Вкусът на Италия - покажете своите кулинарни умения и спечелете награди!

  • 14 382
  • 108
# 90
Любимата ми рецепта е Запечени сирена със Antico casale сушени домати и мащерка
Продукти:
50 гр Antico casale сушени домати в зехтин
200-250 гр. сирена - бри, твърдо сирене Igor Гранада Пано
мащерка - около 1 ч. л. - аз използвам сушена
черен пипер на вкус
Приготвяне:
• Сирената се нарязват на хапки.
• Сушените домати може да се оставят цели, но може и да се нарежат на по малки парченца.
• Смесваме сирената със сушените домати, поръсваме с мащерката и черния пипер.
• Сместа се изсипва в малък съд, може и малко гювече.
• Продуктите са за едно гювече, но т.к. ястието е доста тежко - тези продукти стигат за две порции.
• Пече са на 160 градуса без капак -> 20-25 мин или докато сирената омекнат.
Виж целия пост
# 91
Колко много новорегистрирани готвачи се появиха, ще се радвам да ви видим и в готварския форум с вашите произведения.
Виж целия пост
# 92
Колко много новорегистрирани готвачи се появиха, ще се радвам да ви видим и в готварския форум с вашите произведения.
А, моля моля- аз имам регистрирани там един гювеч и едни палачинки😀
Просто вие там сте факири и аз навреме избягах Simple Smile
Виж целия пост
# 93
Обожавам спагети  Heart Eyes Като цяло съм фен на италианската кухня.Ето рецептата за любимите ми.Използвам спагетите на Barilla.

Спагети Карбонара

Необходими Съставки
спагети Barilla - 300 г
лук - 1 глава
бекон - 150 г, нарязан на кубчета
олио - 1 с.л. или зехтин
яйца - 2 жълтъка
сметана - 100 мл. течна за готвене
пармезан - 50 г настърган
сол ,черен пипер ,босилек - сух, за поръсване

Начин на приготвяне
Спагетите  се сваряват според указанията на опаковката. Отцедете готовите спагети от водата.
Загрейте олиото в тефлонов тиган с широко дъно и запържете леко накълцания ситно лук. Добавете бекона и запържете и него до зачервяване.
Постепенно долейте сметаната и намалете котлона, за да не ври сосът. При непрекъснато бъркане добавете първо двата жълтъка и разбъркайте, след което прибавете около 50-60 мл от водата на спагетите.
Поръсете с настъргания пармезан, черния пипер и посолете на вкус. След като сосът леко се сгъсти изключете котлона и добавете сварените и отцедени спагети.
Поднесете спагети Карбонара, поръсени с малко босилек.
Виж целия пост
# 94
С риба тон филе приготвям една от любимите си салати - маруля, зелен лук, риба тон филе, царевица от консерва, добавям сол и лимонов сок, и си облизваме пръстите!
Виж целия пост
# 95
Със спагети Barilla  приготвих спагети Карбонара


200 гр. спагети
1 яйце
2 жълтъка
50 гр. Пекорино Романо (Или Пармезан)
100 гр. бекон (по възможност Pancetta или Guanciale)
1 скилидка чесън
сол, черен пипер
зехтин
магданоз
ИНСТРУКЦИИ / INSTRUCTIONS
Сложете тенджера с добре подсолена вода на котлона да заври. След като водата заври, пуснете вътре спагетите и намалете котлона. Варете спагетите около 10-13 минути в зависимост от степента на готовност която предпочитате.

Обелете скилидката чесън и я натиснете с плоската страна на ножа, колкото да се пропука. Нарежете бекона на кубчета. Загрейте 1-2 с.л. зехтин в тиган и добавете скилидката чесън. Добавете и бекона и го запържете до златисто.

Докато спагетите и бекона се приготвят, в купа, разбийте яйцето и добавете настърганото сирене. Овкусете с черен пипер и разбъркайте добре. Отделете останалите 2 жълтъка. Ако изберете да ги сервирате цели, ги оставете настрана. Ако не, също ги добавете към яйцето и сиренето и разбъркайте добре. Това ще бъде соса за пастата. Не добавяйте допълнително сол към яйцата, тъй като бекона и сиренето са доста солени, особено ако използвате Пекорино Романо.

След като бекона е готов и пастата е сварена, извадете скилидката чесън от тигана и с помощта на щипки прехвърлете спагетите от тенджерата в тигана, без да ги отцеждате предварително. Вземете малко от водата в която се е варила пастата ( 2-3 с.л. ) и също я добавете към спагетите и бекона. Разбъркайте добре за няколко секунди, докато бекона и пастата се смесят добре, а течността се редуцира малко. Свалете тигана с пастата от котлона (задължително!*) и добавете яйчения сос към спагетите, като разбърквате непрекъснато с бързи движения. Най-удобно е да използвате щипка при разбъркването. След като всичко се смеси добре покрийте с капак и оставете така докато приготвяте съдовете за сервиране.

Сервирайте пастата още гореща, като поръсите с допълнително настъргано сирене, прясно смлян черен пипер, а аз обичам да добавям и малко пресен магданоз
Виж целия пост
# 96
Лазаня
Подреждам един ред кори за лазаня и поливам със сос бешамел.Слагам кайма.
Втори ред кори,поливам с доматен сос и слагам нарязани гъби.
Трети ред-поливам с бешамел и слагам кисели краставички...
И така редувам,зависи  и какви продукти имам.От един пакет в моята тава излизат шест реда.
Най отгоре настъргвам кашкавал и пека.
Виж целия пост
# 97

Карбонара с грана падано и прошуто кото
Виж целия пост
# 98
Обожаваме италианската кухня 😍 Най- често правим спагети - ММ е майсторът😊 Запържва лук, чесън и моркови в зехтин Екстра върджин. Добавя гъби, брани от нас и пилешко. Използваме доматения сос Cirio с босилек. Отделно слага още босилек и когато всичко е готово, прибавя спагетите. Като сервира, отгоре слагам от настъргания ви пармезан. Ямиии🤗🤗😊
Виж целия пост
# 99
Вкъщи често правя лазаня.
Запържвам кайма, добавям към нея домати от консерва. Подправките са черен пипер и риган. Отделно правя сос Бешамел от мляко, масло и брашно. С корите за лазаня от Кауфланд редя лазанята в правоъгълна тава. Най-отдолу слагам от доматения сос, после кори и сос Бешамел. Така ги редувам, като завършвам с Бешамела. Настъргвам кашкавал и пека до златисто.
Виж целия пост
# 100
Редовно ползвам корите за лазаня от Кауфланд, вкъщи е много любимо ястие и голяма тава свършва за 2 дена.

Моята рецепта е - сос бешамел, доматен сос с кайма, лук и босилек и кори за лазаня.

Нареждам ги последователно в тавата, като завършвам с доматен сос и най-отгоре настъргвам кашкавал. Пече се до готовност и се яде с голяма лъжица Simple Smile
Виж целия пост
# 101
Тирамису с бишкотите на Савоярди

500 гр маскарпоне
4 -5 яйца в зависимост големината
160 гр пудра захар
1 пакет (400гр) бишкоти
Кафе около 2 чаши,2 л.ром
Отделят се белтъци и жълтъци
Жълтъците се разбиват с половина захар  (аз го правя на водна баня)поне 5 минути.После се добавя маскарпоне
Отделно белтъци с останала захар и се добавят но бавно и внимателно със шпатула
Приготвяме кафето ,ром топят се бишкоти и се редят слага се крема и после по същия ред...завършва се с крем оставя се една нощ в хладилника ръси се с какао и да Ви е сладко.
Виж целия пост
# 102
Лазаня
Корите  ги потапям за малко в топла вода докато омекнат. Правя сос бешамел винаги на око слагам около 600- 700мл прясно мляко на котлона с 60-70гр масло добавям 4..5лъжици брашно и бъркам до готовност..накрая подправям с черен пипер и сол на вкус. За основния сос задушавам малко лук, морковчета и 500 гр кайма, добавям доматения сок. Подправките са въпрос на вкус. И така започваме реденето : ред кори, мажа от бешамела, след това от доматения с каймата, пармезан , кашкавал ,може моцарела и пак кори и пак плънка и пак така докато ми свършат сосовете - накрая завършвам с пармезан и кашкавал. Пека на умерена фурна докато се запече. .
Виж целия пост
# 103
Често нямам много време за вечеря, затова приготвям паста Barilla, готов песто сос и поръсвам с настъргано сирене Грана Падано е чудесен избор. Рецептата е много бърза и вкусна.
Виж целия пост
# 104
Любимата паста с доматен сос, много подправки, маслини, пармезан и сушени домати
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия