Приготвяне на чай от сушени шипки

  • 4 070
  • 3
Здравейте, синът ми е на 8 месеца. Ще започна да предлагам попара и педиатърката ни препоръча да използвам чай от шипки. Как го приготвяте?
Виж целия пост
# 1
Шипките се запарват, но не с гореща вода, а с топла, до 60-70 градуса, над тази Т губят много от полезните си свойства.
Имайте предвид обаче, че шипките запичат. Не давайте всеки ден. Ако препоръката е заради Витамин Ц-то, то се съдържа в самия плод, всяко мачкане, рязане и т.н. го унищожава, а пък само водата от тях не съдържа кой знае какво количество.

В днешни дни, когато има такова огромно разнообразие от зърнени култури, много по-полезни от силно обработените хляб/сухар (просто едно време не е имало друго), съвсем спокойно можете да я пропуснете или поне редувате, така хем ще избегнете и запичането, хем ще давате разбообразна храна всеки ден, а всяка от тях има различни полезни свойства. Овесени ядки, пшенични, ръжени, елда, ечемични, кус кус, грис, спелта, мисове от тях...
Виж целия пост
# 2
Аз първоначално правех попарата с чай от лайка. После се усетих, че с шипков чай става по-вкусна. Ползвам обикновен пакетиран 100% шипка чай.
Виж целия пост
# 3
За толкова малко дете се запарват не повече от две шипчици.
Смачкват се или леко се нарязват и се заливат с водата, престояват така десетина минути и се прецеждат.Дава се по малко и не всеки ден, че наистина запичат.Аз на толкова малко дете не бих дала чай от шипки, но щом като педиатърката е препоръчала .
Иначе, пробвай с въвеждането на елда, моите много я харесаха и до ден днешен си искат да им правя различни неща с нея.Напълно подкрепям и се присъединявам към последното изречение от поста на Не се сърди човече.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия