Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Къде остана справедливостта?

  • 65 570
  • 1 662

Чета новините днес и си мисля - къде остана справедливостта? Как е възможно това да се случва?
Доктор Димитров, нач. на рентгеновото отделение на болницата в Пловдив го грозят до 20 г. затвор за убийството на тая отрепка. Влязъл да краде в къщата му, доктора защитил семейството си, отърва обществото от тая отрепка и същото това общество сега ще го накаже за смелата му постъпка.
Според мен освен писаните закони има понятия като чест и достойнство на един човек. Доктора е за медал, не за затвор. Ако наистина го затворят, да им п*кая на законите, които вкарват в затвора един достоен мъж, защитил живота на семейството си и своя и отървал обществото от един неспасяем престъпник. Направо не знам какво да кажа....
Виж целия пост
# 1
БолницаТА в Пловдив не е само една. На тази конкретно името и е "Пловдив". Колкото до лекаря - нищо лошо не мога да кажа за него, не го познавам, крадецът си е крадец, но искам да напомня, че много се рева за Опиц (когото впрочем осъдиха под минимума), а той според мен не изглеждаше цвете за мирисане, сори.
За лекаря, повтарям, нищо не мога да кажа, за случката - също. Убийството си е убийство, това, че убитият е леке, не го прави неубийство.
Виж целия пост
# 2
БолницаТА в Пловдив не е само една. Колкото до лекаря - нищо лошо не мога да кажа за него, не го познавам, крадецът си е крадец, но искам да напомня, че много се рева за Опиц (когото впрочем осъдиха под минимума), а той според мен също не изглеждаше цвете за мирисане, сори.
За лекаря, повтарям, нищо не мога да кажа, за случката - също. Убийството си е убийство, това, че убитият е леке, не го прави неубийство.
Ако това леке, влезе у вас да краде, друга песен ще запееш ми се струва. Какво - ще го посрещнеш с хляб и сол ли? Ще му благодариш, че избрал твоя дом да обере този път? Ще му сервираш чай да се стопли, че навън е зима, студено е?
Виж целия пост
# 3
Аха, те вариантите са само два - гоня го с пистолет като Опиц, докато вече бяга, и го посрещам с хляб и сол.
Ако е станало, докато оня е размахвал към него нож, това е неизбежна отбрана; задържането вероятно ще е за кратко. Ако е като случката с Опиц - сори, ама засега нямаме право да чистим самосиндикално държавата от крадци.
Виж целия пост
# 4
Аха, те вариантите са само два - гоня го с пистолет като Опиц, докато вече бяга, и го посрещам с хляб и сол.
Има и трети вариант - свиваш се в някой ъгъл и се молиш крадеца да обере къщата ти и да си замине по живо и здраво и да не те изнасили примерно.
Виж целия пост
# 5
Хайде да не се тръшкаме за неродения Иванчо. Simple Smile
В съда работят ерудирани и умни хора, доктора няма да получи нищо сериозно като присъда. Но законът си е закон и процедурата трябва да се спази. В България не се толерира убийството дори и при самозащита в собствения дом, за да не се окаже че са изклани купища поканени гости Wink Балканци сме - лесно кипваме, добра престъпност имаме.

Факта, че е разпитан и пуснат трябва да ви говори, че никой не планира да го наказва ...
Виж целия пост
# 6
Пуснат ли е? Защото аз четох някъде из новинарските сайтове, че е задържан и ще искат мярка неотклонение.
Виж целия пост
# 7
Може да не ми е съвсем коректна информацията, но понякога задържането е и за доброто на извършителя ... Убитият също има близки, които са афектирани.
Виж целия пост
# 8
Мое мнение е, че при влизане в дома ти насилствено, трябва да имаш право на самозащита. Той ми влязъл в къщата, семейството ми е вътре, има нож/пистолет и лоши намерения, а аз ще го гледам и ще му говоря!!!  #2gunfire Крайно време е законът да се промени по подобие на тези в САЩ.  Peace
Виж целия пост
# 9
Те и в САЩ са подобни на нашите, доколкото знам. И там никъде не пише, че на територията на къщата си имаш право да убиваш всеки неканен.
При непосредствена заплаха за живота ти не (би следвало да) носиш отговорност и тук.

Аз между другото не бях чела кой знае какво за случая, сега чета, че камера е заснела станалото. Ако е вярно и се вижда що-годе добре, това ще реши много въпроси. Отделна работа е, че е можел да не гони крадеца чак на улицата, но да речем, човещина.
Виж целия пост
# 10
Според някои информационни източници докторът не е имал разрешително за оръжие. Сравнението със САЩ има и лоша страна. Там масовите убийства са ежедневие и носенето на оръжие би трябвало сериозно са се регулира.
Самото убийство е извършено не в дома на доктора, а на улицата... да, един боклук по-малко, но...
Виж целия пост
# 11
Това с пистолета може и да се окаже, че си е имал незаконен пистолет и хич не е убил крадеца при самозащита.

Виж целия пост
# 12
Е, нали пишеше, че пистолета бил на крадците. Единия го изпуснал и доктора го взел.
Виж целия пост
# 13
Е, нали пишеше, че пистолета бил на крадците. Единия го изпуснал и доктора го взел.
Стига деее Wink

И какво значи "намерен убит върху автомобил"?

Според мен лекарят си е имал оръжие. Чул е крадеца и е отишъл да провери. Крадеца е хукнал да бяга и го е застрелял при бягството.
И това е леката версия. Защото имаме професионален крадец, който е влязал в къща с поне 3 спящи!!! Не е невъзможно, но първата работа е да бъдат напръскани със спрей, от който заспиват още по-дълбоко. Нещо тук е ... ами не е наред според вътрешното ми чувство.
Виж целия пост
# 14
Не вярвам на историята - така описана, но вярвам в справедливостта и че по един или друг начин ще се постигне. В тази връзка не вярвам в невинността на циганина.
И не винаги убийството си е убийство.
Пристрастна съм но ... това е положението. Не бих нарекла циганина жертва. Нито доктора убиец. Независимо от разрешителното, оръжието, вън или вътре са били изстрелите.
Виж целия пост
Коледа 2018

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия