Организация за шкафове, гардероби, дрешници - тема № 6

  • 104 118
  • 742
# 15
Не харесвав открити етажерки. Събират прах и изглежда разхвърляно, освен ако не са в килер.
Лук и моркови държа в хладилника, в отделението за зеленчуци. Картофи - в шкафа под фурната .
Виж целия пост
# 16
Включвам се в темата с лука и картофите - държа ги на количка за сервиране. Домати също държа там, защото мразя домати от хладилника. Бананите също, заради малкия най-вече винаги да има под ръка. .

Подправки държа и в пликчета в кутии, и в бурканчета за подправки. Бурканчетата за подправки са ми отстрани на кухненския остров, другите в шкафа. Също имам и такива, които си се предлагат в стъклени шишенца, те също са в шкафа.
Виж целия пост
# 17

Аз моите подправки ги държа в едни стъклени шишенца от нескафе докато измисля някакъв друг начин на съхранение. Следя ви с интерес за идеи
Виж целия пост
# 18
Супер ти е идеята. Не я сменяй. Аз бях с буркани от Нутела- различени грамажи.
Виж целия пост
# 19
Супер ти е идеята. Не я сменяй. Аз бях с буркани от Нутела- различени грамажи.
Благодаря ти, нарочно ги сложих точно в шкафа с аспиратора над печката да са ми подръка. С тези буркани по-вече място заемат, но преди като бях с пликове пък голямо ровене беше и се отказах.
Виж целия пост
# 20
При нас почти всичко се държи в хладилника- моркови, всички плодове. Големи отделения са. Само картофите в една щайга.

Аз също съм "за" стъклените бурканчета, но откакто в едно се завъдиха мушички, вече се чудя кои са с добро уплътнение и дали искам 40 бурканчета стъкло.

Чудя се за няколко варианта и дали ще са  окей.

Скрит текст:

Тези с гумената капачка може би са по- окей, но пак са си пластмасови.
Скрит текст:

Другият ми вариант са тези, но те са си обикновено бурканче с капачка, макар че ми допадат като големина.
https://www.zoya.bg/Стъклено-прозрачно-бурканче-106-мл.7585

Или ето този тип, които са с гумичка.

Скрит текст:
Виж целия пост
# 21
По-добре стъкло, при всички положения! В пластмаса не държа нищо вече.
Виж целия пост
# 22
Включвам се само да кажа, че гадинките в подправките не зависят само от това къде ги съхранявате. А по-скоро при какви условия са били пакетирани и държани преди това. Ако семето е било заразено или е имало досег с нещо, където и да го съхранявате, паяжини или гадинки ще се появят. Просто трябва да се проверяват периодично и да се подменят често.
Виж целия пост
# 23
Ами, възможно е. Може да съм ги взела "заразени". Така де, шарената сол, защото само с нея ми се е случвало и то 2-3 пъти.
Аз взимам малки пакетчета и веднага прехвърлям, за да не ми се моткат.
Виж целия пост
# 24
Лук, картофи, моркови, цвекло държим в чекмедже под фурната за да са на тъмно. Минус е, че смото чекмедже много се цапа и трябва често да се почиства.
Подправките държим в бурканчета от Икеа, пак са в чекмедже и съм сложила лепенки с надпис отгоре така че като отворя с един поглед да ги видя всичките. Много хубав съвет бях чела - за да не се овлажняват подправките от изпаренията при готвенето всичко да се сложи първо в шепата и чак тогава в манджата. Така може да се избегне и пресоляване на манджата Simple Smile
Виж целия пост
# 25
Записвам се в темата,която ми е доста полезна.
Лука и морковите държа в хладилника.
Картофите и чесъна в едни пластмасови рафтчета от Джъмбо и стоят в шкафа под мивката.Картофите бързо покълват,но няма друг начин.


Подправките са ми в различни по големина буркани,но все още не съм си закупила всички необходими, и повечето неща са в опаковките си Confused

За сега съм много доволна от тези стъклени бурканчета (китайски) - имат различни по големина дупки под капачката и могат да се регулират:
Виж целия пост
# 26
Записвам се в темата да следя за идеи къде да съхранявам зеленчуците. Към момента са в хладилника,но не ми допада особено. За подправките съм открила най-удобното, красиво и практично за мен решение- тази въртяща се поставка със стъклени бурканчета. Събира 16 броя, единствен минус е, че е инокс, заради отпечатъците от пръсти.
Виж целия пост
# 27
Моята е такава, но е на сто години и пластмасата пожълтя.Disappointed Иначе и за мен е най-удобният вариант.
Скрит текст:
Понеже ядем само препечени филийки и тостерът се ползва ежедневно, ето как сме го разположили в кухнята, върху изтеглящ се плот под основния, вътре е монтиран и контакт:
Скрит текст:

Шкафът до него е на същия принцип, държа там чиниите.

НСЧ, дивана с две ракли има ли го някъде в нета?
Виж целия пост
# 28
__EtnA__ , а къде я държиш? Аз нямам нито мазе, нито гараж, нито малко помещение, единствения вариант е  под плота между кунята и трапезарията.
Моята кухня  е отделно помещение, което е свързано с врата към хола, няма маса и столове. Поставила съм я в единия ъгъл. Много ми е удобно, защото с един поглед виждам от какво какви количества имам. Aко бях с дневен тракт сигурно бих ползвала нещо от този вид.
Виж целия пост
# 29
Скрит текст:
Записвам се в темата да следя за идеи къде да съхранявам зеленчуците. Към момента са в хладилника,но не ми допада особено. За подправките съм открила най-удобното, красиво и практично за мен решение- тази въртяща се поставка със стъклени бурканчета. Събира 16 броя, единствен минус е, че е инокс, заради отпечатъците от пръсти.
Точно такава гледах вчера в един магазин, само, че беше с дървена рамка и много ми хареса като вариант за подправките.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия