Вегетарианска тема 10 - какво ще готвим днес

  • 71 128
  • 884
# 645
Ася, пробвай, може пък да се изненадаш колко добре може блендъра ти да ги надроби. Но не мога да разбера, каква е тази подправка?
Виж целия пост
# 646
Ася, пробвай, може пък да се изненадаш колко добре може блендъра ти да ги надроби. Но не мога да разбера, каква е тази подправка?


ето тази.


аз нямам блендер, имам само смути мейкър. а в него трябва да сложа вода, за да мели.
всъщност имам едно нещо дето трябва да е блендер, но не съм доволна как реже. освем да жертвам една част зеленчуци и да пробвам.
иначе преди я правихме с машинката за месо. доста работа беше, но всичко излизаше на еднакви парчета.
Виж целия пост
# 647
аха, то това е като кисела туршия май, или така звучи. Има едни резачки / рендета, те имат приставка която реже на много малки кубчета, и са супер, защото има и по големи приставки


аз имам подобно на това от снимката по горе, но друга марка. От както го имам, на ръка само праз лук & зеленолистни режа. Всичко друго минава през това "ренде". Много е удобно, спестява време, бързо се мие, лесно е.
Виж целия пост
# 648
неее, това не става кисело.
то е свръхсолено. затова се ползва като подправка.
на мен основно за магданоза ми трябва, защото той сушен или замразен не ми харесва, а го обожавам.

аз имам Вьорнер и не ми се купува и такова.... Stop

днес пълних чушки с ориз и елда.
съо правих тиква Хокайдо на парчета в зехтин, с няколко чери домата, салвия и козе сирене. разкош!
салата от сварено червено цвекло и ябълка
Виж целия пост
# 649
майка ми преди години правеше нарязан магданоз и сол и в хладилника в буркан.
Виж целия пост
# 650
Аз правя по рецепта на Пепчо подправка за зимата. Подобна на дадената по-горе, но по-богата. Ядем много зеленчуци и пестим солта. Зеленчуковата подправка я замразяваме и после режем и слагаме във всичко почти. Много по-вкусно става.
Виж целия пост
# 651
Аз правя по рецепта на Пепчо подправка за зимата. Подобна на дадената по-горе, но по-богата. Ядем много зеленчуци и пестим солта. Зеленчуковата подправка я замразяваме и после режем и слагаме във всичко почти. Много по-вкусно става.

Ще споделиш ли рецептата?
Виж целия пост
# 652
Чешка супа Копровка,ориз със зеленчуци и крем от рожков и кокосово брашно.
Виж целия пост
# 653
При нас днес ще бъде паста с жълти доматчета и моцарела. Само се чудя дали да сложа босилек.

За утре къри леща с тофу.
Виж целия пост
# 654
Аз правя по рецепта на Пепчо подправка за зимата. Подобна на дадената по-горе, но по-богата.

аз имам само 2 чекмеджета фризер и няма как да заразявам, затова искам да я правя със сол.
кажи ти какво слагаш в тази подправка.

вчера откъснах 2 пъпеша, защото растението вече беше изсъхнало.
вътре са оранжеви, пускат много сок, но нямат грам сладост.
какво да го правя този пъпеш?... newsm78
на нищо няма вкус Whistling

имам кейл, малко зелен фасул и тиква.
трябва да измисля нещо за вечеря  Mr. Green
бих направила къри, но напоследък ги го ям сама.

вчера направих картофи соте с попарения зелен фасул и малко зелении. добре се прие.
освен да ги направя зеленчуците на фритата с разни сирена вътре. newsm78
Виж целия пост
# 655
Вчера печени домати и чушки. Има и за днес.
Правих консерва домати. Няколко литра замразих във фризера суров доматен сок. Никога не бях правила,но вчера бях толкова изморена,че реших да пробвам.
Моят кейл го ядат охлюви. Едвам успявам да обера малко листа и да си направя чипс. Ще видя дали имам някакъв препарат. Има толкова трева, а те на моето зеле се нахвърлят! Е,това е сигнал за война.
Правих и една доста люта лютика, с люти чушки. Мм много я харесва. А и аз също не отказвам.
Виж целия пост
# 656

Моят кейл го ядат охлюви.


насипи кафе на прах около растенията долу.
ползвано вече, да не започнеш да ръсиш от пакета  Simple Smile
Виж целия пост
# 657
Аз правя по рецепта на Пепчо подправка за зимата. Подобна на дадената по-горе, но по-богата.

аз имам само 2 чекмеджета фризер и няма как да заразявам, затова искам да я правя със сол.
кажи ти какво слагаш в тази подправка.

вчера откъснах 2 пъпеша, защото растението вече беше изсъхнало.
вътре са оранжеви, пускат много сок, но нямат грам сладост.
какво да го правя този пъпеш?... newsm78
на нищо няма вкус Whistling

имам кейл, малко зелен фасул и тиква.
трябва да измисля нещо за вечеря  Mr. Green
бих направила къри, но напоследък ги го ям сама.

вчера направих картофи соте с попарения зелен фасул и малко зелении. добре се прие.
освен да ги направя зеленчуците на фритата с разни сирена вътре. newsm78
Това е оригинала, но аз не го спазвам дословно.
https://pep-4o.blogspot.com/2010/09/blog-post_05.html

Слагам магданоз, кервиз глави и листа, моркови, зелени и червени чушки. Предполагам и пащърнак няма да е лошо, но ме го познаваме много. В тазгодишното може и да добавим. ХИч да нямаш идея какво да готвиш, обелваш два картофа, малко фиде, подправка и става супер. Наистина е “ на всяка манджа мерудия”. Във всичко може да се добавя, става много вкусно и пести време.
Виж целия пост
# 658
Аз правя по рецепта на Пепчо подправка за зимата. Подобна на дадената по-горе, но по-богата.

Скрит текст:
аз имам само 2 чекмеджета фризер и няма как да заразявам, затова искам да я правя със сол.
кажи ти какво слагаш в тази подправка.
вчера откъснах 2 пъпеша, защото растението вече беше изсъхнало.
вътре са оранжеви, пускат много сок, но нямат грам сладост.
какво да го правя този пъпеш?... newsm78
на нищо няма вкус Whistling

Скрит текст:
имам кейл, малко зелен фасул и тиква.
трябва да измисля нещо за вечеря  Mr. Green
бих направила къри, но напоследък ги го ям сама.

вчера направих картофи соте с попарения зелен фасул и малко зелении. добре се прие.
освен да ги направя зеленчуците на фритата с разни сирена вътре. newsm78
На смути,сладолед или плодова салата?
Виж целия пост
# 659
сладоледена пъпешова торта може да се опиташ да направиш с безвкусните пъпеши, Ася. с банани за подслаждане или блендирани фурми и някакво по-неутрален тахан (бадемов, от кашу)
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия