Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Бързо и здравословно хранене

  • 12 501
  • 82
# 75
Аз не включвам. Между другото, контрафилето е изключително добър избор за начинаещ с тази рецепта, защото е крехко и става лесно. Най-много да го пресушиш, но пак не е лошо, а следващия път ще знаеш да намалиш времето.
Виж целия пост
# 76
Благодаря ти много.
С месо имам много малък опит, ама толкова изкусително си го описала, че нямаше как да не пробвам! Smile
Виж целия пост
# 77
Аз съм прасе лакомо и затова всичко описвам изкусително. Успех и сладко да си хапнете!
Виж целия пост
# 78
Правя си хумус. Суров нахут се намира малко трудно(в буркани се намира по-лесно), но като намеря го варя около час и нещо и после на блендера с малко вода, чесън, сусамов тахан, лимонов сок и зехтин. В момента на ядене може да се добавят сушени домати или кьополо, става много вкусно. Проблема е че доста бързо се разваля - за два-три дена и не знам как да предотвратя това.

Като го изядеш веднага 😆
Виж целия пост
# 79
От скоро съм запалена по здравословните рецепти, та ето една изпробвана, по-различна салата с дресинг, която на мен и приятеля ми ни е много вкусна и често си я правим вкъщи.

Продукти за салатата:
1. 1,5 чаша пшеница - около 250 гр. някъде
2. 1 краставица
3. 3 домата
4. Половин лук
5. Магданоз
6. Сол

Продукти за дресинга:
1. 3/4 йогурт - около 200 гр.
2. 1/2 лимон
3. 2 ч.л. зехтин
4. 1 ч.л. черен пипер
5. Копър
6. Магданоз

Приготвяне:
Първо изплаквам пшеницата и я поставям в тенджера, като заливам с вода така, че да я покрие. Почвам да варя и когато водата кипне, покривам тенджерата и оставям за около 25 минути. През това време нарязвам краставицата и я посолявам, нарязвам и доматите (тях не ги посолявам, но ако желаете, го направете).
За дресинга - в купата, в която ще е салатата, изсипвам йогурта и изстисквам лимона, прибавям зехтина, пипера, копъра и магданоза и след това разбърквам. Когато пшеницата е готова, я прибавям в купата, след това краставицата, домата и лука и разбърквам. Може да се добави и сирене, ако желаете.

Става бързо и засища, така че лично аз не готвя нищо друго, когато решим да вечеряме такава салата. Simple Smile

Добър апетит. Simple Smile
Виж целия пост
# 80
Kazmii
Рецептата е интересна, но едно предложение от мен. Wink
Пшеницата, може да я накиснеш за 24 часа във вода, като водата сменяш 1-2 пъти. Много по-здравословно е.
Преди време бях фен на накиснатите семена и ядки и специално пшеница /Камут, Спелта, Лимец,  Фаро и т.н. - тези видове / идеално се получаваше чрез накисване / освобождават се полезни ензими, които подпомагат смилането, запазват се и полезните елементи - витамини и т.н./ и е ...  вкусна.
Виж целия пост
# 81
Kazmii
Рецептата е интересна, но едно предложение от мен. Wink
Пшеницата, може да я накиснеш за 24 часа във вода, като водата сменяш 1-2 пъти. Много по-здравословно е.
Преди време бях фен на накиснатите семена и ядки и специално пшеница /Камут, Спелта, Лимец,  Фаро и т.н. - тези видове / идеално се получаваше чрез накисване / освобождават се полезни ензими, които подпомагат смилането, запазват се и полезните елементи - витамини и т.н./ и е ...  вкусна.

Благодаря! Relaxed Следващия път, като си я правя, ще накисна пшеницата от предишната вечер.
Откъде купуваш Фаро? Навсякъде търся и не мога да намеря. Thinking
Виж целия пост
# 82
Скрит текст:
Kazmii
Рецептата е интересна, но едно предложение от мен. Wink
Пшеницата, може да я накиснеш за 24 часа във вода, като водата сменяш 1-2 пъти. Много по-здравословно е.
Преди време бях фен на накиснатите семена и ядки и специално пшеница /Камут, Спелта, Лимец,  Фаро и т.н. - тези видове / идеално се получаваше чрез накисване / освобождават се полезни ензими, които подпомагат смилането, запазват се и полезните елементи - витамини и т.н./ и е ...  вкусна.

Благодаря! Relaxed Следващия път, като си я правя, ще накисна пшеницата от предишната вечер.
Откъде купуваш Фаро? Навсякъде търся и не мога да намеря. Thinking
Oт един американски сайт /iHerb.com/ -  има тема. Предлагат се различни видове пшеница и други много интересни семена - пробвала съм почти всичко. От пшеницата, най-много харесвах Камут - най-едри зърна, по-мека /за разлика от Лимеца напр./ и много вкусна, но от сайта, в БГ не съм попадала на толкова хубава.
Ето  Organic Farro
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия