Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 10

  • 117 307
  • 737

Ежедневните ни кулинарни вдъхновения
- снимки и коментари!


"Тема за всеки, който иска да покаже, разкаже и коментира.
Нека да имаме свободата да покажем ежедневното ни меню в снимки и коментари.
Да можем свободно да изкажеме мнението си за видяното - да похвалиме,
да критикуваме, да попитаме.
Моля само за едно - нека няма злобнички подмятания и хапливи забележки! "
 
СТАРИ ТЕМИ

1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8 , 9 


Виж целия пост
# 1
Днешната ни закуска - гофрети
Виж целия пост
# 2
Simple Smile баничката ми увисна в предишната тема. но няма да я местя Simple Smile
Благодаря за темата, Сем. Simple Smile
Виж целия пост
# 3

sem22bouquet

Аз се записвам с още сурАвия гИвеч, че да не търся темичката. Simple Smile

Виж целия пост
# 4
St. Dobri, видях ти разкошната баница и направо усетих аромата. Ще покажеш и гъбената, нали?
И на Labrex флана видях... Ама не знам защо само Marcheva черпиш... ми, тя си го може и си го прави и си се черпи Grinning
Сега сериозно: харесва ми как изглежда (обичам всичко крем- карамелесто), нооо ми е мн. сложно за приготвяне. Падам си по нещата, които почти сами се приготвят Blush

Sem, благодаря за новата темичка.
Хайде, давайте, творете, гответе, снимайте, споделяйте! Невероятни сте всички! 😘

Днес панирах- кашкавалчета, сиренца, чушчици




Скрит текст:
като си преглеждах снимката изведнъж ми светна защо не ми харесва- чиниите ми са прозрачни...
Виж целия пост
# 5
Благодаря за темата, Сем!

И аз сурово пускам, че се мотах с кондензираното мляко и патладжана.

Скрит текст:







Виж целия пост
# 6
слагам лигавника, хващам вилиците и .... чакам да станат готови гИвеча и онези пилешките крилца с картофките.

докато чакам придърпвам патладжана.
що толкова го обичам?
Виж целия пост
# 7
Благодаря за темата!
У дома вкусна пилешка супа с много магданоз и лимонов сок!
Виж целия пост
# 8
Мерси за новата тема!

Кюфтета яхния

Виж целия пост
# 9
Скрит текст:
St. Dobri, видях ти разкошната баница и направо усетих аромата. Ще покажеш и гъбената, нали?
И на Labrex флана видях... Ама не знам защо само Marcheva черпиш... ми, тя си го може и си го прави и си се черпи Grinning
Сега сериозно: харесва ми как изглежда (обичам всичко крем- карамелесто), нооо ми е мн. сложно за приготвяне. Падам си по нещата, които почти сами се приготвят Blush

Скрит текст:
Sem, благодаря за новата темичка.
Хайде, давайте, творете, гответе, снимайте, споделяйте! Невероятни сте всички! 😘

Днес панирах- кашкавалчета, сиренца, чушчици




Скрит текст:
като си преглеждах снимката изведнъж ми светна защо не ми харесва- чиниите ми са прозрачни...

AnyHr, ти просто няма как да си представиш колко е елементарен за направа, докато не го забъркаш. Забърква се в буквалния смисъл за нула време. Marcheva е написала как се приготвя, аз направих карамела на газ, бързо стана, и го изсипах в йената. Ако беше тавичка, направо в нея щях да го спретна. После бухнах яйцата в една купа, млякото, кафето (то ме позабави, че го изстудявах) и кондензираното мляко. Разбих набързо с миксер и изсипах върху карамела. Сложих го да се пече и загрях, че ванилия не съм сложила, та набързо ливнах от шишенцето и поразбърках. И кърпа не сложих (боже, дано Marcheva не ме прочете, че....... bash)Настроих на 60 мин печката и се курдисах на компа. Като минаха, уж беше наред с шишчето, но реших още 7-8 да постои, после изключих фурната и там го заминах. Правих го след 24 ч., по нощите. И днес домашните ми любимци имаха много приятна изненада, наистина е много вкусен фланът, само дето ни идва малко, ще трябва поне двойна доза да пека. Simple Smile Иначе народът цъка, облизва се и за още пита.  Heart Eyes Peace
Виж целия пост
# 10
Ето и една лесна, но много вкусна и хранителна закуска от мен Simple Smile



Рецептата е за два сандвича, идеални за двама души:

1 вокадо
3 яйца
зелен лук
горчица
бекон или прошуто - тънко нарязано (по желание)
пресен бейби спанак - може и всякакъв микс от зелени салата
1 лимон

Първо в купа намачквате, с вилица, авокадото (НЕ ПАСИРАЙТЕ), към него добавяте ситно накълцани 1 твърдо сварено яйце, ситно нарязан зелен лук (около 1 супена лъжица или повече, ако ви е по-вкусно), чаена лъжичка горчица, сол, черен пипер и прясно изцеден лимонов сок.

Препичате 2 филийки (4 за двете порции). Върху първата слагате спанака, от горе нанасяте половината от сместа с авокадото.

В тиган изпържвате останалите две яйца на очи, като преди това в същия тиган запичате прошутото или бекона до хрупкаво.

Поставяте прошутото върху сместа от авокадото на сандвича, отгоре слагане яйцето и поставяте и горната филийка.

Може да сервирате с нарязан леко посолен (по желание) домат и чаша портокалов сок.

Да ви е сладко Simple Smile
Виж целия пост
# 11
Честит празник!
От мен : гювеч


крем Брюле



 и  едни отдавна изядени шоколадови целувки.


Приятни почивни дни!
Виж целия пост
# 12
Леле, Митонела, как ми се прияде гювеч и крем брюле, и целувките няма да върна. Heart Eyes При всички е толкова вкусно, а уж не съм гладна. Joy
Сем, благодаря за темата!
Аз готвя зрял боб, че отдавна не съм правила, едни гъби чакат да ги напълня и пека, снимка нямам.
Виж целия пост
# 13
Картофи на фурна



Курабии

Виж целия пост
# 14

Тиквички с яйца и сирене.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия