такова нещо, проверих и нещо като мазнина, но какъв тип мазнина точно? Отделно в съставките има масло... Въпросът ми е, с какво успешно може да се замени това нещо? Благодаря:hugs:Blush

Използват я вместо масло или маргарин. Растителна мазнина за готвене и печене с 50% по-малко наситени мазнини, отколкото маслото. Обикновено се прави от соя, памучно семе или палмово масло. Това е 100% мазнина, за разлика от маслото, бутера, който има 80% млечна мазнина, плюс 18% вода и 1% до 2% млечни твърди вещества.

По- скоро го превеждам като вид маргарин или масло и маргарин заедно. Има такива мазнини, те се съхраняват дълго време на студено.  Освен това те са хидрогенирани както маргарина, освен това този израз shortening много често е ползван при направата на френските кроасани, когато се поставя твърдата плочка масло върху тестото, защото започва точно да се скъсява тестото до кубче.  За мен бих го превела като маргарин и масло.
Виж целия пост
# 145
Здравейте, в една рецепта за торта на английски ми попадна следната съставка - shortening. Не бях чувала такова нещо, проверих и нещо като мазнина, но какъв тип мазнина точно? Отделно в съставките има масло... Въпросът ми е, с какво успешно може да се замени това нещо? Благодаря:hugs:Blush

Използват я вместо масло или маргарин. Растителна мазнина за готвене и печене с 50% по-малко наситени мазнини, отколкото маслото. Обикновено се прави от соя, памучно семе или палмово масло. Това е 100% мазнина, за разлика от маслото, бутера, който има 80% млечна мазнина, плюс 18% вода и 1% до 2% млечни твърди вещества.

По- скоро го превеждам като вид маргарин или масло и маргарин заедно. Има такива мазнини, те се съхраняват дълго време на студено.  Освен това те са хидрогенирани както маргарина, освен това този израз shortening много често е ползван при направата на френските кроасани, когато се поставя твърдата плочка масло върху тестото, защото започва точно да се скъсява тестото до кубче.  За мен бих го превела като маргарин и масло.

https://en.wikipedia.org/wiki/Shortening
Виж целия пост
# 146
Ако има от вас ползващи кокосово масло за готвене - интересува ме в хладилник ли го съхранявате или не?
Виж целия пост
# 147
Не, кокосовото масло си е добре извън хладилника, в буркан, на тъмно.
Виж целия пост
# 148
Аз лично в хладилника го държа.
Виж целия пост
# 149
Аз лично в хладилника го държа.
Не че нещо ще му стане, но не е необходимо. Държа го в шкаф на хладно.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия