Вегетарианска тема 10 - какво ще готвим днес

  • 71 112
  • 884
# 855
Може ли да дадете изпитана рецепта за суши? Децата много харесват и до сега само навън сме яли, но е време да се пробваме и у дома. Нещо по специално има ли което трябва да се внимава с правенето на суши?
Слагат захар в ориза за да лепне.
Виж целия пост
# 856
Може ли да дадете изпитана рецепта за суши? Децата много харесват и до сега само навън сме яли, но е време да се пробваме и у дома. Нещо по специално има ли което трябва да се внимава с правенето на суши?
Слагат захар в ориза за да лепне.

    Това за първи път го чувам. С две приятелки японки и сума ти суши покрай тях - никога не са използвали захар.

Пенкейкс със сладки картофи и мед.
Млечна салата.
Кюфтета от киноа, спанак и кейл.
Яйчена салата с праз, горчица, много лимон и зехтин.
Виж целия пост
# 857
https://Сосът за ориз за суши го правя 2 супени лъжици оризов оцет, 1 бяла захар, 1/2 сол на слаб огън, колкото да се разтопят кристалчетата  
Виж целия пост
# 858
Може ли да дадете изпитана рецепта за суши? Децата много харесват и до сега само навън сме яли, но е време да се пробваме и у дома. Нещо по специално има ли което трябва да се внимава с правенето на суши?
Слагат захар в ориза за да лепне.

    Това за първи път го чувам. С две приятелки японки и сума ти суши покрай тях - никога не са използвали захар.

Пенкейкс със сладки картофи и мед.
Млечна салата.
Кюфтета от киноа, спанак и кейл.
Яйчена салата с праз, горчица, много лимон и зехтин.

Двама майстори на суши но българи познавам, едини и в момента го работи и двамата го казват. Моя опит за суши е неуспешен и едва ли ще повторя. Та японките може и да не слагат, Ама в България или по заведенията се слага.
Виж целия пост
# 859
Много странно за сушито....бях написала, че правя вкъщи суши,  а сега не  виждам  публикацията....изчезнала е някак си.
Та исках да споделя, че съм правела с всякакъв бял ориз, а също и с киноа и винаги е ставало много сполучливо. Захар никога не съм добавяла.
Виж целия пост
# 860
 Възможно е. Не споря. Тук използват техни си специални сосове, в които е възможно да има захар. Но все пак живея на място, където оригинални азиатски сосове и храни не са проблем да бъдат намерени. Здраве да е, аз обожавам суши, а и синът ми също.
Виж целия пост
# 861
вчера правих туршия с оцет, днес ще правя кимчито.
също имаше салата сoleslaw.
днес смятам да правя японски пици, паста с бял сос (бешамел със сирена), яйца по панагюрски.

сушито винаги го правя със захар, после не се усеща въобще. Peace
Виж целия пост
# 862
Сложих и аз кимчи. За първи път не добавям вода. Дали ще стане?
Печена тиква
Къри леща
Печен карфиол
Хумус  
Мъфини със стафиди
Доматена салата с мини моцарели
Виж целия пост
# 863
Мини щрудели.
Филии с масло и ягодово сладко.
Червена леща с праз.
Салати - много моркови и малко червено и зелено зеле; яйчена с праз и горчица; зелена с авокадо; доматена с овче сирене и тиквени семки; млечна с пресни краставици.
Виж целия пост
# 864
Хляб от пет съставки.                                      ( елда,ориз,киноа,просо,ръж) за закуска с фъстъчено масло.
Вчера грах с доматен сос.
Гъбени шницели и ориз с гъби порчини.
Виж целия пост
# 865
Сложих и аз кимчи. За първи път не добавям вода. Дали ще стане?


aз вода не слагам. Peace

ориз със зеле
сладкиш с ябълки и тиква (безглутенов, добре стана Flutter)
безгл. хляб с морков (вече свърши  Crazy)
вчера готви свеки  Whistling

обърках се и си купих silken tofu и ми е малко гадно на консистенция. Rolling Eyes
смятам да го направя на някаква разядка.
планиран е чипс от кейл, пуканки, леща.
Виж целия пост
# 866
мекото тофу е хубаво за шоколадов мус, ползвам го и за плънка на баници или пайове по време на пости

достраша ме и сложих вода на кимчито. почти не се отцеди саламура от зелето през нощта. неприятното е, че на вкус си става повече като туршия, но пък после си имам да посръбвам полезнобацилна люта и ароматна саламура.
Виж целия пост
# 867
Вчера запеканка с картофи, патладжан и заливка от елдено брашно с яйца и мляко.
Млечна салата с краставици и орехи.
Днес крем супа от морков, грах, лук, картоф и копър. Хляб с маслини.
Виж целия пост
# 868


достраша ме и сложих вода на кимчито. почти не се отцеди саламура от зелето през нощта.

моето зеле е само със зелена част, защото е от градината и не успя да оформи затворена част, т.е. изглежда като салата.
въпреки всичко не съм слагала вода, и доста натъпках буркана, че сега чак саламурата излиза  Sick
та явно стига течността.
аз полазвам готова подправка за кимчи (суха), става по-близо до оригинала, отколкото когато аз забърквам нещо.
ти какво слагаш?

забравих да се похваля, че свеки имаше съд за ферментиране, доста голям, поне 20л., ако не и повече  Mr. Green
няма капак, но тя ми даде една дървена окръжност за отгоре. сега трябва да го хигиенизирам, защото е стоял година наред в килера  Whistling

мога ли да сложа цели глави зеле и моркови заедно, като искам зелето за сарми?
Виж целия пост
# 869
хигиената е повече от важна за ферментиралите продукти. големи бели могат да станат с мръсни съдове. дано да успееш хубаво да го изчистиш този капак Simple Smile

пастата за кимчито я правя от сол, захар, чесън, джинджифил и лют червен пипер. мажа листата, но като гледам корейчетата как я правят май слагат доста повече от мен и всяко листенце е доволно омазано. този път промяната при мен беше, че след осоляването на листата ги измих. абе реших да следвам препоръките, намерени в интернет, а не това, което знам че работит въз основа на опита ми от миналата година.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия