Вегетарианска тема 10 - какво ще готвим днес

  • 71 123
  • 884
# 870
хигиената е повече от важна за ферментиралите продукти. големи бели могат да станат с мръсни съдове. дано да успееш хубаво да го изчистиш този капак Simple Smile


той капакът не е бил в килера...
сега ще мия съда....

аз този път нарязах листата, настъргах морковите и ги смесих с подправката и слагах ред листа, ред моркови.
не ми се занимаваше листо по листо да мажа....
Виж целия пост
# 871
И аз имам зеле от нашата градина само от листа, без оформена вътрешна част. Но реших, че не става за нищо и не съм го брала. Ако до събота е ок, ще го обера. Не че е кой знае колко, но не е пръскано с нищо.
Виж целия пост
# 872
кимчито си стартира ферментацията и е вече в хладилника да се успокои на хладно

днес ще е нещо пак набързо - хумус, намазан върху питки лаваш и пълнени със зеленчуци, каквито се намерят в хладилника (сушени домати, печен кафиол, домат, може би и нещо зелено листно ще взема)
Виж целия пост
# 873
и аз опитах моето кимчи: аз харесвам повече бялата част, тези листа са малко жилави. Whistling
мъжът ми отказа да го яде.
за мен има сега един огромен буркан  Joy

вчера започнах да правя mostarda montovana (дюли със синап), прави се 4 дена, но аз ще скъся процедурата, че в петък искам да го подарявам.
дано стане.

вчера сложих зелето, имах и няколко малки глави зеле, колкото дюля големи, сложих и тях, също 2 моркова (по 400-500гр. всеки  Crazy).
затиснах с чиния.
опуках и люти чушки и ги сложих в буркан с маданоз, чесън, сол, оцет и олио.
след ден-два ще са готови  Mr. Green

вчера правих катми от елда и нахут, ядахме ги с лещена намазка - много добре стана. отделно салата от зеле с майонеза и чесън.

днес ще правя червено зеле, имам и руска салата (без салама де...)
за детето картофи огретен, защото не вярвам да яде руската салата.  Crossing Arms
Виж целия пост
# 874
Ася, браво за наложените туршии. Ще има да си хрупкаш вкусни и полезни неща Simple Smile

И майка ми беше правила горчицата с плодове, но не съм сигурна за рецептата. Аз много я харесвам на сирена, макар че класиката е да се залива месо с нея.

Днес пътуваме, но ми остана една салата от рукола и спанак. Направих с нея доста солено песто с тахан от кашу и зехтин. Дано да издържи до неделя в хладилника, когато се прибираме късно и няма да има време за нищо друго. Долях доволно зехтин, за да "затапи" пестото.
Виж целия пост
# 875
От мен една баница и гъби със зеленчуци от вчера. Днес може би ще пека боб на фурна, но не се знае дали ще ми стигне желанието два дни под ред да готвя.

Ася  Hug шапка ти свалям за времето и желанието да готвиш и приготвяш толкова много неща! Браво  bouquet
Виж целия пост
# 876
Леща с много зеленчуци, паста от елда с доматено-тикевен сос на запеканка, днес ще правя яйца в къри сос. Правих и курабийки с крем-фреш по принуда, че имаше един спешен. Много приятно за работа тесто се получи, най-вероятно такова ще направя на детето тази година да точи и изрязва с формички.

Шипковото вино ферментира. Сега отлежава прецедено в хладилника. Шипките ги залях пак с вода и захар. На вкус не се познава, че е от шипки, поне аз не бих познала. Алкохол има някакъв, но не много. Дано поне витамини има. Laughing

BiankaD,
Скрит текст:
Нямаше много тикви за опитване на изложението – няколко нарязани сурови (аз тях опитах; усещаше се разликата във вкуса) и няколко сготвени, но бяха със захар и канела и не ги опитах.
Иначе имаше ужасно много сортове тикви... повечето само на изложба, но и не малко сортове за продан (20-30 може би). Ние си купихме 6-7 различни тикви, повече не можехме да носим. Laughing





Виж целия пост
# 877
Вчера закупих шарен фасул пресен. Не бях готвила такъв досега. Днес съм цял ден навън и ще го ядем за вечеря. Но поне няма да съм на педал като се върна у дома, а само ще приготвя масата и ще поднеса храната.
 
Виж целия пост
# 878
Bianka, търсих в блога ти рецепта за пестил без захар, но не успях да намеря
Би ли ми пуснала линк, моля!
-----
Видях в нета рецепта за чипс от harzer käse и днес правих-усмърдях си къщата на войнишки партенки
Ядва се, но за моя вкус е солено, иначе много го харесвам в сосове и разни запеканки
Скрит текст:
Виж целия пост
# 879
Имам една извара която трябва да оползотворя. Дайте моля идеи за сладки/сладкиш/кекс/мъфини с извара и шоколад/какао.
Виж целия пост
# 880
Днес правих фузили със зеленчуци ( задушени патладжан, праз, настъргани моркови и тиквичка, домати, сол и олио) .
Виж целия пост
# 881
тиквите са много свежи!!!

Вaby, да ти кажа, аз доста бързо действам в кухнята и не се мотам много. чак толкова време не ми отнема.

вчера към червеното зеле направих хлебни кнедли и сос от сметана и кладница.

matze, и аз ги харесвам тези крекери, но смрадта наистина е покъртителна.
това сирене го ядем наложено (handkäs mit musik), но и разтиопено го тачим.
аз го слагам върху омлет и затварям на две омлета, така не смърди толкова. на пица или фламкухен също е вкусно.
правила съм и топчета от това сирене и полента, слагах и някакви подправки, също добре станаха. Peace
Виж целия пост
# 882
За днес правих банички с ориз. Само сварен ориз и зехтин. Тия дни все навън се налага да се храня. Не ми харесва много, но нямам време да се прибирам в къщи.
За десерт пасирах малко плодове с вода. Имах изостанали оттук оттам по едно плодче и реших да ги оползотворя по някакъв начин.
Виж целия пост
# 883
Моля, пуснете нова тема.
Виж целия пост
# 884
нова тема
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия