Бързо и здравословно хранене

  • 16 825
  • 83
# 60
Да, аз съм го правила с тиквички. Но е важно да се отчете, че макар и вкусно, променят вкуса си. Не че е по-лош, а става различен от този на пресни гриловани зеленчуци. Тиквичките от маринатата придобиха вкус и консистенция на кисели краставички.

Едни лесни и по-различни пилешки кюфтенца. В блендер смилате едно пилешко филе, добавяте 2 яйца, 3-4 супени лъжици кокосово или краве масло. Отделно смилате 3-4 супени лъжици сурови ядки (аз имах фъстъци). Смесвате ги със смляното месо, добавяте и 2-3 лъжици кокосово брашно, чер пипер и розмарин, след което оформяте малки кюфтенца и печете на хартия във фурната.
Виж целия пост
# 61
Предполагам, че кокосовото брашно може да се замени с друго, нали? Не ми харесва твърде тази месно кокосова комбинация, но с бадемово брашно може би ще се получи също добре.
Виж целия пост
# 62
Мисля, че ще е ОК с бадемово брашно. Слагала съм и обикновена галета вместо кокосово брашно. Междувпрочем, то е различно от кокосовите стърготини и не мирише на кокос.
Виж целия пост
# 63
А някой от вас пробвал ли е да приготви брауни с тиквички? Хубаво ли се получава?
Виж целия пост
# 64
А някой от вас пробвал ли е да приготви брауни с тиквички? Хубаво ли се получава?


с тиквички не съм правила, но съм правила едно с червено цвекло.
за мен беше ок, детето каза, че изглежда по-добре, отколкото е на вкус  Joy

иначе свеки прави кекс с тиквички и не е лош.
Виж целия пост
# 65
Благодаря за идеите, мисля да пробвам някои. Само това със седемте часа във фурната не ми се връзва нещо с темата.
Виж целия пост
# 66
О, връзва се, защото тези 7 часа са докато спиш. Аз точно мушнах едно контрафиле във фурната и утре като стана, ще го извадя. То е по-големичко и 9-10 часа ще са му ок.

Нещо вкусно, лесно и полезно. Тиквички, изпечени на грил със зехтин и лимонов сок не е нещо ново. Новото е обилното им поръсване с хранителна мая. Придава чуден вкус и аромат на пармезан.
Виж целия пост
# 67
току-що направих здравословен десерт (е не напълно, но нали е десерт)  Crazy

10 сини сливи ги нарязах на парчета и сложих в тенджера с малко вода, само колкото да има малко на дъното.
сварих ги за 5-10мин. добавих малко стевия (ако са добре узрели може и без), карамфилче и после пюрирах.
още докато беше топло добавих 30гр. черен шоколад. моят беше с чили.

детето не го хареса, леко киселее от сливите, но аз едвам се спирам да не го изям наведнъж Crazy
Виж целия пост
# 68
Все забравям да пробвам с червения боб. Като купя и отива за нещо солено. Пускам една идея, за която дължа огромна благодарност на един уникален блогър, който пише и тук в кулинарния- Батето. Купувате избрано от вас парче месо- филе, контрафиле, врат, роле бекон. Намазвате го с подправки, каквито харесвате. Завивате го във фолио или хартия за печене. Забравяте го във фурната на 80 градуса (в никакъв случай повече!) за 7 часа (10 за бекона). Вадите, изпращате за една нощ във хладилника. После с благоговение изяждате нещо, което има консистенцията на купешка шунка или бекон, но е от месо. Не е бърза рецепта, но е уникално проста и лесна.

Уиш, а освен подправките трябва ли му мазнина? Награбих днес едно месо, а не съм съвсем сигурна как да го направя.
Виж целия пост
# 69
Не, няма нужда от мазнина. То си има собствена. Ако искаш, влез в блога на Батето- Дзверски вкусно и потърси там рецептата за сочен свински врат. Има и други рецепти за шунки, филета, луканки- свят да ти се завие.
Виж целия пост
# 70
Благодаря, и там ще погледна.
Като извадя от фурната, направо в хладилника ли да слагам или първо да изстине на стайна температура?
Виж целия пост
# 71
Аз го оставям за половин час на стайна температура. Батето го охлажда шоково в ледена вода. И после- в хладилника. Понеже различното по дебелина месо изисква различно време за приготвяне, на първо време се ориентирай като стиснеш парчето в ръка. Ако е меко и поддава, значи не е готово. Трябва да започне да се усеща стегнато. След няколко опита ще си изградиш рутина.
Виж целия пост
# 72
Благодаря ти много! Flowers Bouquet
Доста дебеличко ми е парчето, свинско каре към 2 кг. Омазах с подправки и засега го оставих в хладилника. Към 12ч. ще го сложа във фурната на 75 градуса и сутринта в 8 ще видя какво е станало. Няма много варианти - или ние ще мляскаме доволно, или кучето. Grinning
Виж целия пост
# 73
Не зная каква ти е фурната, но на моята за 2 килограма контрафиле отиват 12 часа.
Виж целия пост
# 74
Значи все пак няма да му бая до 12, а ще го сложа веднага. А да включвам ли вентилатор?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия