Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

А какви книги четете на децата си в момента?

  • 13 780
  • 111
# 105
Аз да подскажа метод за поддържане интереса към някоя книжка или като цяло всички книжки, но за възраст над 3-4 години - обичат да оцветяват. Поне повечето деца обичат, макар не всички. От книжките снимам картинките с любимите герои и с някаква елементарна програмка ги правя само като контури и разпечатвам за оцветяване. Разбира се са нужни основни умения, предполагам не всеки ги има, но доста хора го могат.
Виж целия пост
# 106
И аз , и съпругът ми четем много. И ми се иска и синът ни да заобича книгите. Опитвам се да му чета, но никак не успявам да го заинтригувам за момента (1г 10м). Той просто не застава на едно място, много е активен. Показвам му картинки, има малки картонени книжки , но сякаш предпочита клипчета да гледа.
Не знам, може би е малък още...?

И аз съм с подобни притеснения. Ето нещо по темата, което ми хареса, макар че съм сигурна, че повечето родители си ги знаем..  http://www.bezdrama.com/kak-da-nakarame-deteto-da-chete/


За мен детето е още малко. Синът ми от много рано обичаше книжки, но само да ги разглежда. Чак на около три и отгоре започна да стои и да слуша. Първата изцяло изслушана приказка беше за Маша и Мечока, мека малка книжка за 2.99 лв. И според мен това се случи, защото са му от любимите герои. Книжката я имахме от поне година по-рано, но явно чак на 3 узря да я слуша. Разбира се, всичко е индивидуално.
Виж целия пост
# 107
Индивидуално е, да. Моето (1г6м) разглежда сам книжки и се заслушва, когато му чета. Но избирам много кратки звучни стихотворения или кратки приказки, и ако реша да изпробвам нещо по-дълго, гледам да е преди заспиването на обяд или вечер, когато е в леглото и е по-спокоен.
Иначе, докато е активен е абсурд да седне да слуша, той има пепел в дупето, не може на едно място.
Моят съвет е, вземете книжката и докато детето си играе и дивее, четете за себе си, може и на глас. Може не винаги да слушат, но като ви виждат, че го правите (и то с техните книжки) ще проявят интерес, "щом мама/татко го прави и аз искам". Естествено, не на всяка цена, като не ще - не ще и толкова, на сила хубост не става.
Виж целия пост
# 108
Синът ми е на 4 години. Има всички книжки на Франклин. Четем и гледаме детските. Много поучителни и много забавни за децата.
Виж целия пост
# 109
Сега изрових едно старо издание на Фердо мравката. Синът ми я хареса.
Виж целия пост
# 110
https://m.helikon.bg/150390-На-лов-за-дракони.html       https://m.youtube.com/watch?v=FCZToSRpV38    А това са две книжки за любители на дракони с хебаво оформление.
Виж целия пост
# 111
Някой да е купил вече тази нова книга?
Заек и Мечка
Много я хвалят по рекламните блогове и се бях запътила направо да я купувам. Бях шокирана от размера, очаквах нещо в голям формат, а тя почти джобна. Илюстрациите вътре са само черно, бяло и малко синьо. Зачетох началото и това с гравитацията ще се проумее трудно за сега, поне така мисля. Търся някой, който вече я е чел и може да даде лично мнение, както и от детето - хареса ли я, наистина ли е толкова забавна? Или станах жертва на рекламата?

В книжарницата попаднах и на това - много красива, за разлика от предишните тънки, но пък много евтини книжки. И тя клони към джобните формати - това сега нова тенденция ли е? Хем скъпи, хем миниатюрни? Нея сигурно ще я купя.
https://www.book.store.bg/p233354/zajcheto-pityr-zimna-prikazka- … atriks-potyr.html

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия