Вегетарианска тема 10 - какво ще готвим днес

  • 71 134
  • 884
# 165
при нас днес ще е първият урок по пиано на дребчо и мисля по повода да не готвя, а да излезнем навън, за да го отпразнуваме Simple Smile

иначе за събота и неделя мисля да наблегна на зелените неща - лапад с ориз и малко сушени манатарки за аромат, копривена супа с кисело мляко и орехи и много зелени салати Simple Smile
Виж целия пост
# 166
крем супа от аспержи  (детето яде дори и след като му казах, че е с аспержи  Whistling)
пържени тиквички със сос от заквасена сметана и зелени треволяци/подправки
аспержи на тиган с паста
мекици
пица (за нас low carb  с купено тесто, за детето - пълнозърнеста)
сладолед от замразен банан
кюфтета от червено цвекло и просо

за утре нямам планове, трябва да напазарувам първо  Whistling
Виж целия пост
# 167
днес и при нас са зеленчукови кюфтета на фурна - елдени със спанак и зелена салата с краставици и репички

нищо особено не съм правила тези дни. стана топло и се радваме на зеленината навън Simple Smile
Виж целия пост
# 168
При нас едно зеле от местен произход, с едни огромни листа,но се оказа много вкусно. За първи път го ям. А и фаве пресни в тиган. Ометох половината,докато ги вадех от шушулките.
За вечеря мисля да наблегнем на салата. Купих три вида марули на пазара - канаста, романа, каталония. Тази последната е една такава рошава,но е хрупкава и вкусна.
Виж целия пост
# 169
Таратор, яйца на очи със заливка от лук основно с подправки, млечна баница (този път я пекох под похлупак и за пръв път не ми спадна след като се надигна, стана с 50% по дебела от първоначалната си дебелина).
Виж целия пост
# 170
Имам едни кори,не се бях сетила за млечна баница. Още утре ще пробвам!!!
Виж целия пост
# 171
danilu, аз този път за подсладител сложих агаве, не знам дали това имаше нещо общо с дебелината и. За пръв път слагам агаве, преди само мед или мешано малко захар и мед.
Виж целия пост
# 172
пица за детето
запечени кореноплодни
песто от листа на глухарче, седмолистник и листа от репички
таратор
изпеках и патладжани за кьопоолу (много върви у нас  Whistling)
Виж целия пост
# 173
Ася, как го правиш това песто точно? И дали би станало от френски спанак? (киселек мисля се казва на български)
Виж целия пост
# 174
листата бяха 1:1 горе долу. измих, подсуших леко, наситних.
 слагам орехи, слънч. семки, олио (рапица), сол и шайба био лимон с кората (много приятен аромат продава) и с пасатора пасирам. после добавям зехтин, ако е гъсто (при миксирането зехтинът става горчив и затова го слагам после). слагам в бурканчета със слой олио отгоре.
понякога слагам и чесън, но при нас се яде и на обед, та не го сложих.

що да не стане с киселец, аз слагам каквото имам под ръка.
Виж целия пост
# 175
Благодаря.  bouquet Ще взема да пробвам, но имам само бадеми и фъстъци, а утре няма да имам време да мина през магазина.
Виж целия пост
# 176
При мен захладня и си поискаха палачинки за закуска.Бананови.
За обяд имам салата и оризови спагети.
За вечеря ще са зеленчуци и омлет.Поне така си мисля.
Виж целия пост
# 177
Благодаря.  bouquet Ще взема да пробвам, но имам само бадеми и фъстъци, а утре няма да имам време да мина през магазина.

с бадеми също става добре, но не толкова ароматно като с орехи. Peace

Виж целия пост
# 178
при нас на детската площадка бяха нацъфтели много глухарчета и преди няколко дена с детето набрахме една купа. от тях със захар направих "мед". вчера го дегустирах: има си аромат на мед, само не е толкова сладък, защото аз спестих доста захар и сложих хуск за сгъстяване  hahaha
ядах го с изварени бухтички.

детето каза, че има вкус на мед, но не му е вкусно (т.е. липсваше му захарта  ooooh!)

днес направих на мъжа ми смути с кейл на прах. опита една лъжица и го остави.
мирише доста натрапчиво... чудя се какво да го правя сега този прах?... newsm78

вчера крем супа от аспержи. днес нещо с аспержи  Mr. Green
около нас на полето само аспержи растат и сега им е сезона.
Виж целия пост
# 179
Ася пестото се опитах да го направя, но не ми се получи много добре, явно блендъра е проблема, Аз го чакам вече толкова време да се скапе, че да го сменя, но той си бръмчи и за сега не ми се да взимам още един.

Прах от кейл, в някакви сладкиши като правиш по малко или в смути но пак по много малко слагаш, може и в палачинки.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия