За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 73 512
  • 729
# 345
Здравейте, трябва ми онлайн кулинарна книга/и, които да съдържат разнообразни ястия, които се приготвят до 30мин., примерно, че и по-малко. Лесни неща, не искам завъртяни ястия, ако може да са с презентация и пр. още по-добре.
Така може ли? 😃
http://m.bg-mamma.com/?topic=895768


Благодаря ти, и така може, прегледала съм ги темите, но исках да е нещо с картинки отстрани. Grinning Демек да има и идея за аранжирането на чинията.
Виж целия пост
# 346
Забравих да уточня, че предпочитам да не са печени, защото имам проблем с фурната ми.

По рецептата на пина са в тенджера на огъня, иначе нещо подобно: яхния с крилца, или по рецептата на мастърчето. Можеш да ги запържиш леко в мазнина в тенджера, след това да налееш малко водичка и да задушиш под капак до готовност. За гарнитура ориз или задушени зеленчуци. Peace

Още идеи, тук също.
Виж целия пост
# 347
Забравих да уточня, че предпочитам да не са печени, защото имам проблем с фурната ми.

Ето по тази рецепта ги правехме преди да открием 3 лъжици на Пепчо./ Пепи  bouquet / За тиган е.
http://www.gotvetesmen.com/recipes/alphabet_list/index.php?alpab … -pileshki-kriltsa
Виж целия пост
# 348
Здравейте, трябва ми онлайн кулинарна книга/и, които да съдържат разнообразни ястия, които се приготвят до 30мин., примерно, че и по-малко. Лесни неща, не искам завъртяни ястия, ако може да са с презентация и пр. още по-добре.
Така може ли? 😃
http://m.bg-mamma.com/?topic=895768


Благодаря ти, и така може, прегледала съм ги темите, но исках да е нещо с картинки отстрани. Grinning Демек да има и идея за аранжирането на чинията.
https://www.book.store.bg/p67469/kakvo-da-sgotvim-nabyrzo-maria-atanasova.html

Не знам дали има показани презентации, защото имам много стара вариант, с много семпла корица.
Виж целия пост
# 349
Да, ще пробвам в друга сладкарница. Гугла не ми свърши работа, там са он-лайн магазиви. Трябва до утре да намеря Simple Smile

Видях, че си от София. За София, аз съм купувала оттук:

ul. "Chernomen" 10, 1527 Sofia Center, Sofia

Опаковки.бг им е сайтът, а там им е офлайн магазинът. Много готини неща има.
Виж целия пост
# 350
Здравейте, трябва ми онлайн кулинарна книга/и, които да съдържат разнообразни ястия, които се приготвят до 30мин., примерно, че и по-малко. Лесни неща, не искам завъртяни ястия, ако може да са с презентация и пр. още по-добре.

Ето от тук може да си изтеглиш. :
http://www.booksbg.org/%D0%93%D0%BE%D1%82%D0%B2%D0%B0%D1%80%D1%8 … D0%B8%D0%B3%D0%B8
Виж целия пост
# 351
Здравейте, майстори и любители кулинари 😊!
Аз определено съм от вторите, много обичам да готвя,  да пробвам нови рецепти, да експериментирам. Готвенето ми е тръпка, страст и забавление.
Идвам с въпрос относно нахута. Много то обичам, но нещо не мога да му хвана цаката с приготвянето- накисвам от предишната вечер, варя дълго и т.н. и винаги ми остава по- твърд, отколкото бих искала. Купувала съм консерви, там е съвсем друг, точно както ми харесва. А моя все хрупа🤔 . Къде бъркам? Благодаря ви предварително😊!


Виж целия пост
# 352
Благодаря, момичета!
Виж целия пост
# 353
chrissy, огромно благодаря! Flowers Hibiscus
Виж целия пост
# 354
Здравейте, майстори и любители кулинари 😊!
Аз определено съм от вторите, много обичам да готвя,  да пробвам нови рецепти, да експериментирам. Готвенето ми е тръпка, страст и забавление.
Идвам с въпрос относно нахута. Много то обичам, но нещо не мога да му хвана цаката с приготвянето- накисвам от предишната вечер, варя дълго и т.н. и винаги ми остава по- твърд, отколкото бих искала. Купувала съм консерви, там е съвсем друг, точно както ми харесва. А моя все хрупа🤔 . Къде бъркам? Благодаря ви предварително😊!



Какъв нахут купувате?
Има един дребен,който изобщо не се сварява.
Аз купувам от едрия на кг.,става мек само с накисване,а като се свари е като този в бурканите.
Виж целия пост
# 355
Здравейте, Doli,
Купувам в пакети, био някакъв,  но не мога да кажа марка, защото го пресипвам в кутия и изхвърлям опаковката. Дребничък е доста. Насипен никога не съм виждала по магазините тук, даже и в био- маркетите. Насипни ядки евентуално,  но нахут никога.
Виж целия пост
# 356
Осолената сельодката с каква риба се прави?
Виж целия пост
# 357
Осолената сельодката с каква риба се прави?

Херинга.
Виж целия пост
# 358
Здравейте, Doli,
Купувам в пакети, био някакъв,  но не мога да кажа марка, защото го пресипвам в кутия и изхвърлям опаковката. Дребничък е доста. Насипен никога не съм виждала по магазините тук, даже и в био- маркетите. Насипни ядки евентуално,  но нахут никога.

Ако е от дребния се накисва във вода поне за 10 часа. После го кипваш с чаена лъжичка сода за хляб. Изплакваш със студена вода и готвиш. Соли се след сваряване.
Виж целия пост
# 359
Здравейте!

Как да направя карамелизиран лук за бургери?

Благодаря предварително Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия